Szerző: Ady Krisztián

2004. november 10. 09:35

Jelentősen nőhet a mobiltelefonok üzemideje a National új megoldásával

[infoSync] A National Semiconductor bejelentette, hogy legújabb, optimalizált rádiófrekvenciás konvertere és erősítője jelentősen javíthat a mobiltelefonok vételi lehetőségein, illetve hozzájárulhat a készülékek üzemidejének, készenléti idejének jelentősebb növeléséhez. A vállalat új konvertere akár 80 százalékkal is csökkentheti a készülék rádiófrekvenciás egységének energiafogyasztását.

Szinte minden mobiltelefonban olyan lítiumion-akkumulátor található, melynek feszültsége túlságosan magas a rádióantenna áramköreihez, az áramerősség pedig túlságosan alacsony. A konverterrel 0,8-3,6 V közötti feszültséget kell előállítani az eredetileg 2,7-5,5 V-os akkumulátorfeszültségből.

A National legújabb fejlesztése ezt a konverziót nyolcvan százalékkal nagyobb hatékonysággal képes elvégezni. Mivel a mobiltelefon egyik legnagyobb energiafogyasztója a rádiófrekvenciás egység, ezért a megtakarítás jelentősen növelheti a mobilkészülékek működési és készenléti idejét, a vállalat reményei szerint csak a beszélgetési idő 90 perccel nőhet az új megoldás alkalmazásával.

Az LM3200 típusú konverter már ez év végén feltűnhet a mobiltelefonokban, az azonban egyelőre nem ismert, mely gyártók alkalmazzák majd a National konverterét modelljeikben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról