Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 9. 08:53

Új Itanium 2 processzorokat jelentett be az Intel

Az Intel hétfőn két új taggal bővítette felső kategóriás szerverekbe szánt Itanium 2 processzorainak sorát. A sorozat új csúcsmodellje egy 1,6 GHz-en működő, 9 Mbyte harmadszintű gyorsítótárat tartalmazó chip. A vállalat emellett bejelentett egy alacsony feszültségű, kis fogyasztású változatot is, amelyet kifejezetten vékony szerverekbe szán. Ez a változat 1,3 GHz-es órajelen működik és 3 Mbyte harmadszintű cache-t tartalmaz. Előbbi termék listaára 4226 dollár (~799 ezer forint), utóbbié 530 dollár (~100 ezer forint).

Abhi Talwalkar, az Intel nagyvállalati részlegének igazgatója szerint az Itanium 2 előtt álló legfontosabb feladat, hogy a világ száz legnagyobb vállalatánál legalább 40 helyen alkalmazzák küldetéskritikus alkalmazások futtatására. Az Itanium 2 piaci versenytársai az IBM Power és a Sun SPARC processzorok, illetve a rájuk épülő rendszerek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról