Szerző: Ady Krisztián

2004. november 8. 13:46

Illegális DVD-kereskedők kerültek lakat alá Pécsett

[HWSW] A Pécsi Rendőrfőkapitányság munkatársai az ASVA (Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány) közreműködésével a tegnapi pécsi nagyvásáron közös akciót tartottak. A pécsi Vásártéren és az ezt követő házkutatásokon körülbelül 700 darab CD-t, illetve DVD-t, továbbá öt illegálisan átalakított Playstation játékgépet és öt számítógépet foglaltak le.

A vasárnapi pécsi nagyvásáron tartott razzia során 12 illegális DVD-kereskedő ellen indult büntetőeljárás. A rendőrség által lefoglalt, illegálisan másolt és terjesztett DVD-k mindegyike nagyon gyenge kép- és hangminőségű, mozivászonról rögzített filmeket is tartalmazott.

A tegnapi akción kívül a pécsi rendőrök eredményesen derítettek fel egy DVD-terjesztő hálózatot, amely internetes hirdetések és újsághirdetés segítségével árusított filmeket, zenéket, játékprogramokat és egyéb szoftvereket. Ezen ügyből kifolyólag az egyik budapesti terjesztőt egy hónapra, míg a komlói terjesztőt három hónapra helyezték előzetes letartóztatásba. Az ügyben a nyomozás még jelenleg folyamatban van, de már eddig is több ezer CD- illetve DVD-lemez került lefoglalásra, melyek szakértői vizsgálata jelenleg folyik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról