Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 2. 09:39

Végső ajánlatot tett a PeopleSoft részvényeire az Oracle

Az Oracle tegnap bejelentette, hogy 24 dollárra növeli a PeopleSoft részvényeire tett ajánlatát, így az esetlegesen létrejövő tranzakció értéke 8,8 milliárd dollár lenne. A vállalat közleménye szerint ez a legmagasabb és egyben utolsó ajánlat az üzleti szoftvereket gyártó cégre. A PeopleSoftnak november 19-ig kell eldöntenie, hogy elfogadja-e az Oracle ajánlatát.

Az Oracle tegnap bejelentette, hogy 24 dollárra növeli a PeopleSoft részvényeire tett ajánlatát, így az esetlegesen létrejövő tranzakció értéke 8,8 milliárd dollár lenne. A vállalat közleménye szerint ez a "legmagasabb és egyben utolsó" ajánlat az üzleti szoftvereket gyártó cégre. A PeopleSoftnak november 19-ig kell eldöntenie, hogy elfogadja-e az Oracle ajánlatát.

Elemzők szerint az Oracle "utolsó ajánlata" ösztönzőleg hathat a részvények tulajdonosaira, hogy eladják papírjaikat. A PeopleSoft azt tanácsolta a részvényeseknek, hogy ne tartsák meg papírjaikat addig, amíg az igazgatótanács közelebbről meg nem vizsgálja az ajánlatot. A PeopleSoft részvényei tegnap 2,16 dolláros emelkedés után 22,93 dolláron zártak a tőzsdén. "Szerintünk ez az ajánlat magasabb, mint amekkora árfolyamot a PeopleSoft részvényei elérnének" -- mondta Jeff Henley, az Oracle igazgatótanácsának elnöke.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról