Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Friss kommentek

Legfrissebb | vállalati it | digitális otthon | high-tech | eco@tech | web | média & telekom

A korábbi Opera verziók rajongótáborát veszi célba a frissen bejelentett Vivaldi böngésző. A Chromiumra épülő szoftver "technical preview" verziója már kipróbálható, az a riválisokhoz képest egyedi, a hardcore funkcionalitást ígér.
már 6 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Asker:
fasza a cím!
#4, tegnap, 17:59
'Geri':
nekem van vésztartalékban egy opera a gépen, szerintem sokat elmond róla, hogy míg a firefox 8 másodperc alatt rendereli ki a facebookot, az operának ehhez körülbelül 60 másodperc kell. a többi weboldal esetében is hasonló az arány. az operát be kell hinteni sóval, ez van.
#5, ma, 00:52
Koppelson:
Szopera :-/
#6, ma, 03:20
Belsős információk alapján elképesztően nagy leépítésre készül az IBM. A cég tagadja, hogy ilyesmit tervezne, mondván, csak a megszokott, rendszeres átszervezés zajlik. A kritikusok szerint a cég játszik a szavakkal és etikailag is kifogásolható gyakorlatot folytat.
már 21 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
'Geri':
ibm
[media]http://www.youtube.com/watch?v=BfilaKrnAhQ[/media]
#19, tegnap, 21:14
delphijos:

Idézés: dkekesi - Dátum: 2015. 01. 27. 20:46

@Leni: "Bárhogy magyarázzuk, a tény az tény marad. Ilyen-olyan okból ahogy keletebbre megyünk csökken a hatékonyság, szakértelem, motiváció." Kíváncsi vagyok, hogy szerinted mi az az ilyen-olyan ok. Mert tapasztalatom szerint az informatikában egyszerűen nem igaz, amit állítasz. Annyi hihetetlenül gyenge megoldást látunk nyugaton (és a németek messze a legrosszabbak - pl. belgák, hollandok sokkal jobbak), hogy az már vérlázító. És az a legszörnyűbb, hogy idehívják a nyugati szakembereket 1200-1500 EUR/fő napidíjért + 4-5*-os szálloda, és velünk csináltatják meg azt, ami utána nekik nem megy. Ugyanazzal a rendszerrel dolgozunk, mégis rácsodálkozik a nagy nyugati szupercég, hogy miket lehet kihozni a megoldásból. Lerakják az abszolút minimumot és nem veszik a fáradtságot, hogy egy tényleg jó rendszert hozzanak ki a termékekből. Az is csodaszámba megy, ha a jogszabályoknak elsőre megfelel a megoldás.
"És akkor még nem beszéltünk arról, hogy teljesen hiányzik az a 40-55 év közötti menedzser réteg, akik képesek innovatívan gondolkozni, következetesen csapatot vezetni, szakmailag kifogástalanok, és akikre a mostani 30-40 éves generáció példaképként tud tekinteni, mint követendő minta."
A 18-25 éves generációnak kell a minta. Nem az, hogy kijövünk az egyetemről/fősuliról, és máris húzzuk a szánkat, ha a semmi tudásért nem kapunk milliós fizetést és cégautót.
Abszolút egyetértek. Különsen a német vonalal. Idejött a német "szuperképzett", "precíz" szakember, mi fizettük az útját, szállodát, napidíjat mert csak ő tudja telepíteni a rendszert. Az egész telpítést végigszenvedte, ha nem vagyok ott még mindíg csinálja. Igy is 2 nappal!!! "elcsúszott a határidővel. Aztán amikor ment haza privátban hálálkodott ( ez mondjuk viszonylag kultúrált dolog volt ) de utána ment haza, és gondolm vállonveregetés meg 5000 euró várta a "jól végzett munkáért". És még sorolhatnám a példákat. Olyan is van nekem is ami említettél hogy mi vagyunk a "lusták" , a "nyugati" szakértő csapat, meg csak meetingelt hogy mit kéne csinálni.... Ismerős. :D
#20, ma, 00:17
Leni:
@delphijos: Lazán kapcsolódik, de talán ide illik:

http://prog.hu/mediatar/video/349/Napi+humor+A+szakerto.html

#21, ma, 01:09
Csak egyes Lumia modellekre lesz elérhető a Windows 10 - jelentette be blogposztjában a Microsoft. A döntés várható, de fájdalmas, a platformra szavazó felhasználók egy részéről újra lemond a vállalat.
már 73 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
xclusiv:

Idézés: Okostojás - Dátum: 2015. 01. 27. 19:10

@xclusiv: Erősen vitatkoznék azzal, hogy androidra fejleszteni megéri. Röhejes az érv, ha meg nem sértelek vele.
Vitatkozz nyugodtan, de remélem vágod, hogy nem velem vitatkozol. Én - ha jól emlékszem - nem írtam olyat, hogy érdemes droid-ra fejleszteni...

Idézés

1. Ahány droid platform, annyiszor meg kell írni a szoftvert. Ennél nagyobb bukta a világ egyetemben nincs! Különösen akkor, ha a készülék gyártó úgy dönt, befejezte a szoftver frissítését. Az egész fejlesztés onnantól mehet a lecsóba.
Nem esküszöm meg rá, de szerintem ez ebben a formában nem igaz.

Idézés

2. Annyian rárippantak az androidra a sok pénz reményébe, hogy egy-egy alkalmazás verzióból 100 számmal vannak alternatívák. Ha te bemész egy boltba ásványvizet venni, melyiket veszed le? Végig nézed a 150 fajta választékot, vagy a legközelebbit, vagy a mások által ajánlottat viszed? Hát erről van szó. A többi 149 ott rohad el a polcon, a kutyának se kell. Talán egy-két eltévedt vásároló letölt, de mivel az ismerősei nem azt használják, rövid idő után úgy kerül a gyalupadra, hogy csak rottyanik. Az iOS-nek ugyan ez a baja, irgalmatlanul nagy a konkurencia és ha nem költesz rá milliókat, vagy nem olyat csinálsz, amit még senki más, esélyed kvázi nulla, hogy megtaláljanak, és még pénzed is legyen belőle.
Hát ez ilyen. Vagy nagyon jót kell csinálnod, vagy valami újat, de egyik se garancia a sikerre. Illetve lehet még szerencséd is, de erre nem lehet építeni.

Idézés

Ami viszont jó irány, az a WP10. Egy platform és 4 potenciális vásárlói réteget érhetsz el vele (PC, Tablet, Mobil, Xbox). Ez bődület nagy lehetőség, de persze itt is pillanatok alatt telítve lesz minden.
A wp7 nem jött be, a wp8 nem jött be, hát most itt a wp10. Ha ekkora buli lenne, akkor ez is tele lenne.

A 4 potenciális vásárlói réteg pedig - ne haragudj meg a kifejezésért, de - bullshit. A tábla+mobil simán vehető 1 piacnak, így már csak 3 (plusz a ms platformok részesedése mindkét piacon utolsó ha jól tudom). PC-n simán van n+1 "natív" alternatíva szinte mindenre amit csak el tudsz képzelni, szerintem még a droidnál is sokkal statikusabb, sokkal inkább belakott a PC piac.
Konzolt pedig 99% játszani vesz, és nem is igazán merül fel bennük, hogy másra is használják. Jó, ott vannak a triviális dolgok, mint skype-olni a nagyival és megnézni egy filmet, de konzolra app-ot venni? Háááát...
Szerintem ha te olyan app-ot akarsz írni, ami ezen a 4 piacon sikeres lesz (de legyen csak kettő a mobil+tablet, konzol, PC hármasból), szerintem ahhoz nagyobb ötlet és szerencse kell, mint bármi máshoz.
#71, tegnap, 19:57
jani1701:
@hekkelek2: Rommá veri:

1. az iPhone-on nincs on-the-fly biztonsági mentési és visszaállítási funkció
2. az iPhone-hoz csak a saját kábele jó, ehhez meg a szabvány MikroUSB-D
3. az iPhone-hoz külön szoftvert kell telepíteni PC-re való csatlakoztatáskor, fájlművelethez
4. az iPhone 10x ennyibe kerül miközben ezért kizárólag a nagyobb felbontású kijelzőt és jobb minőségű beépített kamerát tudja felhozni mentségül

1. Pont nem számít
2. Én a telefonomhoz is a saját kábelt használom, tehát ez sem számít.
3. Mivel a kábelt csak tölteni használom, ez sem számít. (ott a wifi)
4. Mivel egy okostelefont a kijelzőjével kezeled, nem árt, ha az jól működik, éles képet ad, szép a képe, szóval nálam pont, hogy a kijelző a legfontosabb (ezért van LG-m), a kamera nem fontos, bár tény, hogy az is nagyon jó.

Nem akarom védeni, de azért sokkal gyorsabb az a kütyü, szerintem is túl van árazva, egy 80-90.000 FT-os telóval jobb lenne összehasonlítani, az már partiban van vele és még mindig elmondható, hogy fele annyiba kerül. Tehát a 10x elég nagy csúsztatás.
#72, tegnap, 21:50
delphijos:

Idézés: auth.gabor - Dátum: 2015. 01. 27. 19:56

@delphijos: "Szó nincs arról hogy amikor kijön az új IPhone, az emberek rohannának teljes áron baromi drágán újat venni."

Hát pedig az Apple Store előtt van két hetes sátrazás, nem a mobilszolgáltató előtt... :)
El kell keserítselek, az Apple store-ban intézik az összes szolgáltatófüggő ügyet a népeknek. Az új előfizetéstől a megújításig. Az hogy megjelenéskor oda mennek, egyszrű. Ott elöbb van mint a szolgáltatónál. A store-ban is csak a lap legalján van a független készülék, de csak a "Choose a carrier" lehetőség után. És ott is szépen kiválaszthatod hogy új előfizetést akarsz, vagy a meglvőnél cseréled a telefont. Gondolom másnak is ( lehet kérdezőskodni tőlük ) , de egész csomó amerikai ismerősöm van, ne akard már bedumálni hogy a 700-800 dolláros független Iphonokért tülekednek az emberek, amikor tudom hogy nem. Az Apple eleve úgy kalkulál a termékeivel, hogy az amcsi piacon, a userek nagy része 2 évente vált készüléket. Egyébként nincs Iphone-om, csak kicsit bosszant amikor mindíg az árával jön valaki. Tényleg bitang drága függetlenül. De az Apple elsődleges piacain szinte senki sem így veszi.
#73, ma, 00:31
Elsősorban a feltörekvő piacokat célzó, alacsony hardverigényű alkalmazást adott ki a Facebook Androidra. Amennyiben a közösségi oldal szerint 2G hálózatokon is jól teljesítő, Facebook Lite névre hallgató app sikeres lesz az afrikai és ázsiai tesztterületeken, később nyugatabbra is elérhetővé válhat.
már 5 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Gabibácsi:

Idézés: tothjani - Dátum: 2015. 01. 27. 22:51

Szerintem tökéletes ha valaki nem Facebook függő és csak üzenetet vált néha rajta.
De hogy lehet az hogy ezt az elmaradott országoknak adták ki és mégis 100%-ban Magyar a nagy társa pedig csak Angolul hajlandó beszélni.
Szerintem hülyeség.
#3, ma, 00:12
Gabibácsi:

Idézés: tothjani - Dátum: 2015. 01. 27. 22:51

Szerintem tökéletes ha valaki nem Facebook függő és csak üzenetet vált néha rajta.
De hogy lehet az hogy ezt az elmaradott országoknak adták ki és mégis 100%-ban Magyar a nagy társa pedig csak Angolul hajlandó beszélni.
Szerintem hülyeség.
#4, ma, 00:12
Gabibácsi:

Idézés: tothjani - Dátum: 2015. 01. 27. 22:51

Szerintem tökéletes ha valaki nem Facebook függő és csak üzenetet vált néha rajta.
De hogy lehet az hogy ezt az elmaradott országoknak adták ki és mégis 100%-ban Magyar a nagy társa pedig csak Angolul hajlandó beszélni.
Szerintem hülyeség.
#5, ma, 00:12
Az előzetes elemzői várakozásoknak megfelelő második negyedéves eredményről számolt be a Microsoft, a befektetők viszont nem örültek a közeljövőre vonatkozó visszafogott előrejelzésnek. A szolgáltatások népszerűsége meredeken nő, a hagyományos licencek értékesítése ennek megfelelően az ellenkező irányba mozog. Az olcsó modelleknek köszönhetően nőtt a Lumiák forgalma, a Surface-ek forgalma átlépte az egymilliárdos küszöböt.
már 26 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Tassadar:
@Totó779: "Az androidos tableteket viszont nem lehet (és szerinte nem is kell) lenyomni, mert egy Windows-os tabletet nem igazán lehet 30 rugóból kihozni (és addig jó nekünk)."

20.000 Ft alatt is láttam 8.1-es tabletet, 1 éves Office 365-el, (itthonról, újonnan, garanciával).
Gyanítom, hogy az Atomok felfutásával még idén berobbannak ebbe a szegmensbe a kínaiak.
#24, tegnap, 19:49
azopi:
@Totó779: Pedig a 8" vagy annál kisebb tableteken nem lesz se desktop, se Win32. Nem csak az ARM-osokon, az x86-osokon sem. (Egyedül az eddig full desktopos win8-al leszállított kistabletek kapják meg a full Windows 10-et átmenetileg) Vagyis gyakorlatilag egy desktoptól mentesített Windows RT lesz 9" alatr, processzorarchitektúrától függetlenül. Ez a jövő rövidtávon a kistabletek számára, középtávon a nagy tabletek és hibridek számára is, hosszú távon pedig a PC-k számára is...
#25, tegnap, 20:08
auth.gabor:
@Leni: "Picit paradoxon, mert ugyanezek a felhasználók viszolyognak a hasonló modernUI-s Store-os megoldástól."

Lehet, hogy a modernUI és a Store a probléma...

"Sztm ez inkább két külön csoport."

...mert ezen felhasználók nagy része örömmel használja az Android vagy iOS telefont vagy tabletet.
#26, tegnap, 21:35
Tovább bővíti tevékenységét a 2014. szeptemberében indult Oxo Labs - jelentette be ma az akcelerátor. Az Oszkó Péter nevével fémjelzett, kezdeti szakaszban lévő (early stage) startupok üzleti inkubációjával és nemzetközi piacokra juttatásával foglalkozó cég a januári feltőkésítés és csapatbővítés mellett bevezetett egy, a programjában résztvevő projektek számára kialakított, a nemzetközi piacon bevett konvertálható kölcsön-finanszírozási jellemzőit mutató terméket.
már 4 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Yv@n:
Ezek már új-generációs kézműves startup-ok, vagy csak a sima bóvli régies?
#2, tegnap, 16:36
NancsiBacsi:
Offshore Péter biztos tud nekik nyitni az "okos" számlanyitásban meg könyvelésben is.
#3, tegnap, 19:55
auth.gabor:
@NancsiBacsi: Ebben a hozzászólásodban a szomorú, hogy Oszkó Péter talán az egyetlen olyan pénzügyminiszter volt kis hazánk utóbbi száz éves történelmében, aki képes volt előtte és utána is helytállni a nemzetközi szabadpiacon... és nem azért, mert vagyont halmozott fel közpénzből.
#4, tegnap, 21:07
A héten a Vodafone Magyarország is bekapcsolta saját 4G/LTE-hálózatát, ezzel már mind a három magyar operátor biztosítja az új generációs mobilnetet ügyfeleinek. A Vodafone ugyanakkor egyelőre sem a 4G-s lefedettség, sem a sávszélesség terén nem tud versenyre kelni a két nagyobb riválisával.
már 83 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
p2p1978:
@Szemilan: Addig a 800 mellett 1800-on nem lesz? 800-on merre van? Csak a nagy városokban? Még mindig csak a REDesek mehetnek fel rá?
#81, tegnap, 13:21
stern des südens:
Én a Kecskeméti utcában lakom (Kálvin tér) Voda Red Business előfizetésem van (Iphone 5s, Ios 7.1.2) soha nem láttam még 4g-t.... Van egy D-Link DWR-921 4g routerem azon sem láttam soha 4g-t. A Mobilnetnél most váltottam T-Mobile 4g-ről Vodára.... a T-mobilenál hasított a 4g.... szóval nem tudom honnan ki lát 4g-t a belvárosban de én nem tudom megerősíteni.... vagy lehet nálam van valami beállítási probléma?
#82, tegnap, 14:56
p2p1978:
Most gondolkodok rajta, h megyek majd vissza a T-Mobilhoz. Hasít a 4G, mint a szél. Az a baj melóban csak Voda van. Ez is érdekes nem? A T azt mondta: 400k-ért teszünk antennát. Normális? A Voda ingyen feltette a szembe lévő épületre. Mindenki Vodás lett! Halkan megjegyzem, ez több ezer embert jelent. Szóval a Voda ott nagyon megy. H+ 18Mb/s. Többiek sehol! Még megvárom mi sül ki ebből az egész 4G-ből.
#83, tegnap, 20:17
Amióta az Apple az iPhone 5s-t beépített ujjlenyomat-olvasóval dobta piacra, minden más gyártó készülékének hasonló megoldását ahhoz mérik – és lényegében mindegyik csúnyán alul marad. A Motorola egykori vezérigazgatója elmondta, miért.
már 13 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
patikaatika:
javítás: ":.. meg nem jelenik a feladat" -> "meg nem jelenik a lenyomat" :)

2015-ben miért olyan bonyolult egy olyan fórum motort csinálni hogy javítani lehessen az elküldött
kommentet legalább pár percig? :)
#11, tegnap, 16:37
NancsiBacsi:
@patikaatika: Nem kell nyomásérzékenynek lennie, de ha az ujjad jobban rányomod, más színűek lesznek a 2D kép pixelei. Ugye eleve az is kérdés, hogy az érzékelő amit érzékel, abból hogy lesz 2D kép, mert lehet hogy 2 színűt jobb feldolgozni, viszont a scannelés meg valószínűleg nem 2 színű érzékelővel történik, stb.
Meg mondjuk egy ujjlenyomat olvasónak azért olyanokat kellene kezelni, hogy pl. hámlik a bőröd, vagy ejtettél egy pici felületi sebet az ujjadon (nem vérzőt, csak hámréteg), esetleg azt is észre kellene vennie hogy az ujj él-e vagy halott (hogy mondjuk ne lehessen az illető ujját levágni és azzal belépni) - ez meg mind mind algoritmus kérdése, hogy megoldják-e vagy sem.

"Az viszont érdekelne hogy a felismerő rendszerekre van-e valami standard vizsgálati módszer hogy össze lehessen objektíven hasonlítani őket?"
Ez szerintem a millió forintos kérdés.
#12, tegnap, 16:50
Okostojás:
Nem sok értelmét látom ennek a technológiának, számos teszt mutatta be, hogy se szeri, se száma a megoldásoknak, hogy lehet a palánkon átverni az új lenyomat olvasót. Abszolút nem biztonságos, amikor egy újról készült fotóval (!) simán átverhető a cucc. Nonsense. Pénzkidobás volt az egész, inkább csak rongyrázás, hogy csak nekünk van ilyen. Messze nem biztos, hogyha a licensz free lenne, bárkit is érdekelne.
#13, tegnap, 19:47
VPN-felhasználók és -szolgáltatók egyaránt jelezték, hogy Kína szigorította az ország internetét korlátozó tűzfal működését, és minden eddiginél agresszívebben szűri az átjárónak számító titkosított kapcsolatokat.
már 179 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Gabibácsi:

Idézés: hekkelek2 - Dátum: 2015. 01. 27. 00:21

@Jahno: én leszek a szálka a szemükben , a légy a levesükben, az akitől retteg ez a sok buzi nagyfejű, kisfaszú komonista diktátorbgeci , az összes ilyen gyurcsótány féle rezsim meg az összes cionista féreg , mint pl. a jelenleg regnáló kormány a kínai népNYÖGSZtársaságba
Gyula
#177, tegnap, 06:41
Sparow2:

Idézés: hekkelek2 - Dátum: 2015. 01. 27. 00:21

@Jahno: én leszek a szálka a szemükben , a légy a levesükben, az akitől retteg ez a sok buzi nagyfejű, kisfaszú komonista diktátorbgeci , az összes ilyen gyurcsótány féle rezsim meg az összes cionista féreg , mint pl. a jelenleg regnáló kormány a kínai népNYÖGSZtársaságba
Kemény vagy, Csoki!
#178, tegnap, 12:32
altoto:
Javaslom Geri-nek új csapásirányként, hogy GPS vezérlésű drónokkal telepítsen lézres átjátszóállomásokat. :)
Arra talán még a kínai nagy wall-on túl is találna vevőket............
#179, tegnap, 15:21