Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Friss kommentek

Legfrissebb | vállalati it | digitális otthon | high-tech | eco@tech | web | média & telekom

A Google Maps 2011 óta számol a fővárosi tömegközlekedési hálózattal és tud útvonalat tervezni a BKK járművein. A keresőcég azonban csak a statikus menetrendet ismeri, a BKK oldalán elindult új szolgáltatás ezzel szemben percre, sőt, másodpercre kész adatokat szolgáltat.
már 184 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
vajdasagi_2:
@xclusiv: "De ha ez az IVU annyira "készen van", akkor miért csúszott a project valami 33%-ot időben?
És ha lenne magyar cég, akkor miért írt a kiíró referenciaigényt a tenderbe?
Megannyi kínzó kérdés ismét..."

Ez nem megannyi kérdés, hanem kettő.

Nézzük sorban:

1. Egy informatikai projekt 33%-ot csúszott az időben? Az ekkora projektek vagy be sem fejeződnek (KGR), vagy sokkal többet csúsznak (Ügyfélkapu, Útdíjfizetés). Mondjál egy másikat, amely nem kisebb ennél, és ennél kevesebbet csúszott? Különben is: ez a szállítónak a baja: a BKK bevasalja a késedelmi kötbéreket, vagy hogy hívják ezt. Még olcsóbbá is válik így.

2. Miért kértek referenciát a tenderbe? Én nem láttam egyetlen olyan tendert sem, amelyben nem kértek volna referenciát. Ha nem kérnének referenciát, akkor minden félnótás úgy gondolná, hogy pont ő tudná ezt megvalósítani. És tudod mit, minden századik ezek közül valóban meg is tudná valósítani, de ki lenne az, aki a sok kezdő közül kikeresné az "igazit". Ez ám a kínzó kérdés. De persze jó lenne saját magyar cégeket felhízlalni egy-egy ilyen projekten. Én mindenesetre ilyen esetet csak nagyon ritkán láttam.
#182, ma, 22:13
vajdasagi_2:
@Jahno: Köszönöm a választ. A Bubi érzésem szerint bukta lesz, de nem vagyok benne biztos. A Futárnak meg lesz jó és rossz oldala. De a webes utastájékoztatás az jó benne. Ezt látom.

A mobil appot meg várjuk, hogy bejelentsék. Én is várom, hogy néz majd ki, és hogy mekkora terhelést bír majd ki. De úgy hallom a webest is több mint ezren használják egyidőben - tehát nem annyira értelmetlen az. Az irodából távozva megtervezed, hogy mivel utazz. A valós idejű adatok alapján, nem menetrendi adatokból.

Várjuk ki a mobilt.

Peace :-)
#183, ma, 22:20
Jahno:

Idézés: vajdasagi_2 - Dátum: 2014. 09. 17. 22:20

De úgy hallom a webest is több mint ezren használják egyidőben - tehát nem annyira értelmetlen az. Az irodából távozva megtervezed, hogy mivel utazz. A valós idejű adatok alapján, nem menetrendi adatokból.

Persze, hogy használják én is nyomkodtam 2 órát, csak eredménye nem sok volt. Jahh de, kicsit teszteltem az emebreitek helyett. És akkor nem is értek hozzá :-) Az, hogy valós idejüből, megint olyan, hogy nahh, az sokat nem változik, ha igen, akkor mittomén, de valahogy nem tudom elképzelni életszerűre, amint állandó helyről nekem nagyon tervezgetni kellene a haza utat. Ezek akkor lesznek jók, ha ismeretlen terepen vagyunk, vagy egyszerűen a prérin nem jön a nem jön. Az, hogy egy szem piros hetes kimarad, akkor majd jön a következő, nagy megfejtést úgysem érdemes csinálni. Régebben volt a BKVmnak 80as száma, aztán sima, aztán már csak nap közben, aztán basztak foglalkozni bármivel, főleg a jegyautomatákkal és az utastájékoztatással. Ez most csöppet változik, csak ha már kitalálták meglátjuk mennyire értelmesen sikerül összehozni.

Keményen kíváncsi lennék kik használják majd és mennyire.
#184, ma, 22:42
Bemutatta új tűzfalait tegnap a Cisco, amelyeket a cég az iparág első fenyegetésközpontú Next-Generation Firewall (NGFW) termékeinek nevez. A Sourcefire és a Cisco ASA házasításáról van szó.
eddig 1 komment - szólj hozzá!
MacikaG:
Sajnos a klikk semmi ilyesmit nem fizet, nemhogy 4000 dollár egy tanévre. Így aztán magunknak kell trükközni. Még a szeptember 1-től kötelező "biztonságos böngészés" szoftvert se fizette ki eddig.
#1, ma, 21:00
Súlyos sebezhetőséget találtak az Android gyári böngészőjében - egy weboldal képes hozzáférni egy másik tartalmához. A legnagyobb gond, hogy a böngészőt a Google már nem fejleszti, frissíteni pedig csak az operációs rendszerrel együtt lehet.
már 7 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Mykee:
Kezdjük ott, hogy
- ezt már anno megmondtam, hogy ahogy jönnek a biztonsági rések, a gyártók nem fogják a rendszereket visszamenőleg frissíteni, szóval idő kérdése, amikor egy gazdagabb fószer telefonját nem nyomják fel, aki bepereli az egész kócerájt. Onnantól ha elindulnak a perek, aztán lehet majd frissíteni és kiizzadni egy rendes frissítési metódust. És az nem válasz, hogy vegyél újabb telefont, mert a PC-t nem cseréltük ilyen sűrűn, a Windows XP supportja is csak most járt le fél éve (sem) 2001 után... Mert a telefonok Windowsa az Android :)
- a francot teszek fel Chrome-ot, ha települni sem tud, mert "Nincs elég szabad tárhely", mert kell neki még annyi, mint PC-re. Ettől függetlenül végül kiizzadtam az Xperiára, mert azon ugye a Sony nem hagy, csak kevés belső memóriát (az enyémben elvileg lenne 420, de alapból vagy 300 foglalt a gyári appokkal, a maradék száz meg kell, hogy legalább telepíteni tudjak - na ennyit a hatékony memória és tárhelygazdálkodásról)
- vannak oldalak, amik valahogy gyorsabbak és jobbak a gyári böngészővel, mint Chrome-mal
- Firefoxot a PC-re is muszájból teszek, telefon közelébe sem engedném
- anno feltettem a telefonra Operát és ahányféle verzió volt, annyiféleképp jelenítette meg ugyanazt az oldalt, míg a gyári volt a legjobb e téren, a Chrome sem úgy adta vissza.
- végül a kérdés: ha a Google-nek ekkora arca volt, remélem, lesz ekkora arca bevállalni az arcoskodás miatt okozott károkat is. Mert a mai világban hótt nyilvánvaló, hogyha valaki elárulja a hibát és a lépéseit, majd annak legyintenek, az lehozza a kódot nyilvánosan. Tehát ki ezért a felelős? Tudom: Kovács Béla villamosvezető, rúgjuk ki! Tehát hogyan is javítják majd?
#5, ma, 19:47
Nevergone:
Én 4.4-en is az Android browsert használom, mert az fut kielégítő sebességgel.
#6, ma, 20:37
sir ny4:
most tartjak az ujsagiroeknal a legyunk faszok hetet, vagy miert kreten most mindegyik?

chromera atallni? noormalis?
csak olyan alapfunkciok nincsenek benne, mint az inverz szinek, teljes kepernyos mod, kepek meg nem jelenitese, gyorsmenu (ez mondjuk megszokas kerdese)

aki raszant erre nehany orat es vegigprobalta oket, mit ajanl a gyari browser helyett? (talan az UC-t probaltam, de annyira nem jo)
olyan hulye en se vagyok hogy szandekoltan olyan programot hasznaljak, amire van nyilvanos tores.

az allamok rendben, a google felig rendben a barki viszont lehetoleg ne ferjen az adatimhoz.
#7, ma, 20:56
Megszületett a döntés a Sony PC-üzletágának eladásáról, a vevő azonban a korábbi spekulációkkal ellentétben nem a Lenovo, hanem egy helyi befektetési csoport, a Japan Industrial Partners, amely kivonul a globális PC-piacról és Japánra koncentrál. A tévés részleget idén önállósítja a Sony.
már 54 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Gabibácsi:

Idézés: Euro Glass - Dátum: 2014. 02. 06. 11:38

egy nagyon erős versenyző száll ki a mezőnyből ! a Sony Vaio márkanév mindig is garancia volt a minőségre ! A Toshiba és az ASUS mellett SZVSZ ők gyártották a világ legjobb minőségű laptopjait.
Az asus mellett? Nagy szakértő vagy
#52, ma, 20:14
Gabibácsi:

Idézés: Okostojás - Dátum: 2014. 09. 17. 14:15

@Euro Glass: A világ legjobb notebookjai szűnnek meg ezzel. Simán felvette a versenyt a legdurvább apple cuccokkal is (sajnos árban is). Kár érte.
Marhaság. De amúgy is régi topic.
De azért kabbe, meg buzievagy :)
#53, ma, 20:16
tefolibo:
Acer Aspire 2920Z 2007-ből a mai napig használom mindennapi munkára a második akksijával. Újkorábban Vista Home, később XP Pro volt rajta, most Win 7 Pro-val megy. Egy hete az irodában esett ki a kezemből, egyszer a repülőtéren ejtette le a vámos. A notin nincs egy karcolás, vagy repedés, minden CD-t, DVD-t szépen, hibátlanul ír/olvas. A billentyűi, tapipad olyanok, mint újkorában. Semmi maszat, csak tisztán kell tartani. Egyetlen szépséghibája a töltőjének van, ugyanis régebben megtört a tövénél a kábel, ezért meg kellett gyógyítani. A noti megjárta Kazahsztánt, Oroszországot, Hollandiát, Spanyolországot, Törökországot, Thaiföldet.
#54, ma, 20:44
Nem fizet idén osztalékot a Sony, miután drámai mínuszba csúszik az eredmény. Az okostelefonok a várakozásokkal ellentétben nem fogynak jól, a telefonos részleg értékleírása pedig meredek veszteséget hozott.
már 11 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
olee:
Kár, hogy ennyire rövid távon gondolkodnak, nincs ideje kifutni a változásoknak. De hát minden befektetőktől függő cégnek ez a rákfenéje. Vagy 3 hónapon belül nőnek az eladások, vagy kinyírják a kezdeményezést.
#9, ma, 14:14
'Geri':

Idézés: Okostojás - Dátum: 2014. 09. 17. 14:11

Igen, bibliai méretű katasztrófa várható! )

15 centi * 8 centis?
#10, ma, 14:43
Mykee:
Tudom, nem illik itt politizálni, de Matolcsy nincs benne a Sonyban? :D

A cikkhez: koncentrálhat a csúcstermékekre, ha a megveszi száz ember. Esetleg próbálkozzanak a névre szóló mobilokkal, ha már elitmobil. Mert a vadbarmok nem foglalkoztak a supporttal, pedig azt egy hülye cégvezető is tudja, hogyha a support nem jó, akkor előbb-utóbb elhagyják a vevők. Ezek csak az új vevőkre koncentráltak, hogy cserélj félévente telefont, vegyél Z20-ast, miközben a régi telefontulajokra nem költöttek. Pl. a hivatalos support időn túl éves díjért kaphatnának a felhasználók újabb rendszert, supportot. Manapság sok helyen van ilyen éves ciklusos előfizetés, de ehhez is hülye a cégvezetés? Könnyen megoldható a telefon azonosítói alapján...
De a legjobb példa a mai másik cikk: hiba a droid böngészőjében, frissítés sehol, jönnek a zombitelefonok, és csak úgy áramlanak az adatok majd a telefonokból, amit senki sem állít meg, a végén meg a Google és a Sony is széttárja a karját: bocsi.
Úgyhogy a Sony bekaphattya és elgondókozhatna: vajh" miért is nyernek egyre nagyobb teret a kínai csodák? Talán mer" óccsók és annyiért tényleg tudnék 2-3 évente telefont is váltani?
#11, ma, 20:00
A kínai Iocean már jócskán a phablet kategóriába sorolható, X8 nevű zászlóshajója felépítésben bármelyik rivális csúcsmodellel felveszi a versenyt, ráadásul nem kell rá főzött ROM-ot tenni, az érintetlen Anrdoid felülethez. Hardver terén már inkább középkategóriáról beszélhetünk, a méretes készülékek kedvelőinek azonban így is vonzó lehet.
már 12 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
VadMacs:
"A készülék hátlapján egy 14,2 megapixeles kamera figyel, amely szép, bár néha kicsit sötét képeket készít."

Ezek a képek szépek...?
#10, ma, 16:47
xclusiv:
@VadMacs: szerintem ezek inkább a sötétek :D
#11, ma, 17:30
antyg:
2 képről nem kellene véleményt alkotni! Főleg a cikk írónak kellett volna egy korrekt képeket is készíteni, borús időben más kamerás teló is ilyeneket, vagy hasonlókat készítene.
#12, ma, 19:55
Igaznak bizonyultak a pletykák, a Microsoft valóban megvette a Minecraftot fejlesztő Mojanget. A tegnap hivatalosan is bejelentett tranzakció értéke 2,5 milliárd dollár.
már 81 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
A Herceg:
@Bodnár Ádám: ": Ez a hír ha igaz...."
Ismétlem: HA IGAZ.
#79, ma, 14:23
egymajom:
[quote name=''Geri'' date='2014. 09. 16. 21:08' timestamp='1410894517' post='7503780']
leni, nem a technológiáról beszéltem, nem követed a topikot? az opengl és a java bukását egymással vonatkoztatták, erre vagyok kíváncsi

Akkor olvasd át még egyszer, mert semmi vonatkozás nem volt a Java és OpenGL bukására. A kliensről beszéltem, arról gondolom nem nehéz elhinni, hogy WindowsPhone-on és WinRT-n nem Java és OpenGL alatt fog futni.
#80, ma, 18:46
Naspolya:
Nem hiszem, hogy sok port fog ez a hír kavarni a felhasználók körében. A HC nagyvállalat-gyűlölők majd köpnek egyet minden beloggolás előtt és ennyi. Nem csodálom, hogy Notch otthagyta, már belátta, hogy új dolgokhoz, optimalizációhoz bizony nagyon bele kéne nyúlnia már a játékba. Az 1.8 hozott pár kevésbé látványos újítást. Ehhez kellett majdnem egy év, csúszott vagy 4-5 hónapot az update.
Aztán hogy most az MS gatyába rázza a csapatot, vagy pár év múlva kukázza a projektet, azt nem tudni...
#81, ma, 19:49
Androidos és iOS-es okostelefonokkal és tabletekkel is kompatibilis mobil billentyűzetet mutatott be a Microsoft. Az eszköz Windowst futtató táblagépekkel is használható, a Windows Phone telefonok támogatásának hiánya viszont öngól.
már 7 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
map:
Ilyen húzások mellé nagyon kellett a Minecraft :D
#5, ma, 17:56
vers:
kell a gorgo, van microsoft egerem ketto is , de mindketto SZAR

ilyen hozzaallassal a microsoft teljesen feleslegesen dolgozik, mert csak rombolja az image-t mondjuk mar sok nincs neki
#6, ma, 18:49
quentit:
macibaci:
A versek viccesek,
kár hogy nem segítenek.
Az kellene ide hogy lássa a bal kéz hogy mit csinál a jobb,
nem lenne akkor ebből ekkora nagy káosz.
#7, ma, 19:08
Szeptemberben újabb hullámban terjeszkedik a világ egyik legnagyobb online filmkölcsönzője, a Netflix, mely máris rendkívül heves indulatokat korbácsolt Franciaországban. Az operátorok és a helyi filmipar mindent megtesz, hogy keresztbe tegyen az amerikai vállalkozásnak.
már 23 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
UnA:
@bakagaijin: "Sőt... nincsenek statisztikáim, de érzésre nekem nagyon úgy tűnik, hogy az átkosban több francia film került ki az ország határain kívülre - moziba is - mint mostanában. (Ez az olasz filmekre is igaz.)"

A mai napig sok filmet keszitenek, de a forgalmazok nem nagyon hozzak be Magyarorszagra.
#21, ma, 14:48
quentit:
"a Netflix előfizetés Amerikában 9 Dollár és annyi filmet/sorozatot néz érte a delikvens, amennyit akar, addig a T-Homenál ebből a pénzből két, maximum három filmet lehet megnézni."

Kíváncsi lennék annak a minőségére is. Ha a Netflixet megfelelő gépen nézed tehát nem Windows 7-en böngészőben, hanem pl. Wii U-n vagy Chromecast-en, vagy Windows 8.1 appal, stb., akkor a minősége extrém jó. 1080p-s, magas bitrátás HD - még gyors jeleneteknél sem esik szét kockákra a kép, tehát pl. villámláskor , erdőben szaladáskor, vagy nagy víztömeg mutatása közelről, stb., mind működik jó minőségben :)
#22, ma, 16:39
Sanyix:
@quentit: a minősége: kritikán aluli. De főleg az alkalmazás sebessége az.
#23, ma, 18:22