Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs
Keres

Friss kommentek

Legfrissebb | vállalati it | digitális otthon | high-tech | eco@tech | web | média & telekom

Minden kábelmodemes előfizetőnél Wi-Fi-képes végponti berendezést helyez ki a UPC Magyarország. A folyamat már tavaly megkezdődött, és jövőre is áthúzódik - a cserére az új szolgáltatások, valamint a gyorsuló internet-hozzáférések miatt van szükség.
már 29 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
leslie:

Idézés: Jahno - Dátum: 2014. 08. 29. 18:19

Egy publikus IPt kap, UPC ezt fogalmazza meg egy eszköznek. Régóta félreértés, míg üzletinél több külső IPt ad bentre a doboz lába, addig sima felhasználónál NATol.

Viszont üzletinél nem emeltek sávszélt. Maradt a 60/6. Ami megint vicces az itthoni 100/50-emhez képest. :)
#27, ma, 06:51
leslie:

Idézés: HUNFreedom - Dátum: 2014. 08. 29. 21:09

Mind 3 modem tipusnak megvannak az előnyei és a hátrányai. Ubi és a TC között relatív semmi különbség.
Tc hajlamosabb melegedni, emiatt fagyni,csere, az Ubi power led pirosan villog csere, 3925-ben elkezd sípolni magas frekin, valamelyik kondi csinálja, dobálja a wifit,fagy, csere. Ugyan olyan a meghibásodási arány, felesleges cserélni ha nem hibás.

Irodában nem tudom, milyen van, tán vmi ciscora emlékszem, az is melegedett, fagyott. Saját usb portjáról megtáplálva tettem rá egy 8 centis ventit. Rögtön megszűnt minden problémája.
#28, ma, 06:56
HUNFreedom:
Benoke, szedj le payrol egy wifi analizert és nézd meg hogy a csatornád alatt van e másik vivő,sanszos hogy ez lesz a baj, 2 szobával arébb 20 megabitet tudnak áltt, és normálisan kiszolgálnak egyszerre 4-5 eszközt.
#29, ma, 08:00
Az adatközponttól a vékonykliensig ívelő, ambiciózus víziót mutatott be az NVIDIA és a VMware a Google-lel közösen. A koncepció szerint az NVIDIA lapkákon futó grafikus alkalmazások a Chromebookok képernyőjén kelnek életre, a VMware virtualizációjával.
már 17 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Emvy:
@egymajom: php, asp nem futhat bongeszoben. .net meg java sem, csak pluginnal. Amiket felsoroltal, azok html-t renderelnek. A HTML nem fut, mert az leironyelv, nem programnyelv. Ami fut, az a JS.
#15, ma, 00:09
sir ny4:
rpi-n? abban eros, vagy gyonge gpu van? kitomoriteni kell tudni a kepet valos idoben, arra eleg-e, attol fugg.
#16, ma, 03:11
NancsiBacsi:
@egymajom: php, asp kizárólag szerver oldal, amit generál az egy html lesz. A html sose fut, csak megjelenik. Htmlben nincsenek utasítások, az egy képernyőn megjelenő cuccot leíró formátum, mint a jpg, vagy a psd, vagy akármi hasonló. Lehetnek rajta "gombok", amikhez URL-ek vannak rendelve, amit elküld a szervernek, az meg visszaküld egy másik html-t. De ez nem futás, és nem is erőforrás igényes. Az erőforrás igényesség ott kezdődik, amikor a html-be olyan dolgokat ágyaznak, amik futnak. Ilyen a JS, ilyenek a különböző pluginek, playerek (Flash, JAVA, SL). Innen kezdve azonban a böngésző nem a klasszikus vékony kliens, mert az alkalmazás logika egy része - és jelenleg az a trend, hogy egyre jelentősebb része - átmászik a kliens oldalra. Ezzel amúgy nincs is baj, mert a felhasználói élmény alapja az interakció, az meg kérés-válasz (vékonykliens) alapon egyértelműen röcögősebb, mintha csak akkor fordulna a szerverhez, ha tényleg adatra van szüksége (ez megy ma). Csakhogy ez, amikor a szerverhez csak muszájból, és csak adatokért fordulunk ez kimeríti a vastag kliens fogalmát. Vagyis ami ma böngészőben fut, és ami a chromebook piaca azok konkrétan vastag kliens alkalmazások (gmail, picassa, facebook, minden).
#17, ma, 07:57
Egyszerűsödik a Dropbox-előfizetések választéka, a korábban három különféle verzióban elérhető Dropbox Pro csomagot a cég tegnap egy előfizetésbe vonta össze. Ez a konstrukció - egyebek mellett - 1 terabájtos online tárhelyet biztosít 10 dolláros, Európában pedig 10 eurós havidíjért.
már 34 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Jahno:

Idézés: leslie - Dátum: 2014. 08. 29. 09:55

Én meg mentek az otthoni szerveremre. Akárhonnan. Annál jobb nem kell. :)

Majd elviszi a villám és a csőtörés.
#32, tegnap, 10:32
'Geri':

Idézés: Gabibácsi - Dátum: 2014. 08. 28. 14:27

Szerintem elírtad a linket:

https://www.copy.com/home/

Köcsög.

Amúgy nekem teljesen jó a dropbox.

ott 5 gigával kevesebbet kap.
nem írtam el.

csak ezen a linken jár az extra 5 giga:
https://copy.com?r=TmSQj6

fáj a hasad, vagy retardált vagy? (nem kell válaszolnod, úgyis tudjuk)
#33, tegnap, 20:14
leslie:

Idézés: Jahno - Dátum: 2014. 08. 29. 10:32

Majd elviszi a villám és a csőtörés.

Őket meg a földrengés. Itthon is van mentésem, ne aggódj. :) Tudom, akkor meg leég a ház.
#34, ma, 07:01
Fontkezeléssel kapcsolatos sebezhetőséget foltozott be a Microsoft MS14-045 jelű javítása, amelyet augusztus 12-én, a patch kedden adott ki a cég. Szélsőséges esetben a számítógépet kék halálba kergette a frissítés, ezért a vállalat eltávolította azt a frissítőszolgáltatásból. Most újra megjelent, állítólag már hibátlan.
már 10 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
GyuliMali:
Meg különben is, lehet azt amúgy digest jelleggel is, ahogy általában én csinálom...
gyűlnek az update-k, aztán időnként telepítem őket...
#8, tegnap, 20:52
egymajom:
Szerintem nem mindennaposak a hibás frissítések, aki ennyi valószínűségért cserébe lemond bizonyos fokú kényelemről, annak szíve joga, de az ne legyen már a köcsög aki inkább nem.
#9, tegnap, 21:32
Jahno:

Idézés: GyuliMali - Dátum: 2014. 08. 29. 20:51

Szerintem 500 gépet egy ember nem tud felügyelni, főleg nem 450 helyen. :-)

Néha igen. Szitufüggő, néha jóval többet is, vagy van mikor 10 gép már csilliárd embernap melót oszt. Ha jól ki van találva, akkor napi problémákkal együtt ezres nagyságrend felett 2 ember elviszi.
#10, ma, 01:13
A Samsung legújabb okosórája mellett Galaxy okostelefonjaira is megjelenik a Nokia HERE Maps térképalkalmazása. Az offline navigációra is használható szoftver a Gear S megjelenését követően eleinte béta verzióban, ingyenesen lesz letölthető a koreai gyártó felhasználói számára.
már 14 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Jahno:

Idézés: Emvy - Dátum: 2014. 08. 29. 15:45

@YleGreg: a londoni metro nem ugy nez ki, mint a Budapesti. Mondjuk van 11 metro es jopar egyeb kotottpalyas vasut (kb. metronak foghatok fel). Ha mondjuk ket atszallassal mesz valahova, es menetkozben kiderul, hogy a te vonatod nem megy tovabb (gyakran elofordul), akkor ott helyben kell uj utvonalat tervezned magadnak. A HERE Transit tudja a menetidoket, gyakorisagokat, stb., tehat amikor bemondjak, hogy a kovetkezo allomason mindenki kiszall, te ott helyben el tudod kezdeni attervezni az utvonaladat (net nelkul).

Erre nekem már 2004ben volt valami pocketPC-s offline célcucc. Bepipáltam honnan merre, aztán tudta.
#12, tegnap, 23:59
Jahno:

Idézés: NancsiBacsi - Dátum: 2014. 08. 29. 21:19

@Emvy: Google maps-el is lehet navigálni? Ne viccelődjünk már. Pólustól ki akart az a retek küldeni az M0-ra mikor a Bécsi útra mentem, szombat délután, 0 forgalom mellett. Margit - normális?

Lehet, mert nekem nem csinált ilyet, csak én meg rendre azt szoptam be, hogy ismeretlen cél környékén ment el a térerő. De ez már a múlt, mióta kb. 5ezer pénz a teljes Garmin EU térkép, navigációval. Csak POIkat ne akarjunk. Nekem ne is kell.
#13, ma, 00:00
Emvy:
@NancsiBacsi: en nem nagyon tudom hasznalni rendes navigaciora, de ha ezt leirom, akkor megolnek a fanboyok :)
#14, ma, 00:11
Elővette kristálygömbjét az IDC, és a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján megjósolta, hogy néz ki az okostelefonos piac 2018-ban. Újdonság nincs: a darabszámot tekintve a piac teljesen felborul a fejlődő országok javára, a növekedést is ezek a piacok adják majd.
már 7 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
azopi:

Idézés: A Herceg - Dátum: 2014. 08. 29. 12:25

@vers: Pont ezen fejleszt most ezerrel az Intel a Google segítségével, hogy ezt megtehesd.

Valóban jó lenne már látni az inteles Android x86 fejlesztések eredményeit.

A Photoshop egyébként sokkal jobb érintőképernyős Androidon mint egy egeres desktop PC-n. Van már most is Photoshop Androidra, otthoni használatra már teljesen jó. Az Android gépek erősödésével semmi akadálya egy teljes funkcionalitású Photoshopnak.
Illetve egy 17"-20" Android tablet is jól jön, ezeket inkább új generációs okostévéknek fogják hívni.

Te mit szívsz? Jó cucc lehet, nekem is jól jönne így péntek délután :)
#5, tegnap, 14:31
A Herceg:
@azopi: Újszülöttnek minden vicc új.
https://play.google.com/store/apps/details?id=air.com.adobe.pstouchphone
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adobe.psmobile

Látod mit vannak!
#6, ma, 00:04
A Herceg:
@azopi: De ilyen fiatalon inkább ne szívj semmit. Káros különösen a fejlődésben levő szervezetekre. :-)
#7, ma, 00:05
Portfóliótisztítást hajt végre lakossági szolgáltatásainál az egyik legnagyobb hazai alternatív távközlési szolgáltató, a BTel. A cég év elején új szolgáltatásként vezette be az Xprime nevű reklámfinanszírozási modellt, melyet az ősztől szorosabban integrál a kínálatba.
már 42 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
CineDOG:
Na nézzük... a ruppótlanok, meg mindenen spórolósok bőszen reklámozgatnak, mert ez a kényszer.
Ha én reklámozó lennék, nekem ez nagyon nem érné meg. Nem hinném, hogy ezek az emberek lennének az én vevőköröm, miközben már én (is) fizetem az ö netjüket, hogy nekik ingyen legyen.
#40, tegnap, 21:45
Jahno:

Idézés: An-Dee - Dátum: 2014. 08. 29. 14:13

@Jahno: A T-vel nem tudok mit tenni, mivel a telefonvonal náluk van. Csak az olyan gyengéket sodorja el az ár mint amilyen te vagy. 10-ből 9-esetben az van amit én akarok, mert egyelőre vannak még jogok. Te meg kisírhatod magad apuci vállán.

Miért sírnék? Felőlem aztán tök mindegy. Inkább Téged visz el a gyomorideg, ha ilyenen fennakadsz.
#41, tegnap, 22:05
Deller:
@CineDOG:
Nézzük a végleteket: Xprime ADSL 1MBit/s, 2év: 2.590 Ft (legolcsóbb),
Xprime ADSL 30Mbit/s, 1 év: 5.190 Ft (legdrágább).
De mondjuk azt, hogy 3000-5000 Ft közötti havidíjat spórol meg a nagy többség. A hirdetők számára ezen felhasználók vajon mekkora vásárló erőt jelenthetnek? Az, aki időt és energiát szán arra, hogy havonta órákon át reklámokat nézzen, csak azért, hogy megspórolja a net költségét, azaz 3000-5000 Ft-ot, nem valószínű, hogy komolyabban költene a rezsin és az élelmiszeren másra. Lakni, enni kell, tehát élelmiszerláncok valószínűleg kapnak/kaptak a lehetőségen... bár eggyel több, vagy kevesebb hirdetési felület egy tecsónak szerintem már oly mindegy: saját reklámújság a postaládákba, óriásplakát, buszmegállós plakát, hirdetés napilapban, tv-ben, rádió-ban, bannerek .. ez eddig 7 hely, biztos kellhet nekik nyolcadiknak a Xprime?

Egy 100 Ft-os boltnak, egy turkálónak, "ázsiai áruháznak" valószínűleg pont az ilyen "vásárló erő" a jó vevő, de nem hinném, hogy csak ilyen cégek hirdetnének.

Idézet a HWSW januári cikkéből: "(..) korábban számos kutatás készült arra vonatkozóan, hogy a reklámokat legkevésbé elutasító, vagy a reklámokat a legintenzívebben fogyasztó felhasználók a reklámozók számára minden paraméterükben a legkevésbé értékes célcsoport."

Mutatna valaki egy olyan topikot, fórumot, ahol Xprime felhasználók osztják meg valós tapasztalataikat és nem csak elmélkedés folyik?
#42, tegnap, 23:44
A jövő heti IFA kiállítást megelőzve az LG is a Samsung is bemutatta legújabb okosóráját. Az LG kerek kijelzős eszköze, a G Watch R az Android Wear platformot, a Samsung ívelt panellel felszerelt Gear S nevű, 3G-képes órája pedig a gyártó saját fejlesztésű Tizen rendszerét használja.
már 11 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Szerzetes:
A Moto 360 konkrétan úgy néz ki, mint az első órám kamaszkorban, valamilyen szovjet remekmű. Fel nem venném a munkahelyemen, főleg nem ezzel a gumiszíjjal.

Az LG-nek nagyon szépek a screenshotjai, de sajnos az óra túl sportos, ez inkább síeléshez illik második órának, egyébként még casual wear-nek is túl sportos.

A Samsung óráról nehéz megmondani, hogy ezt férfinak vagy nőnek szánták, valószínűleg senkinek. A Samsung soha nem foglalkoztatott rendes formatervezőket, valószínűleg megvárják a szeptember 9-ét azután majd lekoppintják az iWatch-t és utólag befizetik az 1 millió dolláros büntetést.

Eddig az egyetlen okosóra amely kinéz valahogy, a Pebble Steel, de az meg nem elég okos.
#9, tegnap, 10:34
attila9988:
Nem tudom mennyire lesz siker ez az okosóra dolog. Egyelőre nem nagyon hiszek benne. Az embereknek előbb utóbb csak elegük lesz a sok okos biztbaszból.
Nekem mondjuk van rendes karórám... igaz már egy ideje kevesebbet hordom, de az tud olyat, hogy pl mutatja a pontos időt.. :)
Mást meg nem nagyon kell tudnia. Email -t az ember ezen tuti nem néz meg. Tv távirányítója meg van. Ha meg már vett valami okos telefont vagy ilyesmit, akkor már semmilyen funkció nincsen, amihez szükséges lenne egy ilyen okosóra....
Legfeljebb ha valami vérnyomámérőt tesznek bele, akkor annak még talán lehet valami értelme.
#10, tegnap, 12:28
patikaatika:
Szerintem nagyon is van értelme, nézzuk csak:

-gps (túrázásnál ideális)
-fitness alkalamazások
-pulzusmérő (feltéve ha rendes van benne)
-diktafon
...

Ami egyedül provlémás jelenleg az az üzemidő mivel az akku mérete korlátozott, de szerintem igéretes irányban haladunk okosórák tekintetében.
#11, tegnap, 22:34
Az LG Electronics a héten jelentette be, hogy megkezdte a világ első 4K felbontású OLED kijelzős tévéjének forgalmazását. Az már kevesebb nyilvánosságot kapott, hogy a cég eközben a plazmakijelzős tévék gyártásának leállítására készül.
már 57 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Jahno:

Idézés: Jahno - Dátum: 2014. 08. 29. 21:11

Én mondjuk néha elég sokat és akkor nem egyet. Viszont többnyire plazmák, mert az fasza, sok évig garis, egyformák, no meg LCDre nem is tudom létezik-e érintős feltét.

Viszont LCDsből is van soros portos vezérlős. Igaz otthonra ez is csak nekem, meg a didymanhoz hasonló elmebetegeknek való :-D
#55, tegnap, 21:20
Raynes:

Idézés: HWSW - Dátum: 2014. 08. 29. 09:35

És ezzel vége a plazmatévék piacának
Ezt hwsw-zsargonnal úgy kell mondani, hogy a plazmatévé brutálisan kihalt, pokolba lovagolt, beleállt a földbe a PC és a warez mellé. Beleköptek a levesébe, nem lesz robbanás a piacán, és Irán is betiltotta, a Facebook pedig legnagyobb tévedésének ismerte el.

Amúgy a telefaxomnak sem fog hiányozni. Hiába áradtak a színeiről, nekem sosem tetszett a plazmák képe, olyan mattnak, sötétnek, tompának, élettelennek hatott, bár az LCD/LED meg néha kicsit túl éles és túlragyog, de még mindig ez a jobbik véglet. Jobb is, hogy nem pazarolnak egy régi technológiára, hanem tolnak helyette újat.

Idézés: vers - Dátum: 2014. 08. 29. 10:38

oled et akarok, hajlitott monitor formajaban
Én csinálnék neked ilyet, körbehajlítanám körülötted a monitort, tennék felülre és alulra valami fedlapot, összeláncolnám az egész alkotást, aztán a megfelelő helyen lennél, nem zavarnál senkit a hülyeségeiddel.

Amúgy mire jó az, ha hajlított a monitor? Meg múltkor még nem az volt, hogy neked inkább 50 colos táblagép kell, amiben egy 192 ezer magos kvantumprocesszor nyújtja a kraftot az Aaadókhedhez? Még lenne hozzá szoftveres magyar billentyűzetkiosztásod is végre.
#56, tegnap, 21:28
Jahno:

Idézés: Raynes - Dátum: 2014. 08. 29. 21:28

Amúgy mire jó az, ha hajlított a monitor?

Először azt mondtam, hogy faszság. Aztán közepébe beleülve nem túl szar, de még szoknom kellene, vagy fene tudja. Árfekvése sem occsó, viszont a család is nehezen ül elé középpontba a kanapén. Még nem merek rá mit mondani, de valószínű tetszene.
#57, tegnap, 22:02