Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Friss kommentek

Legfrissebb | vállalati it | digitális otthon | high-tech | eco@tech | web | média & telekom

Október 30-án éjfélkor kezdi meg az iPhone 6 és iPhone 6 Plus forgalmazását a három magyar mobilszolgáltató. Mától előrendelhetők a készülékek, nyilvánosak az árak is.
eddig 1 komment - szólj hozzá!
Necross:
"Telenor eddig
üzleti megfontolásból nem vette
fel szolgáltatói kínálatába,
csupán viszonteladóként
forgalmazta azt, céges ügyfelek
számára."

Időben esik le nekik, hogy már Magyarországon is van akkora kereslet rá, hogy megérje nekik szolgáltatói kínálatba tenni. Örömmel látom, hogy az árak továbbra is méltóak az iPhone-hoz.:-) Ezekből sem veszek az tuti.
#1, ma, 10:25
Közzétette harmadik negyedéves pénzügyi gyorsjelentését a Nokia - a veszteséges mobilgyártó részleget a Microsoftnak eladó cég szép eredményeket produkált, köszönhetően a mobilhálózati berendezések iránti növekedő keresletnek.
már 14 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
azopi:
@Totó779:

Idézés: Totó779 - Dátum: 2014. 10. 23. 22:27

Ha az a sok-sok fejlesztés, amit a WP alá behoztak, Android alatt jelent volna meg, akkor ma ők lennének ott ahol a Samsung.
Szóval az, hogy a készülékgyártás nem profitábilis, az egyedül a WP-nek köszönhető, és annak a döntésnek, hogy elfogadták az MS pénzét. Utólag látszik, hogy ha a "nehezebb" utat választják, tehát ha valahogy átvészelik a veszteséges időket (kölcsönök, leépítés, székházeladás, stb.), DE cserébe egy versenyképes platformot választanak, akkor a mai napig ők lehettek volna a vezető név, a mobil iparágon, és dollár tízmilliárdokat kereshettek volna a készülékeladásokkal, mint ahogy pl a Samsung."

Ez rendkívül tudományos okfejtés :) A Samsung ma akkor is ott lenne, ahol most van, ha nem az Androidot választja. Esetleg az Andoid nem lenne ott.... A Samsung még jóval a az Android előtt elkezdte a brutális mobilpiaci menetelését, kijelentették, hogy lenyomják a Nokiát, aztán egy-két év alatt, gyakorlatilag a 0-ról indulva ezt majdnem meg is tették, a második legnagyobb gyártók lettek. Aki egy kicsit ért a piachoz, az tudja, hogy miért. Persze akkor még az okostelefon piacra nem nagyon koncentráltak, (leszámítva egy-két WP-s és symbianos modellt) az egy niche market volt akkor még, ki is jelentették, hogy a feature phone-ok piaca az elsődleges. Aztán jött az iPhone, majd az android és az okostelefon-boom, és amikor látták, higy itt kaszálni lehet, akkor beszálltak ide is, a nagy gyártók közül utolsónak felszálltak az android vonatra és taroltak ugyanolyan tempóban, a 0-ról indulva 1-2 év alatt.

Idézés: Totó779 - Dátum: 2014. 10. 23. 22:27


"Az Android kihagyásával gyakorlatilag egy aranybányáról mondtak le, és gyakorlatilag a semmiért cserébe. "

Jajj, ezt a hülyeséget már annyiszor megbeszéltük. Mondj a Samsungon kívül egy olyan brand gyártót, akinek "aranybánya" az android. Az android egyedül a guglinak és a kínai copy-paste gyártóknak aranybánya, senki másnak. Ahogy például a tévé piacon is hasonló folyamatok zajlottak le, bár ott még az LG is játszik a Samsungon és a kínaiakon kívül.
#12, ma, 08:37
D2L:
@azopi: "A Samsung ma akkor is ott lenne, ahol most van, ha nem az Androidot választja."

Egyrészt nem választotta. Jelentek meg WP és Badas készülékei egyszerűen a kutyának se kellettek.
Ha neadj isten WPt választotta volna ma marginális gyártó lenne 3%os részesedéssel.
#13, ma, 09:30
Necross:
"D2L : Egyrészt nem választotta.
Jelentek meg WP és Badas
készülékei egyszerűen a
kutyának se kellettek."

Kicsit elkanyarodván a cikk eredeti témájától, ez így igaz, a piac döntötte el, hogy a Samsung az Androidra alapozta szinte a teljes telefon portfólióját. Lásd a Tizennel is kínlódnak már mióta azt még sehol semmi eredménye, és valszeg már nem is lesz mert a piac egyértelműen a Droidot favorizálja így értelme sem nagyon van már foglalkozniuk vele, csak azért erölködnek, hogy megmaradjon az arcuk, peddig Ők is tudják, hogy ezzel sem fognak érdemi, mit érdemi, egyátalán mérhető piaci részesedést elérni. A Nokiánál is a piac döntött, Ők meg rosszul reagálták le ezt a folyamatot, ennek eredménye peddig ugye ismert.
#14, ma, 10:16
Megjelent a Google Inbox, amelyen a vállalat fejlesztői évek óta dolgoztak. Az Inbox a levelezést próbálja meg kényelmesebbé és hatékonyabbá tenni, egyelőre nem leváltva, csak kiegészítve a Gmailt.
már 11 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
leslie:
Kösz, ezsekell. :)
#9, ma, 09:22
bakagaijin:
@quentit: Azért valahol vicces, hogy az ősidőkben eleve folderekbe gyűltek a dolgok. procmail vagy hasonló szépen legyűjtötte, mi a spam, mi a levlista, mi a személyes; az IMAP szerver meg szépen thread-ekbe gyűjtötte össze a beszélgetést. Ez volt 90-es évek vége. Aztán jött a gmail és a mindent egyetlen folderbe filozófia, a levlisták lassan fórumokra költöztek... vagy idővel épp FB-re aztán persze jött az emailben értesítési lehetőség a kommentekről-posztokról (azoknak akik nem akarnak állandóan FB-n lógni, tehát vissza a levlista-elvhez csak épp direktben nem lehet rá válaszolni, be kell lépni hozzá fórumra/FB-re.) A g is látta, hogy nem jó egy levelezőben mindent egybe ömleszteni mert eláraszt a szemét és feltalálták a foldereket tab néven (azzal a különbséggel hogy nem tudod a szabályokat direktben szerkeszteni, csak tanítani). És most jön az outlook-feat a gmail-be, hogy levelekhez lehet automatikus task-ot rendelni határidővel, tick-eléssel, snooze-al stb.

Érdekes egy körforgás ez.
#10, ma, 10:00
bakagaijin:
@bakagaijin: Arról nem is szólva, hogy a 90-es években még volt pl. ingyenes sms-értesítő bejövő levelekről. (westel900 prepaid-nél, ezt valamikor 8-9 éve tették fizetőssé) Most kb ugyanezt csinálják az app-ok, csak épp az adatforgalomért kell fizetni.
#11, ma, 10:07
A nemzetgazdasági miniszter egyeztetést kezdeményezett a mai napon a 2015-ben életbe lépő új adótörvény által érintett távközlési cégek vezetőjével az internetadóról. A szakmai szervezetek forronganak, az internetes közvélemény pedig ritkán látott egységbe tömörülve utasítja el kategorikusan az új adónemet.
már 95 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
xclusiv:

Idézés: azopi - Dátum: 2014. 10. 23. 22:17

@quentit: Ennek az országnak nem való a demokrácia. Nem eléggé felnőtt hozzá a társadalom. És ezt most teljesen komolyan gondolom. Az ilyen társadalmakban a demokrácia csak populizmust, felelőtlen politizálást és teljes összeomlást okoz.
Nos ebben van valami, de nem igaz.

Idézés

Ezt a kormányt demokratikus eszközökkel nem lehet megbuktatni
Ez meg főleg nem igaz.
A fidesz kevesebb szavazatot kapott, mint 20 éve bármikor. Ez azért elég sokat elmond.
Az már más kérdés, hogy nem volt alternatíva, nem volt kire szavazni. Persze el lehetett menni és pöcsöt rajzolni a szavazólapra. de ezen kívül túl sok lehetőség nem volt. De igazából nem volt ellenzék, ami volt az csak arra ment rá, hogy a fejeseik a parlamentben hízlalják a picsájukat még 4 évig.
#93, tegnap, 23:50
map:
http://youtu.be/8lbxbGC6TRo
Francesco Zombori mindent kihozott az egyeztetésből, amit a téma érdemel.
#94, ma, 00:47
Necross:
"xclusiv: Ha elég ember kimegy az utcára,
akkor a fidesz is meghátrál. De
ehhez tenni is kell valamit, a
fotelből nem megy."

Pont ez a lényegi része a dolognak, mert az egérrel kattintgatni kicsit könnyebb, mint felemelni a segged és gyakorlati lépéseket tenni, pláne ha még az idő is szar lesz. Kiváncsi leszek hányan leszünk kint ténylegesen, mindenesetre Én biztosan, mert már tényleg nagyon elkanászodtak a jó vezéreink!
#95, ma, 10:00
A notebookok világában kevés feltűnőbb jelenség van a csatatérre, vagy más extrém felhasználási körülmények közé szánt modelleknél. A többnyire vaskos készülékek olyan igénybevételnek is ellenállnak, amely egy konzumer gép végét jelentené - ilyen a Dell Latitude 14 Rugged Extreme laptop is, amelyet közelebbről is szemügyre vettünk.
már 12 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
'Geri':

Idézés: Gabibácsi - Dátum: 2014. 10. 23. 10:29

Te meg még sosem találkoztál katonával, és fogalmad sincs az egészről. A többi szöveged meg kamu.

azt, hogy mindenki lábtörlőnek használ téged, nem a hwsw fórumain kell más fórumozókra kivetíteni.
#10, ma, 02:25
'Geri':

Idézés: Jahno - Dátum: 2014. 10. 23. 10:41

Aztán ha érdekelne, hogy mikre használták, akkor gondolom csend van...

skypeolt és internetezett rajta :p

afganisztánban valóban sok mocsár van, állandóban abban kúsznak a katonák :D
azért jó lenne az álomvilágot kitörölni a szemetekből, mielőtt hozzászólást írtok.
#11, ma, 02:27
NauTiLUS:
@"Geri #11": Ezt hol tette, a kint a harctéren két sorozat között?
#12, ma, 09:02
Jövőre tovább bővülhet azoknak a távközlési vállakozásoknak, illetve szolgáltatásoknak a köre, melyekre a kormány valamilyen formában adót vet ki. Az internetes adatforgalom után fizetendő adó mértéke egy ma benyújtott törvényjavaslat szerint megkezdett gigabájtonként 150 forint lehet.
már 323 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Sköll:
@Jahno: Igen. Ez így történik. A bürokrata az ilyen. A miniszter pedig aki gyorsba aláírja a következő "szakemberekkel" van körülvéve: jogász, ügyvéd és közgazdász. Aztán ha a "szakemberek" szerint frankó akkor a tervezet mehet. Nyilván hibás a miniszter is, mert bőségesen elegendő lett volna erről véleményt formáltatni 1 db Jahno-t is ahhoz, hogy kompetens módon fel tudja mérni a következményeket, de hát nem ez van. Én is azon a véleményen vagyok mint Herr Bőle. Ki fognak táncolni a tervezet alól.
#321, ma, 00:03
Jahno:

Idézés: Sköll - Dátum: 2014. 10. 24. 00:03

Én is azon a véleményen vagyok mint Herr Bőle. Ki fognak táncolni a tervezet alól.

Ezt mindenki tudja, főleg aki gyorsan utánazsámol, mert nekem vagy 100ezrest kellene becsengetni odahaza. Ahogy sok másnak. Meg különben is, átgondolatlan baromság, csak kérdés mi lesz a vége? Ha a 700/5000 kombó marad akkor 1-2 cég majd morog magának és el van intézve? Nálunk a telszámok után ezzel is 1 millió környékét verné az adó. Amire még percenként is fizetünk. Még jó, hogy nem voltam bent mikor kijöttek jópofizni, mondván munkahelyeket teremtettek. Hjahh, aztán megsuhintjuk gyorsan kis extrém adóval, amivel iroda nyitásakor még senki nem számolt?

Az, hogy a miniszter személyesen nem ért hozzá és aláírja, az egy dolog. Bár mintha egy Kft-nél is az ügyvezető lenne minden esetben a főbűnös, főleg ha aláírta. Tanácsadóit nem lehetne nyakonbaszni? Esetleg csak kicsit?
#322, ma, 00:41
Seregély:

Idézés: Sköll - Dátum: 2014. 10. 24. 00:03

Én is azon a véleményen vagyok mint Herr Bőle. Ki fognak táncolni a tervezet alól.

Ok, de egy ilyen alapvetően elcseszett, buta javaslat után felmerül az emberben, hogy a paksi bővítést milyen minőségű előkészítés előzhette meg, milyen érvek-ellenérvek felsorakoztatása után dönthettek. Ha belegondolok, kiver a hideg verejték.
Aztán itt van az amerikai ügy és látom a TV-ben, hogy a riporter kérdezi Orbánt meg a többi Fideszes atyaúristent és mintha szájzárat kaptak volna, nem válaszolnak, egy rohadt szót nem szólnak, öntelt vigyorral lépkednek tovább. Mit képzelnek ezek az emberek?
#323, ma, 05:40
Kiadta a Windows 10 Technical Preview új verzióját a Microsoft. A tesztelési fázisban lévő operációs rendszer új buildje automatikusan, a Windows Update-en keresztül települ, de igény esetén manuálisan is telepíthető. Az újdonságok listája nem túl hosszú, a UI csiszolása zajlik Redmondban.
már 16 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Euro Glass:
azt már sikerült összehozniuk hogy SLAT nélküli gépben elindul virtualizálva a telepítő?
#14, tegnap, 12:39
NauTiLUS:
@Euro Glass: pont leszarja mindenki te fasz.
#15, tegnap, 14:53
Tassadar:
@Euro Glass: Nem véletlenül a hypervisornak kell a SLAT?
#16, tegnap, 18:53
2011-ben jelentette be a VMware, hogy virtualizációval oldaná meg az okostelefonok biztonsági problémáit, külön VM-be csoportosítva a céges és a magánfelhasználású adatokat. Az iparág azonban más irányba indult el, a VMware pedig inkább MDM-be fektetett, a virtualizációs megoldást pedig lefújta.
már 8 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
colosdr:
@YleGreg: Hmm.. Nincs új a nap alatt. Beta helyett VHS. A minőség csak sokadrangú szempont. :-(

Beta helyett kiadhattak volna egy végleges változatot is, van Beta szerszámom is, abból is várom a végleges verziót!:XD

Egyébként egyetértek!
#6, 2014. október 22. 23:46
YleGreg:
@Euro Glass: "az ubuntu for Android pl. már jó"

Abban hol látsz teljes virtualizációt?
Pölö KVM alapú teljes virtualizáción alapuló megoldást láttál már telefonon?
#7, tegnap, 12:19
Euro Glass:
még nem, de kipróbálnám
#8, tegnap, 12:37
Hétfő este közzétette a harmadik naptári negyedévre eső negyedik pénzügyi negyedévének eredményeit az Apple. A bevétel és a nyereség is szépen nőtt, elsősorban az iPhone 6 sikerének köszönhetően. Az iPad eladásai nagyot estek.
már 34 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
colosdr:
Kellemes estét, avagy mások telefonálási szokásait nincs érkezésem feltérképezni!:)

Bizonyosan bennem van a hiba, de már az operációs rendszerek stabilitásánál sem az jött ki nekem, mint a zömnél!
Már a Win98SE, LIte 98 alól telepítve is atombiztos volt, az ésszerűség határáig túlhúzva a processzor, videokártya!A stabilitásról annyit, hogy ebben a formában egy végtelenített ciklusba helyezett
videokártya izzasztó programot elindítva, két óra eltelte után is rótta a köreit e program.

A telefonoknál is assz-passz ez a helyzet, nem tudom kinek mi a stabil, de példának okán sem a
Huawei P7-es, sem a 2011-ben vásárolt iPhone 4S nem hajlamos a fagyásra, nálam egyetlen egy alkalommal nem fagyott le!Akkor sem amikor nem hivatalos új felületekkel láttam el az iPhone telefonomat
(Azonban mások telefonálási szokásait nincs érkezésem feltérképezni!)

Megjegyzem az ellopott Alcatel Ot-995-ös telefonom sem produkált fagyásokat, ott a Bagyusz féle
MIUI 5.0 alapú módosított 4.2.1-es OS rendben tette a dolgát.
Az akkumulátor ott cserélve lett, egy a Cameron Sino általi nagyobb kapacitású aksira!

A kinek milyen is a telefonja kérdéskörhöz csak annyit, hogy módomban állt hasonló,kreol bőrű tulajdonos általi telefonnal összevetni, amelyen az eredeti 4.0.4-es OS futott, sőt tömve sem volt játékokkal, mégis az én telefonom szinte szárnyalt mellette.

Remélem valahogy átsüt az írásomon, hogy őszintén rovom e sorokat!

Tisztelettel, Dr. Hortobágyi Zsolt

#32, 2014. október 22. 22:52
colosdr:
@-NoVa-: "A Droid legnagyobb rákfenéje a fejlesztők igénytelensége."

Azért az OS is lehetne együttműködőbb, kompatibilisebb!
Az Alcatel OT 995-ös telefonomban remekül működött a gyári előre telepített N.O.V.A. játék, aztán már az első OS frissítés után soha többé nem indult el!:)

Mélységesen egyetértek, számos jó játék beleállt a földbe, sajnálatos módon a fejlesztők elálltak a további fejlesztésektől, javításoktól.
A teljesség igénye nélkül, ilyen a szerintem remek Lair Defense: Dungeon
és a Lair Defense: Shrine! (2013. június 21-én jelent meg az utolsó javítás az előbbi játékhoz!)

((Nem ide tartozik, de a kedvenc Firefox felületem a FT GraphiteGlow, amely a legtöbb értékelést is maga mögött tudhatta, ergo 5 csillagos volt, a 24-es változattól nem kap további támogatást!
"Sajnálattal közlöm, hogy időhiány miatt a téma további támogatásától elállok!")):(

Tisztelettel, Dr. Hortobágyi Zsolt
#33, 2014. október 22. 23:41
Szerzetes:
Feltettem az iOS 8.1 frissítést az iphone 4S-re is meg az ipad minire is. "Visszagyorsult" mind a kettő az eredeti sebességére (7.1.2 verziónál).
#34, tegnap, 11:47