Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs
Keres

Friss kommentek

Legfrissebb | vállalati it | digitális otthon | high-tech | eco@tech | web | média & telekom

Bár élen járnak a technológiában, a Google önvezető autóinak még számos problémával kell szembenézniük. A járművek részletesen feltérképezett útvonalra van szükségük és egyelőre a parkolóházakkal sincsenek baráti viszonyban - az ideiglenesen kihelyezett táblákat azonban már felismerik.
már 59 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Jahno:

Idézés: philcsy - Dátum: 2014. 09. 02. 00:47

Én merem. Az elnököknek valószínűleg sokáig sofőrjük lesz.

És sok más a környéken, nem éppen ilyen automata autóban. Legfeljebb a BB-t lehet ledönteni, de ha szituáció akad, akkor az sem biztos, hogy egybites hacker tudja, hogy melyik autóban is van az elnök.
#57, ma, 01:06
philcsy:

Idézés: FossilCodger - Dátum: 2014. 09. 01. 22:32

Ha ugyanis nem kellően biztonságos, nem szabad kiengedni a forgalomba.
Mi van, ha rosszul lesz az utas? Mi van, ha a sofőr lesz rosszul? Némá, a vezetés nem biztonságos. Tiltsuk be!
Olyan problémákat hozol föl ellenérvnek, amelyek a normál életben robotautók nélkül is megvannak. Azzal érvelsz, hogy egy normál sofőr ekkor jobban cselekedne. Ja persze, egy nővér meg még jobban. Egy OKJ-s nővérképzőt bárki elvégezhet, szóval tegyük kötelezővé, esetleg az orvosi egyetemet? Próbálom követni a logikádat, hogy mi alapján hozzunk döntést a közlekedés biztonságossá tételéről. Senki nem mondja, hogy ezeket az autókat ne lehessen hagyományosan használni. Szülőt nem láttam még egyedül. Akinek szívbetegsége van, az meg használjon szívmonitor app-ot, ami kihívja a mentőket, sőt akár az autó is tudomást szerezhet róla, és a mentősök távolról adhatnak neki új koordinátát. Lehet, te nem látod, de a problémáid teljesen irrelevánsak ebben a témakörben, mert ezeket nem a robotautóknak kell megoldani.
#58, ma, 01:17
Jahno:

Idézés: philcsy - Dátum: 2014. 09. 02. 01:17

Azzal érvelsz, hogy egy normál sofőr ekkor jobban cselekedne

Főleg ha rosszul van.
#59, ma, 01:21
A teljes biztonság és a maximális kényelem között van valahol az a kompromisszum, amelyet a felhasználók hajlandóak vállalni – hogy ez melyik véglethez esik közelebb, azt persze felhasználója válogatja. A Quantec által gyártott Independence Key-vel úgy kapunk nagyobb biztonságot, hogy közben nem kell feláldozni szinte semmit a kényelemből.
már 33 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
emelhu:
Ja meg persze a nagy áttörés az lenne, ha a MS adna egy nyilvános API-t, és az összes az API-t használó eszköz mindenféle telepítés nélkül a rendszer részévé válna.
Ekkor pedig már akár a boot folyamattól is élhetne. [core-ban titkosító USB kezelése + külső bluetooth kulcsbegépelés (ami technikailag akár egy ujjlenyomat olvasó vagy vonalkód/RFID/kártyaolvasó stb. is lehet)]
#31, tegnap, 23:42
Nemes Dániel:
@emelhu: (a biztributornál dolgozom)

jó kérdés, hogy mennyit ér, pontosabban, hogy kinek mennyit (nyilván a küszöb felettiek a potenciális piacunk). elsőre nekem is kissé drágának tűnt (az 100 kevés volna, egy titkosítottnak nevezett pendrive kerül annyiba), de egyrészt néhány potenciális ügyfél kb ezt a számot (vagy magasabbat) mondta, másrészt a régióban is van, ahol ennyiért nagyon megy. arra nem számítunk, hogy rövid távon a 10 millió IK-felhasználó országa leszünk, de azt reméljük, hogy akár nagyvállalati, akár kisvállalati körben (és persze az államigazgatásban) is van olyan réteg, amelyiknek ez ennyiért megéri. és biztos lesz néhány ínyenc/tudatos/paranoiás magánszemély is.

#32, ma, 00:14
Jahno:

Idézés: Nemes Dániel - Dátum: 2014. 09. 02. 00:14

és biztos lesz néhány ínyenc/tudatos/paranoiás magánszemély is.

Kérdés lehet-e indokolni a felárat az átlagos PIN kódos vagy ujjlenyomatolvasós mókák mellett?
#33, ma, 01:15
Az Intel a jövő héten mutatja be Haswell-generációs Xeonjait, de mielőtt erre sor kerülne, a cég kiadta a processzort otthoni használatra szánt verzióban: megérkezett a Core i7-5960X, a vállalat első nyolcmagos desktop chipje.
már 91 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
philcsy:
[quote name=''Geri'' date='2014. 09. 01. 22:38' timestamp='1409607498' post='7497242']
vigyázz, ez csak azt jelenti, hogy ennyi user van, nem azt, hogy ennyi számítógép.
2011 EU Az EU felnőtt lakosságának 22%-a életében nem használt számítógépet. Globálisan lehet még a 3 milliárd PC felhasználó se jönne össze.
#89, ma, 00:39
'Geri':
philcsy: a két állításod nem következik egymásból
#90, ma, 01:11
lolwut:
@"Geri": csavarhatod, ahogy akarod, de 500 millió játékkonzolt vettek az elmúlt 8-10 évben. lehet ignorálni, félremagyarázni, de ezek az egyének vettek játékot is, amit egy átlag pc-sről vagy androidosról nem lehet elmondani. sőt, meg merem kockáztatni, nincs 160 millió gamer pc, ami közepes beállításokkal röccenésmentesen vinné a legújabb krájziszt vagy akármit. masszív júzerbéze csak az olyan retro játékoknak van, mint a wow és a tf2
#91, ma, 01:13
A Windows Live Messenger utolsó élő ágától is elbúcsúzik a Microsoft. A világ nagy részén tavaly márciusban leállított csevegőszolgáltatás már csak Kínában volt használható, a vállalat azonban október végén ezen a területen is leállítja azt.
már 7 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
UnA:
>> *Végre* búcsúzik a Windows Live Messenger <<

Szerintem elrontották a címet, ez lett volna a helyes :)
#5, tegnap, 15:36
attila9988:
@UnA: A skype legalább ugyanakkora szemét, csak így most két szemét helyett csak egyet kell fenntartani... :)
#6, tegnap, 16:40
azopi:

Idézés: attila9988 - Dátum: 2014. 09. 01. 15:40

@UnA: A skype legalább ugyanakkora szemét, csak így most két szemét helyett csak egyet kell fenntartani... :)

Csak egyet? Ott a Google hangouts, a faszbúk messenger, a vájber, a vaccap, stb. Most még több szemét van, mint volt, mindegyiket tűzzel-vassal kéne írtani most már :)
#7, tegnap, 23:41
Megérkeztek a februárban ígért szponzorált csempék a Firefox böngészőbe. A hirdetők oldalaira vezető hivatkozások egyelőre csak a szoftver fejlesztőknek szánt nightly verziójában láthatók, és egyelőre nem biztos, hogy eljutnak-e a stabil változatba.
már 11 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
'Geri':
milyen pofátlanok. aztán pár ezer könyvjelző sorba rendezése még mindig 20 másodperc? szánalmas.
#9, tegnap, 21:50
tothjani:
Én speciel Speed Dial-t használok az letiltja a kezdőlapot, a saját könyvjelzőimmel van kicsempézve.
Bár a Google reklámok hasznosak ha az ember valamit venni akar és engedi a követést.
#10, tegnap, 22:12
FossilCodger:
@tothjani: De úgy tudom, ezek épp nem Google reklámok lennének. Amúgy tényleg volt már Google reklám amit hasznosnak találtam, de ahhoz nekem nem kellett tűzróka mert az a gmail jobb oldalán jött.
#11, tegnap, 23:35
Kristálygömb-szezon van az IDC-nél, a PC-k és az okostelefonok után a piackutató a tabletek esetében is modellezte a következő néhány évet. Az előrejelzés szerint a növekedés korszaka leállt a fejlett piacokon, de robbanásszerű bővülésről már a fejlődő országokban sincs szó.
már 9 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
A Herceg:
@vers: Már nem bénáznak. Épp feladják a tabletes ambícióikat. Ha most valóban megjött a jobbik eszük akkor a mobilból is kiszállnak.
#7, tegnap, 15:00
vers:
a microsoft helyeben megfontolnam az azonnali piaci zarast , a windows oprendszerekre csak a windows storebol lehetne alkalmazast telepiteni, azonnali warez zaras, es a google programjait kitiltani
kulonben ki fogjak csinalni

tudom hogy ez azzal jarna hogy sokan masik oprendszerre valtananak , nade mire? rohejes linuxra, nem mukodo chromra vagy idegesito es draga osx-re?
#8, tegnap, 17:21
Baskiria:
vers: az androidot is az tette piacvezetővé, hogy haláli egyszerű rá lopott holmit tenni. Zembereknek ez kell, valamint az, hogy túl kényelmes legyen megvenni a store-ból. Sokan meg is veszik és nem vacakolnak, a maradék meg hadd örüljön hogy túl járt az imperialisták eszén.

mi az a nyomásérzékeny változat? amúgy szerintem tévedsz, itt már hiába polírozza az apple a bohócot, a kínai 30ks tabletek lenyomnak mindent, mert maga az eszköz itt ér el az árához. Ahol 80-90kért már laptopot lehet venni, ott egy tablet 40-50k felett rongyrázás.
#9, tegnap, 20:53
Mintegy kétmilliárd forintot spórolt a tavalyi digitális átállás költségein a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, mely összesen körülbelül 148 ezer magyarországi háztartásnak biztosított vissza nem térítendő támogatást az analóg lekapcsolást megelőzően.
már 16 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Leni:
@bakagaijin: Ez adminisztráció, de én nem erről beszéltem.
#14, tegnap, 14:34
csozsi:

Idézés: Raynes - Dátum: 2014. 08. 31. 09:20

Reméljük év végén lekapcsolják az analóg rádiókat, aztán elfelejtjük végre az analógságot.
És úgy mégis, mi lenne helyette?
Kap mindenki DAB+ MindigRádió eszközöket?
Itt nem 4-5 millió készüléket kell lecserélni-bővíteni, mint a tv-k esetében.
15-20 millió lehet az analóg FM vétlre képes eszközök száma hazánkban. Ebből ~3 millió szgk, közel fél millió tgk.
Itthon 6 darab rádióféleség van, ebből egy DAB-vételre képes, de úgy jártam vele, mint az mpeg2-es DVB-T-vel.
[quote name=''Geri'' date='2014. 08. 31. 23:52' timestamp='1409521941' post='7496700']
a magyar nyelvű rádiómocskok amúgyis hallgathatatlanok. meg úgy alapvetően minden, ami FM. nem kár értük.
Van hallgatható is, csak nem országos. Az sem minden időszakban.

Idézés: map - Dátum: 2014. 09. 01. 02:17

@Raynes: Lekapcsolják az analóg rádiókat? Ezt honnan? Szó nem volt eddig a DAB-ról, Pest megyén kívül gyakorlatilag nem is létezik az országban.
Ott sincs, csak DAB+.
Utoljára ~60ezer körül láttam, amikor még érdekelt a dolog.
Ha ingyenes lesz a mobilinternet, akkor majd streamelem a zenéket.
Hírek, útinfók viszont kellenek olyankor is, ha csak a saját zenémet hallgatnám.
#15, tegnap, 18:10
map:
@Leni: Mérõkocsival van zavarfigyelés is, ha valaki illegálban berzenkedik, az is NMHH asztala.
Frekvenciával is gizdálkodnak, és be is tartatják a gizdálkodást. Csak összeboronálták a médiatanáccsal, aminek szerintem az értelme konvergál a 0-hoz, de így gondolom tök jó mert egy szervezeti egység kevésbé bürokratikusnak tűnik.
#16, tegnap, 18:34

Iparági összefogás a streamelt munkaállomásért

vállalati it rovat, 2014. augusztus 29. 14:47, Gálffy Csaba
Az adatközponttól a vékonykliensig ívelő, ambiciózus víziót mutatott be az NVIDIA és a VMware a Google-lel közösen. A koncepció szerint az NVIDIA lapkákon futó grafikus alkalmazások a Chromebookok képernyőjén kelnek életre, a VMware virtualizációjával.
már 48 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
UnA:
@A Herceg: "Szó sincs +40% teljesítményigényről."

Így van, ez még a hardveres virtualizációt támogató processzorokon igaz lehetett, de már sok-sok éve benne van a támogatás az összes modern CPU-ban.
#46, tegnap, 09:25
A Herceg:
@UnA: Azaz "...hardveres virtualizációt nem támogató processzorokon igaz lehetett..."

VT-d mellett egyébként a GPU hardver 3D-ben sincs lassulás. De az igazi eredmény az, ha nem kell desktoponként dedikálni egy Nvidia kártyát hanem osztható a GPU erőforrása is. Az Nvidia-VMware-Google összefogás valószínűleg erre is ad megoldást.
#47, tegnap, 10:01
UnA:
@A Herceg: köszi, tényleg elgépeltem :)
#48, tegnap, 11:35

És ezzel vége a plazmatévék piacának

eco@tech rovat, 2014. augusztus 29. 09:26, Bodnár Ádám
Az LG Electronics a héten jelentette be, hogy megkezdte a világ első 4K felbontású OLED kijelzős tévéjének forgalmazását. Az már kevesebb nyilvánosságot kapott, hogy a cég eközben a plazmakijelzős tévék gyártásának leállítására készül.
már 87 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Giggsy:
@arnyekxxx: Már bocs, de hatalmas kamu, amit magyarázol. A részletességnél csak a felbontás számít, semmi más. Azon az egy szem plazmán konkrétan harmadannyi pixel van, magyarán ami FHD-n egy pixel vastag (például egy hajszál nemigen lehet több), az az 1024x768-on elveszett. Ezzel egyszerűen értelme sincs vitázni. Ráadásul a boltban még csak nem is távolról nézi az ember, hanem egy-két méterről, ahonnan bizony 40 col környékén már durván kijön a FHD előnye az SD-vel szemben. Olyan létezhet, hogy egy SD tartalom ugyanúgy jelenik meg a kettőn, de HD tartalom esetén esélytelen, hogy az 1024x768 részletesebb legyen. Az egyedüli esélye a plazmának ott lenne részletgazdagabbnak lenni, ha mondjuk az Underworld előzetesét adnák rajta, és a LED tévé kontrasztját nagyon szarul lőnék be. Abban az esetben a LED tévén valóban elvesznének a sötétkék/sötétbarna/sötétszürke/fekete felületek találkozásánál a részletek, de egy arc esetében például kizárt, hisz ott ilyesmiről nemigen van szó. Ugyanez a sirályos téma. Ráadásul annál hadd ne menjek bele, hogy ha a "killa sample"-re gondolsz, (amit nem szokás a MediaMarktban a tévén vetíteni, és használt technológiától függetlenül még több drága HD tévének is beletörik a bicskája) akkor az a tévék képfeldolgozó és képfrissítési képességeit teszi próbára. Mondhatni, hogy egyfajta benchmark, ami úgy meghajtja a készüléket, ahogy gyakorlati körülmények közt soha nem fogják. Egy ilyen helyzetben ESETLEG nyerhet az az 1024x768-as plazma, mivel konkrétan harmadannyi pixelt kell fedolgoznia.

Félreértés ne essék, semmi baj azzal, ha a plazma képét még alacsonyabb felbontás mellett is jobban szereted. Jobbak a feketék, színhelyesebb és semmi gond azzal, ha valakinek ez fontosabb, mint a tűélesség. De abszurd dolgokat azért nem kéne állítani.
#85, tegnap, 00:02
arnyekxxx:

Idézés: Giggsy - Dátum: 2014. 09. 01. 00:02

@arnyekxx
"Mondhatod, hogy ez nem így van, de én inkább a szemenek hiszek "

Egyébként én elhiszem, hogy azon a 99 leden valami el van állítva direkt azon az 1 szem plazmán meg mindent precízen belőtt az eladósrác, de ez konkrét élményem volt amit fentebb leirtam.
#86, tegnap, 09:20
VIC20:
Vége a plazmatévék piacának? No, akkor még két-három év, és ki is szabhatja az EU Bizottsága a bírságokat kartellezés miatt... :)

Egyébként én is sajnálom. :(
#87, tegnap, 11:22