Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Friss kommentek

Legfrissebb | vállalati it | digitális otthon | high-tech | eco@tech | web | média & telekom

Jövőre érkezhet a Google titkosítási megoldása, amely az elektronikus levelezést hivatott biztonságosabbá tenni, legalábbis Chrome böngészőben. Az OpenPGP-alapú End-to-End névre hallgató plugin GitHubon már megtekinthető.
már 43 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
avmanster:
@Asker:
az élet nagy kérdései... mihez fér hozzá a nsa...
ilyenkor azért örülök, hogy érzésem szerint nem állok neki világforradalmat szervezni... igazából, már egy randit sem tudok lassan leszervezni...
lehet, inkább ezzel kellene foglalkoznom ilyen szinten... mihez fér hozzá az nsa... ááááh, ekkora nolifer még én sem vagyok... ennél sokkal kreatívabb álproblémákat is tudok gyártani magamnak.

#41, ma, 00:55
nxu:

Idézés: Asker - Dátum: 2014. 12. 23. 00:40

"So, how does it work? Elcomsoft Forensic Disk Decryptor acquires the necessary decryption keys by analyzing memory dumps and/or hibernation files obtained from the target PC. You’ll thus need to get a memory dump from a running PC (locked or unlocked) with encrypted volumes mounted, via a standard forensic product or via a FireWire attack. Alternatively, decryption keys can also be derived from hibernation files if a target PC is turned off."
nagyon sarkosan ,volt
nincs.forditsuk meg a kérdést: mért tiltottak be a snowdenmailt? nyilvan mert nem tudjak torni.
miért nem engedtek a tr*s*r*t-t indulni? mert nem latnak bele.
szvsz vagy az van hogy benyelnek egy nagyot az nsanal, vagy megegyeztek vhogy, vagy tudjak hogy kell átjátszani.
megfordítva, az igazi kérdés tehát az h, miért is változna meg az nsa hozzallasa ilyen hamar?
Az idézetet hagyjuk, ha fizikai hozzáférése van valakinek a gépedhez, már rég mindegy.

Rendben, szerintem itt hagyjuk abba a vitát, mert két alapvetően különböző felfogásról van szó: "nem igaz, amíg be nem bizonyosodik" vs "igaz, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője". Innentől kezdve pedig akármit hoznék fel, az lenne rá a válasz, hogy "nem, mert NSA".

Summa summárum: A Google kezdeményezését alapvetően igen jónak és követendőnek tartom, bízom benne, hogy sikerül egy ténylegesen működő programot összehozniuk, én szurkolok. Aki meg NSA-rettegő, az ne emailezzen, ne telefonáljon, de kb ne csináljon semmit sem, mert pl. a műholdak mindig látják.
#42, ma, 00:56
Asker:

Idézés: Csula kapitány - Dátum: 2014. 12. 23. 01:55

@Asker:
az élet nagy kérdései... mihez fér hozzá a nsa...
ilyenkor azért örülök, hogy érzésem szerint nem állok neki világforradalmat szervezni... igazából, már egy randit sem tudok lassan leszervezni...
lehet, inkább ezzel kellene foglalkoznom ilyen szinten... mihez fér hozzá az nsa... ááááh, ekkora nolifer még én sem vagyok... ennél sokkal kreatívabb álproblémákat is tudok gyártani magamnak.
en kb leszarom. max nezik ahogy verem :D

csak a hamis dolgokat nem szeretem. pontleszarom mit nez rajtam akarki, de ne mondja senki hogy aaa o nem engedi hogy nezzen akarki is...
#43, ma, 01:01
Megjelent Nagy-Britanniában az első, kifejezetten a magyarokra célzó mobilszolgáltatás, mely ráadásul egy egyszerű trükkel arra is lehetőséget nyújt az előfizetők számáta, hogy magyar hívószámon is elérhetők legyenek.
már 130 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
YleGreg:
Ertem, nincs se permalink, se bocsanatkeres. Gratulalok.
#128, 2014. december 21. 14:16
Modeller:
@YleGreg: én nem lepődtem meg...

És szegény adam.k-nak is rettentő durván a lelkébe tiportam, akivel nem véletlen nem ismerjük egymást, beszarás :)

colosdr lassan flessi szintű trollszintre emelkedik, ami mindenképpen elismerésre méltó.
#129, 2014. december 21. 16:54
colosdr:
@YleGreg: Ékezet sincs!:Gratulálok! Még az ASCII karaktertáblát is elvitte a krampusz! :D

És szegény adam.k-nak is rettentő durván a lelkébe tiportam, akivel nem véletlen nem ismerjük egymást, beszarás :)

Meg nyilvánvalóan hülye, mert a belinkelt statisztikát sem érti, "beszarás!" :)

OMG Madarat tolláról, embert barátjáról!;)
#130, ma, 01:00
Elsősorban az Android és iOS platformokra koncentrál a jövőben a Nokia a HERE térképalkalmazás fejlesztésénél. Noha a finn vállalat továbbra is támogatja a Windows Phone rendszert, az a jövőben sokkal kisebb prioritást élvez majd.
már 10 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
MAKAY:
Gondolom rám gondolt :) de én nem bizonygattam csak leírtam mit tapasztaltam direkt zárójelben! ;)
#8, tegnap, 16:38
cpctcg:
@mano42: mert megtapasztalta, es biztos ugy gondolja, hogy ez fontos informazio lehet masok szamara.

Ez jo lehet egy valasznak a kerdesedre?

#9, tegnap, 17:03
JMG:

Idézés: mano42 - Dátum: 2014. 12. 22. 15:51

Miért van az, hogy amint megjelenik egy cikk ami a windows phonet is érinti egybõl megjelenik valaki aki kéretlenül elkezdi bizonygatni, hogy az a legjobb mobil OS?

Ajánlott cikkek:
http://www.sptimes.ru/story/38052

http://nemtetszikare...zteriumi_trollt
#10, ma, 00:55
A karácsony közeledtével meghitt, bensőséges sárdobálás alakult ki a biztonsági szoftvereket fejlesztő ESET, valamint az egyik legnépszerűbb chat- és VoIP-alkalmazás, a Viber között. Mindketten a másikat okolják.
már 32 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
I.T.E.M:
A Nod32 a 2.7-es verzió után lett egyre rosszabb! Az volt az utolsó mûködõ,gyors és hatékony ESET Antivírus.
#30, tegnap, 22:35
colosdr:
@cpctcg: Az ingyenesség jegyében!

Nálam a Comodo Firewall bevált! Ha az emlékezetem nem űz csalfa játékot velem
egykoron kizárólag az ingyenes tűzfal volt elérhető,
de napjainkra bővült a repertoárja és a bővített tartalmú Comodo Internet Security (CIS)
még homokozót is tartalmaz "kicsiny gyerkőcök számára!":)

Tisztelettel, Dr. Hortobágyi Zsolt

Köszönöm sony88!

http://www.hwsw.hu/hirek/49645/eset-nod32-smart-security-6-biztonsag-sicontact.html#komment-2-7266206

http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge-64/results.php
#31, ma, 00:11
Asker:
panda mi? lofaszt mama XD

"0. Aranypecsét, tízcsillag, 100%

Ahogy azt az előadásomban is említettem, a kártevőkkel vívott küzdelem szélmalomharc, erre hozhatunk utazó ügynökös, megállási problémás, és egyéb matematikai analógiákat, de a legjobb, ha elkezdünk malware elemzéssel foglalkozni, hogy belássuk: rendkívül nehéz megállapítani tetszőleges adatállomány célját vagy előrejelezni a viselkedését egy adott rendszerben.

Ennek ellenére minden egyes antivírus termékhez jár egy plecsni, amivel X "független" "szakértő" tanúsítja, hogy az adott termék tökéletes védelmet nyújt az ismert kártevőkkel szemben, és manapság már az sem ritka, hogy az ismeretlen támadásokkal szemben is szinte 100%-os védelmet ígérnek.

Ezen állítások abszurditásának belátásához elég becsomagolnunk tetszőleges őskövületet valamilyen egyedi packerrel (vagy még ennyire sincs szükség), vagy vetni egy pillantást a Matousec eredményeire (akik - mint utólag kiderült - pár évvel megelőztek az általam bemutatott kutatással...).

Amíg az ilyen félrevezető eredményeket produkáló tesztlaborok általános elismertségnek örvendenek, esély sincs arra, hogy érdemi változás történjen ezen a fronton. "

http://buhera.blog.hu/2013/10/18/av_hazugsagok

http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge-64/results.php

comodo rlz :DD
#32, ma, 00:13
2015-ben csökkenni fog az üreshordozói jogdíj, a merevlemezek, memóriakártyák, pendrive-ok, SSD-k, tabletek és okostelefonok után egyaránt kevesebbet kell majd a vásárlóknak fizetni.
már 12 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Tassadar:
@zyrobs: Sok sikerült a perekhez.
#10, tegnap, 23:28
Tassadar:
"A memóriakártyák esetében például a 32 gigabájtos vagy ennél nagyobb kapacitású kártyák díjterhelése jövőre 3533 forintról 3180 forintra csökken, a 32 gigabájtos vagy nagyobb pendrive-ok esetén 2598 forintról 2286 forintra módosul a díj."

Ezt nem teljesen értem, árgépen 5000 Ft körül már lehet (elviekben nem adócsaló cégtől) 32 GB-os pendrive-ot venni, ez nagyságrendileg annyiba kerül, mint ebay-ről rendelve.
Hogyan tudják kikerülni az adót, magasabb áfát?
#11, tegnap, 23:31
Sanyix:
MOCS-KOS ARTIS-JUS sállállállálá!
#12, ma, 00:00
Új, kifejezetten konténeres alkalmazásokhoz fejlesztett kiadást kap az Ubuntu a meglévő standard verziók mellé. Az Ubuntu Core névre keresztelt rendszert már az Amazon, a Google és a Microsoft felhője is fogadja.
eddig 3 komment - szólj hozzá!
Mehenion:
@HEKK ELEK: ez a hsz-ed még ahhoz is gyenge volt, hogy egy kiadós flame kiindulása lehessen. ülj le, 1-es.
#3, tegnap, 20:35
A környezetükből nyert energiával látná el a jövő apró elektromos kütyüit a Texas Instruments. A vállalat egy olyan megoldást fejlesztett, amellyel az alacsony fogyasztású eszközöknél nem lesz többé szükség akkucserére, illetve a viselhető készülékek üzemideje is növelhető.
eddig 1 komment - szólj hozzá!
DemonDani:
Annyira kevés energiáról lehet itt szó, ami szerintem csak feleslegesen növelné egy okosóra árát, és érdemben nem tudna pozitív hatást felmutatni.

Az okosórák baja sem elsősorban a kicsi akkuban keresendő, hanem inkább a nagy fogyasztásban. Legalábbis 300 mAh-s szerintem egyáltalán nem kicsi akku alapjában véve. Főleg azt figyelembe véve, hogy sokszor 2 napra sem elegendő ez a tartalék.

Ezek az IoT dolgok akkora telepről talán hónapokig is mennének, ha maga az akku nem merülne le simán az álldogálástól, és ha jól értem, ezt tudja kompenzálni a TI.

BTW, a részletek ismerete szükséges, hogy ezt érdemben feltételezhessük egyáltalán.
#1, tegnap, 18:11
Többé nem találkoznak a felhasználók a kikényszerített böngészőválasztó képernyővel, lejárt az öt éves program időtartama. A 2009 decemberében indult felület jobbára hatástalan maradt, az Internet Explorer dominanciáját nem törte meg, a Chrome pedig ettől függetlenül tudott felfutni.
már 23 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
lolwut:
a kicsipuhát már rég ki kellett volna tiltani az európai piacról, hiszen elképesztően silány minőségű termékeikkel komoly károkat okoznak minden felhasználónak
#21, 2014. december 20. 18:36
YleGreg:
@lolwut: Ezt a nagy okosságot meg kéne osztanod a cégekkel is, mert ők egyenlőre úgy tekintenek a windowsra, mint megbízható munkaeszközre, lévén hogy nagyon annak tűnik a tapasztalataik szerint.
#22, 2014. december 20. 21:48
'Geri':
[b]A CÉG[/b]
#23, tegnap, 16:07
Elkelt Magyarország egyik legrégebbi, még ma is változatlan néven és formában működő online szolgáltatása: a 2012 óta intenzív nemzetközi terjeszkedést folytató foodpanda lett a NetPincér új tulajdonosa.
már 13 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
EV6:
#11, tegnap, 12:49
Gabibácsi:
Nekem mindegy ki a tulaj, csak maradjon használható mint eddig.
#12, tegnap, 14:42
Jahno:

Idézés: Gabibácsi - Dátum: 2014. 12. 22. 14:42

Nekem mindegy ki a tulaj, csak maradjon használható mint eddig.

Eleve az integráció sokáig bír tartan. Láttunk már sok hasonlót, aztán majd kiderül.
#13, tegnap, 15:30