Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Friss kommentek

Legfrissebb | vállalati it | digitális otthon | high-tech | eco@tech | web | média & telekom

Megkezdődött az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) támogatásának leállítása - jelentette be a Google. Első körben a cég a friss böngészőt vonja meg a rendszer felhasználóitól, a Play Services viszont marad.
már 15 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
bogdan:
no hallod, aki ilyen hirforrasbol tajekozodik! :-p##
#13, ma, 01:06
delphijos:
[quote name=''Geri'' date='2015. 03. 06. 00:33' timestamp='1425594822' post='7568631']
@Gálffy Csaba: Sony Ericcson Xperia Mini Pro.

,,Az Xperia mini pro látványos fejlődést mutat az első generációhoz képest, szinte hihetetlen, hogy annak megjelenése óta még csak bő egy év telt el. Az okostelefonos piacra jellemző lendületes fejlődés a Sony Ericsson egyedi telefonját is eltalálta, a legjobb eredménnyel. A gyorsabb processzor, a nagyobb és jobb kijelző, illetve a korszerű operációs rendszer nagyon jó elegyet alkot az előd kialakításával. A telefon árazásának köszönhetően mindenképp komoly szereplő a középkategóriában, ha valaki ebben a szegmensben keres telefont, számolnia kell a japán-svéd gyártó legújabb termékével - ami valószínűleg a legmagasabb dicséret, amit ki tudunk osztani.""

-Gálffy Csaba, 2011. augusztus 24. 10:46, HWSW
http://www.hwsw.hu/hirek/47235/sony-ericsson-xperia-mini-pro-android-gingerbread-okostelefon-kiprobaltuk-teszt.html

Ez volt négy éve. Akkor az tényleg jó is volt. Akkor már tegyük szóvá hogy az első pc-m komplett vinyóját elfoglalná csak az IE. Skandallum.
#14, ma, 07:04
'Geri':
azért aligha avult el ez a telefon 3,5 év alatt. nincs ezzel semmi baj. meg aztán, ezen van billentyűzet is.
#15, ma, 14:40
Három évig maradna a mobiltelefon-használat felára a honos hálózaton kívül az Európai Unióban, vagyis 2018-ig szinte biztosan fizetni kell majd a barangolásért, vagy roamingért. Ezt vetíti legalábbis előre, hogy az Európai Tanács tegnap délután gyakorlatilag visszadobta a Bizottság (Parlament által már elfogadott) előterjesztését a roamingdíjak idei eltörléséről.
már 36 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
k_chris:
@csz329: az 1-2-3-500 Ftos percdíjakat akkor még indokoltnak tartottam amikor régi "hagyományos" PSTN ATM SDH/PDH réz/optika hálón mentek a hívások vonalkapcsolt módon, felépült a vonal, stb, amit anno még egyetemen tanultunk. Akkor még Q drága volt egy bérelt vonal, (E1/T1...) a nemzetközi sávszél is iszonyat szűk keresztmetszet volt... Csakhogy a technológia ezen már túllépett! Országok között is soksok gigabit van, az ATM-et lecserélték ethernet alapokra.. Az egész GSM/3G - LTE váltás erről szól, hogy a gerincen is VoIP van.. Meg országok között is.. Itt ne mondja nekem senki hogy indokolható 2-500ftos percdíj.. Anno inkább keresleti piac volt IMHO, most már inkább kínálati, több nemzetközi vonal is van, és nagyobbak is a kapacitások (optika újrafektetés nélkül, a végpontok upgrade-jével lehet sokszorosára növelni az átviteli sebességet amivel a legmacerásabb és költséges műveletet a kábelfektetést ki lehet kerülni).
#34, ma, 12:16
zoozo:
@szomova:
1. A roaming eltörlése ez év nyarán egy teljesen reális és kivitelezhetõ lenne. A szokásos nemzetállami érdekek kontra Brüsszel birkózás megy itt is. A Tanács összetétele miatt is az országok kormányainak érdekeit képviselik. Ebbõl az irányból lobbiztak a mobilszolgáltatók. A Bizottság és az õt megválasztó EP a másik oldal. Az utóbbi években inkább a Bizottság nyomta át az akaratát, mostanában újra a Tanács az erõsebb érdekérvényesítõ.

2. Ha majd lesz szerencséd angliai mobiltelefóniához nem fogod annyira lenézni a mobil voip-ot. A remek tömörítésnek köszönhetõen nagyjából a másik fél neme határozható nem hang alapján. Mobil voip-on azért egy énektanár kitalálja hangból ki a másik fél. Ez csak a betamax szolgáltatókra vonatkozik. Skype2skype hívásnál korrekt a hangminõség, gyakran jobb mint egy mobilos hívás.

3. Egészen addig nincs fogalma róla még nem akar faxot küldeni vagy modemmel betárcsázni a céges internetre. Ugyanilyen "igazi" voip van mobilnethez is és természetesen vezetékes internetre csak azon nem egy eurocent egy mobilhívás percdíja, de még így is sokkal kedvezõbb mint Telekom, Telenor... percdíj.
#35, ma, 13:54
b0rZ:

Idézés: zoozo - Dátum: 2015. 03. 06. 13:54

3. Egészen addig nincs fogalma róla még nem akar faxot küldeni vagy modemmel betárcsázni a céges internetre.

Ne szívassatok már, 21. században élünk. Ki használ még faxot, de főleg betárcsázós internetet? E-Mail, VPN. Úgy tudtam ezek mennek manapság. :D
#36, ma, 14:35
Igazán drámai eredményeket szolgáltatott a negyedik negyedév az okostelefon-piacot közelről figyelőknek. Mára egyetlen kérdés maradt: meg tudta őrizni vezető pozícióját a Samsung? A Gartner számai csattanós választ adnak a kérdésre, a piackutató szerint az Apple áll az első helyen.
már 75 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Murek:

Idézés: Giggsy - Dátum: 2015. 03. 06. 11:19

@Szerzetes: És szerinted mérnökből van több, vagy gyári munkásból? Amerikában nyilván jól keresnek a dolgozók, de én azokról beszéltem, akik a termelést végzik Kinában.
Az Applenél csak 96000 ember dolgozik, míg a foxconnál sokkal de sokkal több, ahol lázongás tört ki miután robotokkal akarták helyettesíteni az egész jó fizetnést kapó gyári munkásokat. Az "éhbéres" melóért sorban állnak egész kínában, mert az elmaradottabb részeken negyedét sem keresik meg. Sőt a szemét Apple annyira kapzsi, még egy gyárat is felhuzott amerikában, hogy a mac prokat gyártsák, pedig kínában vagy taiwanban olcsóbban elő tudná állítani azokat a gépeket is.
#73, ma, 12:21
bogdan:

Idézés: Giggsy - Dátum: 2015. 03. 06. 11:15

@bogdan: Hadd ne én határozzam már meg, hogy mi az ésszerű keret adományozásra!
hat ne is!
en adtam erre esszeru keretet: addig lehet adomanyozni, amig az kozvetve (adovisszaterites) vagy attetelesen (PR) noveli(!) a ceg beveteleit.

neked ez nem tetszett, ellenkztel ezzel. de akkor gyerunk, elo a farbaval, mennyi is az annyi! idezd az ide vago jogi szabalyozast!

Idézés

A rossz döntés, és a nyilvánvaló hűtlen kezelés között különbség van.
trivialitas!

Idézés

A teljes vagyon elosztása nyilvánvaló hűtlen kezelés.
magyszeru! akkor tehat nem volt igazad, amikor azt allitottad, hogy az igazgatosag barmit megtehet. ezt lezarhatjuk.

Idézés

A pontos határokat meg nyilván egy bíróság feladata eldönteni
akkor ebben a kerdesben is igazat adsz nekem. nagyszeru!

Idézés

Azt pedig ne mondd, hogy ha egy igazgatótanácsnak attól kellene félnie, hogy minden apró döntésük miatt beperelheti őket egy kisrészvényes, az nem lenne egyenlő azzal, hogy bármely utolsó senki beleszól a vállalat vezetésébe.
sehol sem irtam, hogy "felnie kellene". (esetleg idezhetsz!) de peperelni beperelheti: a per lehetosege mindenkinek adott. csak nem erdemes. ergo nem, nem egyenlo a ketto!

Idézés

Ha a jogi megközelítés érdekelne, nem védenéd az Applet [...] e nyilvánvaló mondvacsinált érvekkel véded
idezned, hol vedtem en az Applet??

Idézés

És nem szalmabáb, amit előadok.
ha tudsz tolem idezni olyat, ahol en vedem az Apple-t, akkor nem. de ha nem tudsz, akkor az bizony szalmabab erveles, ha ilyet allitasz rolam. (raadasul a tema megvaltoztatasanak kiserlete is, hiszen en -- hanyszor mondjam meg -- nem kivanok az Applerol vitazni!)

****************************
tehat osszefoglalva megallapithatjuk, hogy megegyeztunk abban, hogy a ceg nem tehet meg barmit, mert a reszvenyesei anyagi erdekei ezt egyes esetekben tiltjak. (hogy mi a hatar, arra en mondtam esszeru megkozelitest, te meg ados vagy vele.)

az eredeti kerdesedre (miert nem ad tobb penzt a munkasoknak) en adtam valaszt: mert a fenti alapelvet sertene. neked ez nem tetszik, mert ... miert is? nem tudjuk: nem adtal meg hatart, hogy mit tehet a vezetes, csak _hiszed_ azt, hogy ezt megteheti..

es leszogezhetjuk azt is, hogy ebben a vitaban en biztos, hogy nem mondtam semminemu velemenyt az Applerol. barmit is probalsz a szamba adni.
#74, ma, 12:35
Giggsy:
@Murek: Az egész jó fizetést kapó gyári munkások, akik egy időben sorban ugráltak a halálba, mert annyira túl voltak hajtva azért a hatalmas nagy fizetésért, amit kaptak, igaz? Kaptak fizetést, és nem haltak éhen, de ez attól még rabszolgamunka. Ekkora nyereség mellett ez még mindig lófasz, semmivel sem élnek jobban az iPhone-t gyártók, mint a gagyi alsókategóriás droidokat, holott a két termék eladási ára közt cirka tízszeres különbség van (és nem, a tízszeres különbség nem csak a marketing és anyagköltségek miatt van).

@bogdan: Idézd már, hogy hol adtál TE ésszerű keretet az adományozásra! Az adóvisszatérítést és PRt is ÉN hoztam fel, te folyamatosan azzal jöttél, hogy ez MEGKÁROSÍTÁSA a szegény milliárdosoknak. Én ezt írtam: "Általában a jótékonyságra fordított kiadásokat, vagy egy részüket le lehet vonni az adóból, de Jobs akkora geci volt, hogy még ennek ellenére sem foglalkozott a dologgal. Ugyan mondd már meg, hogy ha ez a részvényesek pénze elleni cselekedet, vajh más cégek részvényesei miért nem sírnak miatta? Talán azért, mert az ilyen kiadások úgy a nyereség 1%-át sem szokták kitenni?" Ez ELÉG konkrét szám nem? Te egy büdös kurva szót nem szóltál ilyesmiről sehol. De tessék, idézd a részt, ahol megtetted!

És hiába trivialitás, hogy a hűtlen kezelés, meg a rossz döntés között különbség van, te a két végletet össze akarod mosni, így muszáj volt rámutatni.

És soha nem mondtam, hogy az igazgatótanács bármit megtehet. Én azt mondtam, hogy a törvények adta korlátozásokon belül. Te fújtad fel arra, hogy bármit. Szalmabáb.

És nem szószerint azt mondtad, hogy a tanácsnak félnie kell a pertől. Azt mondtad: "ha az Apple elkezdene adakozni, akkor a reszvenyesei beperelhetnek, hogy marpedig ne szorja az o penzuket! a legkisebb reszvenyes is akar." Magyarra lefordítva ez pontosan azt jelenti. A többségi tulajdonosok úgy döntenek, hogy márpedig innentől kezdve a nyereség jelképes százaléka adományra megy, erre jönne jóskapista, félszázalékos tulajdonos, hogy pereljen. Ez nem így megy. Amíg törvényt nem sértenek, addig a vállalaton belül a többség szava dönt. Ennyi. Nincs jogalapja a perre. És az meg, hogy beperelhetné, de nem lenne értelme, már csak elkenése a dolognak. Mégis miért próbálkozna valaki olyan perrel, amit úgysem nyerhet meg? Mi abban a visszatartó erő a potenciális alperesnek? Te hoztad fel a pert, most meg próbálsz kihátrálni a dologból.

És igen, a pontos határokat egy bíróság feladata eldönteni, HA ODÁIG JUT A DOLOG. Eddig nemigen lehetett olyan perről hallani, amelyben részvényesek beperelték volna a vállalatukat a jótékonykodás miatt. Éles határ valószínűleg nincs meghúzva, mert eddig nemigen érte el egyetlen cég sem az ingerküszöböt, ami már felhergelné a részvényeseket. Majd ha egyszer egy vállalat a nyereség 20%-át eladományozza, lehet beszélni a dologról, addig viszont szalmabáb azzal jönni, hogy mert a 100%, meg ilyesmi. Ezt senki nem mondta, csak te írtad bele. Az én hibám, amiért azt hittem, hogy nem kell minden egyes árva, tökéletesen magától értetődő dolgot megmagyarázni.

Nem kell idéznem, hogy hol védted az Applet, mert az összes érvelésed erre megy ki. Szegények nem adakozhatnak egy fillért sem, mert a gonosz félszázalékos részvényesek beperelnék őket. Szegények nem gyártathatnak olyan helyen, ahol tisztességesen, ember módjára bánnak a munkásokkal, mert a gonosz, félszázalékos részvényesek beperelnék őket. Az egész érvelésed arra ment ki, hogy az Applenek kötelező a jelenlegi 170milliárd Dollár bevétel / 37,5 milliárd nyereség arányt tartani, mert ha nem így tenne, jönne a per.

És de, te PONTOSAN az Appleről vitázol, mert én egy nagyon is konkrét példát hoztam fel az Apple személyében, amivel te nekiálltál hadakozni. Ez a vita specifikusan az Appleről szól, nem a veszteséget termelő Sonyról, nem a másik ősgeci Samsungról. Az Appleről. Hiába nem mondtál te konkrét véleményt az Appleről, az egész vita alaptémája az ő pénzsóvár üzletpolitikájuk volt.

Egyébként pedig a fizetésemelés témánál megint csak ott tartunk, hogy amennyiben a vállalatvezetés úgy dönt, hogy emeli a dolgozók fizetését ÉSSZERŰ KERETEK KÖZT (nem egymillió dolláros órabérre, mielőtt még ebből is megpróbálsz szalmabábot csinálni) úgy a kisebbségi tulajoknak kuss a neve. Páldául a nyereség növekedésének aránya (az Apple esetében ez olyan 6-7% évente) elég ésszerű szám lenne. Ezért is hoztam fel példának a hárman vagytok egy cégben dolgot, amit nem vontál kétségbe kicsiben, nagyban pedig igen, holott a helyzet tökéletesen ugyanaz.

De tudod mit? Kurvára meguntam ezt a témát. Vagy elbeszélünk egymás mellett, vagy valamelyikünk hülye. Te nem fogsz tudni meggyőzni engem arról, hogy nem te vagy a hülye, én nem foglak tudni meggyőzni téged arról, hogy nem én vagyok a hülye. Totál fölösleges az egész vita, csak egy csomó sokkal értékesebben is felhasználható időt vesz el mindkettőnktől.
#75, ma, 14:07
Miközben a Lenovo alig bírta levakarni magát az újságok címlapjairól, melyekre a Superfish nevű, komoly biztonsági kockázatot jelentő előretelepített adware miatt került fel, az Oracle szép csendben Java telepítőcsomagjának OS X-es változatába is becsempészte windowsos felhasználók által hosszú évek óta gyűlölt Ask böngészős eszköztárat.
már 10 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
k_chris:
@asola: szerver szinten mi lehet egyáltalán az alternatívája? üzleti logika, stb.?
#8, ma, 12:26
egymajom:
@VIC20: Online telepítőnél nem.
#9, ma, 12:35
Makula:
"A vállalat azt nem részletezi, hogy ebből mekkora részt eredményez az Askot fejlesztő IAC-vel kötött megállapodás, de meglepődnénk, ha ez jelentős tétel lenne."

Szerintem pont fordítva működik a dolog a Google és Microsoft irányából várna Larry és bandája egy jelentősebb összeget azért, hogy ne ártson tovább nekik.
Tapasztalataim szerint a sík siple user emiatt is a microsoftot szidja és amikor az ask-szarul keres neki akkor azt mondja. hogy szar ez a guggli is mer nemtalálja ezt meg azt.
#10, ma, 12:45
A HTC a Sony és az Oculus-Samsung páros is bejelentette konzumer VR-szemüvegének megjelenési dátumát. Az idén év végén, illetve a 2016 első felében debütáló eszközökkel jövőre megindulhat az izgatottan várt új médium elterjedése.
eddig 2 komment - szólj hozzá!
kenand:
Újabb népbutítás...
#1, ma, 11:04
k_chris:
@kenand: azért kipróbálnék egyet :). Nagyon kíváncsi vagyok milyen élmény lehet .
#2, ma, 12:32
Egy sereg Steam Machine-nal, véglegesített Steam kontrollerrel, streaming box-szal és az ingyenes Source 2 motorral tarolt a Valve az idei Game Developers Conference-en. A vállalat nappaliba szánt gamer PC-inek megjelenését idén őszre ígéri.
eddig 2 komment - szólj hozzá!
VIC20:
Ingyenes Unity? Ejha!
#1, ma, 12:12
hack69:
"Origin Omega modell például akár 5000 dollárig vagy tovább is feltornázható, Intel Core i7-4770K processzorral, három Nvidia GeForce GTX 980 videokártyával, 32 gigabájt RAM-mal és 14 terabájt belső tárhellyel."

Wicked sick!
#2, ma, 12:27
Kegyetlenül megvágott processzorokkal célozza a mobilos-tabletes piac legalját az Intel. A SoFIA-kezdeményezés beérett, a kínai gyártók által rajzolt, x86-os, TSMC-nél gyártott lapkákkal öntené el a vállalat a 100 dollár alatti tabletek szegmensét.
már 43 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
kenand:
Nem olcsó és nem nagy szám, de a a MALI a LInux támogatás miatt jó döntés volt...
#41, ma, 09:44
kenand:
"A lapkát az Intel a tabletek mellett telefonokhoz is kínálja, a megcélzott árszegmens teteje 200-250 dollár, vagyis nagyjából a Snapdragon 400-as processzorokkal állítható szembe."
Snapdaron van a NOkia 530-ban is, az meg inkább 50 USD....
#42, ma, 09:46
galffy:
@kenand: Csak nem 400-as, hanem a szuperlowend 200-as. Nagyon nem mindegy.
#43, ma, 10:00
Megjelent a népszerű, eddig csak windowsos számítógépekre elérhető AIDA androidos változata, ami az okostelefonok és tabletek mellett Android TV-t és Android Weart is támogat. A program első publikus verziója egyelőre csak alapvető rendszerinformációs funkciókat kínál, abszolút minimalista kezelőfelületbe csomagolva.
eddig 1 komment - szólj hozzá!
kenand:
CPU-Z is tudja, szintén ingyen...
#1, ma, 09:42
Úgy fest, az elmúlt évek nagy felfedezései és az azokat követő szigorú átvizsgálások után is akadnak még komoly hibák az SSL és TLS protokollokban. A legújabb sérülékenység a FREAK nevet kapta, kihasználásával régi és ma már nagyon gyengének számító, 512 bites kulcsok használatára vehetik rá azt a szerver-kliens párost, melynek kommunikációját le akarják hallgatni. A protokollokban rejlő gyenge pont évtizedek óta ismert, és eredetileg egy amerikai exporttilalmi rendelet miatt született.
már 12 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Leni:
@Fleshdesigner: Vagy csak balfaszul tervezett és implementált szabványok, hanyag fejlesztők. És persze ott van a "tudomány aktuális állása" is. Ugye 99-ben nem igazán lehetett látni https-t.
#10, tegnap, 19:38
Emvy:
@"Geri": semmi gond, nem érthet mindenki az undergrad matekhoz. :)
#11, ma, 08:23
Emvy:
@"Geri": semmi gond, nem érthet mindenki az undergrad matekhoz. :)
#12, ma, 08:23