Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Friss kommentek

Legfrissebb | vállalati it | digitális otthon | high-tech | eco@tech | web | média & telekom

Sok százmillió dolláros tétje van a Firefox keresőmezőjének, idén a Yahoo túllicitálhatta a Google-t, és megszerezte az értékes pozíciót. Nagy kérdés, hogyan befolyásolja ez a keresőpiacot globálisan - vagy épp itthon.
már 49 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
map:
@Samott: Ja mint jómultkor mikor a netes anonimitás kérdésében a Chrome-mal és egy kiegészítőjével példálóztak. Persze értem én, a srácoknak, akiknek a nyitólapja még az index legendás kezdőlapjának emlékét is meg tudja szépíteni, azoknak tényleg szívből jön a trollkodás :D
Azt is értem, hogy a sütikről írt értekezésük is trollkodás volt a sütitengerük felett... csak akkor tisztázzuk, hogy az index techszerki év informatikai újságírósága is csak egy működő trollkodás? :D
Nem akarok offenzívnek tünni, csak megpróbálom belőni az hipszter trollkodások halmazát, nehogy ilyen csúnyán árnyékra vetődjek legközelebb, amikor ismét beszivárog a magaskultúra a hwsw hasábjai alá is.
#47, ma, 02:29
Samott:
Ne vedd mar a lelkedre, vannak rajongok akik igenylik az ugratast. Ez is csak egy bongeszo, nem a vilag, nem kell ugyet csinalni belole.

Samott
#48, ma, 08:49
map:
@Samott: nem vettem én a lelkemre, csak az szomorú, hogy ezek szerint az én ún. trollkodásom nálad nem "működött". De mindenkinek másképp szelektív a troll szenzitivitása.
#49, ma, 10:23
A Netflix, a YouTube, az iTunes és változatos más videószolgáltatások adják az amerikai internetes forgalom legnagyobb részét - mondja a Sandvine legújabb felmérése.
már 12 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
lugosi:
Nekem a fő kérdés hogy mikor lesz netflix itthon.
#10, tegnap, 22:40
azopi:
2016 elött ne nagyon várd tkön ülve. HBO egyébként jövöre indítja valódi (nem kábeles elöfizetéshez kötött) OTT szolgáltatását az államokban, szerintem sanszos, hogy az hamarabb ér ide, mint a Netflix. Amúgy meg a kormány most hirdette meg a "nemzeti konzultációt" az OTT szolgáltatásokról és a netsemlegességröl. Kiváncsi vagyok, mi fog kisülni belöle, túl sok jóra azért nem számítok...
#11, tegnap, 23:16
galffy:
@azopi: Kösz a számokat, ennyire már nem mentem bele.
#12, ma, 09:27
Újból terítékre kerülhet a Vodafone Magyarország eladása, miután a brit távközlési multi első embere tegnap egy konferencián közölte, a cég kész megszabadulni több, "nem létszükségletű" kelet-európai érdekeltségétől.
már 14 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
k_chris:
@makonybela: jobban nem kivanok belemelyedni de az mkb-t a bajoroknak _kotelezo_ volt eladni az mkbt barmi aron mert otthon feltetel volt. amugy, reszben egyetertek de itt szerintem most kivetelesen pont nem errol volt szo. egy multi profitot akar es ezt egy veszteseget hozo reszleg eladasval is el tudja erni.
#12, tegnap, 09:13
UnA:
@makonybela: szep elmelet, csak kar hogy kimaradt nalad a cikkbol ez a resz: "amilyen például az ausztrál, a cseh és a magyar". A CBA milyen kapcsolatban van az ausztralokkal? :)
#13, tegnap, 15:42
map:
@hilti: Én nem nagyon csodálom, hogy a Voda kivonulna, itthon elég balfasz társaságot sikerült összehozni. Most nem személyekre gondolok, csak megjöttek, egy erős márkával, stabil, nemzetközileg sikeres háttérrel, a reklámjaik is legendásak, és nem tudtak kiszakadni a későn piacra lépett harmadik vergődéséből. Az igaz, hogy az állami pénznyelő az utóbbi években nagyra tátotta a pofáját, de ettől függetlenül se hiszem, hogy nagyon varázsolni tudtak volna.
Az egy izgalmas kérdés, hogy ha kivonulnak, és közben tényleg megveszik a Liberty Globalt, még ha az összefésülése a dolgoknak(az esetleges rebrandingon túl) évekbe telik is, mégis "visszajönnének", az szerintem illene is a mostani helyzetükhöz.
Anno úgy emlékszem volt egy tender, amin indultak a vietnámiak, fene tudja, nekik lenne-e annyijuk... vagy az Orange(a Telenor csoportot már asszem meg akarták venni, csak a norvégok nem adták), vagy a Telefonica, ők a Szlovákoknál megvetették a lábukat... nekik lenne elég pénzük. A kormánynak a negativ asszociációk(amit maguknak köszönhetnek) miatt kellemetlen, és tök jól mutatna az állami telkó kudarca után, csak nem úgy látszik, mintha lenne rá zseton.
#14, ma, 03:28
57 millió dolláros friss tőkebefektetéshez jutott a Prezi, amelyből a további növekedést tervezi finanszírozni. Az összeg egy része az Accel Partnerstől, másik része pedig a Spectrum Equitytől származik.
már 44 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
auth.gabor:
@k_chris: "igen igaz, de az mar a befektetesek diverzifikalasa ;)"

Akkor nem értem, hogy miért is kellene például egy takarítócégnek a több lábon állás miatt kenyeret is sütnie...
#42, 2014. november 20. 16:16
Leni:
@NancsiBacsi: "Marhaság. Mikor az iwiwből kiszálltak már látszottak a bajai"

Igen, de de se láttál még M&A-t. :)

Egyébként pont az ilyenek miatt kell a tőke (p. megírni skálázhatóra a rendszert). Jó az alapötlet, és 1-2 friss elmével és 1-2 száz ezer dollárral és egy jó CEO-val orvosolható.

A "másolás" az már a végén volt, akkor már tényleg késő volt, de amikor elkezdték a tárgyalásokat még jó helyzetben voltak. 2-3 év előnyben voltak a facebookal szemben (2002 vs. 2004).

2005-ben vette meg a T, akkor bizonyára a tárgyalások 2004-ben kezdődtek. Abban az évben alapították a facebookot...
#43, 2014. november 20. 18:34
map:
@Jahno: Hát nemtom, szerintem az ubuntu elég userfreindly... egy időben nekem is volt 2OS-es laptopom, már akkor nyomtam a BYOD-t, mikor még nem is volt divat. Mondjuka 4-es metróval is így voltam, már akkor azzal jártam mikor kész sem volt, csak a felszínen.
A "hivatalos motyók" maradtak windowson, az ubuntut meg csak nyomigáltam, és átszoktam, jó pár dolgot tényleg össze kellett vadászni, meg a "rendes" Oracle Java-hoz kellett némi guglizás, hogy mi van, de ettől függetlenül sokkal több idő nem kellett, mint a w8-at belakni.
Viszont, ha valamit csinálni kell, pl. dolgozni vele, és csak mondjuk jön verzióváltás, és valami máshová kerül és keresni kell, ugyanúgy felb*sz... nem irigylem, akik linux bevezetéssel foglalkoznak :D
(Mondjuk ilyen pénzes vonalon nem is volt nagy siker, emlékszem régen volt a Xandros, nagyon nem sikerült ezzel szakítani... nehéz kenyér ez.)
#44, ma, 03:09
Az Intel történetének egyik legnehezebb szülése volt alighanem a 14 nanométeres félvezetőgyártási eljárás, amely az eredeti tervekhez képest majdnem egy éves késéssel sikerült tömegtermelésbe vezetni. Mára azonban a problémák többsége megoldódott, állítja a cég.
már 8 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Sipi:

Idézés: YleGreg - Dátum: 2014. 11. 21. 15:45

Nem ilyen mostani izéket, amiben ha csapágyas lesz egy tranyó, akkor keresd meg a másfél milliárd közül, oszt forraszd ki...
:-)
Miért, a 4004-ből még ki lehetett forrasztani? :)
#6, tegnap, 15:52
Naspolya:
Még valahol olvastam régebben, hogy például az anno (ha jól emlékszem) ~80-100nm-re minősített gyártósorukat jelentős finomításokkal elég sokáig használta/használja az Intel. Ebből mennyi az igaz? Vagy 3-4 évente frissítenek teljesen?
#7, tegnap, 21:49
'Geri':

Idézés: Naspolya - Dátum: 2014. 11. 21. 21:49

elég sokáig használta/használja az Intel

az intel 2-3-4-5 generációval azelőtti gyártósorokon gyártotta (gyártja) az alaplapi chipseteket, különböző integrált videóchipeket, hálózati vezérlőket, SSD-ket, régebbi és lowcost procikat, pl régebbi 45nm atomokat is gyártják még, de még ilyeneket is gyártanak, hogy pl core2duo, régebbi i3/i5/i7, itanium, gyártanak chipeket megrendelésre is, stb stb, tehát a régi gyártósorok is jó ideig ki vannak használva (kb 10-15 évvel az elavukás után dobják a kukába őket). asszem a pentium3 gyártása csak valamikor 2 évvel ezelőtt állt le végleg... a 65 nmen tuti, hogy még tömeggyártanak, de valószínűleg még 130nm-en is.
#8, ma, 02:42
Két új processzorcsaládot jelentett be az AMD, a Carrizo és a hasonló nevű, de teljesen más architektúrát használó Carrizo-L várhatóan 2015 első negyedévében jelenik meg. Az x86-os processzorok közös tokozást kapnak, ami várhatóan csökkenti a gyártópartnerek költségeit is.
eddig 3 komment - szólj hozzá!
xclusiv:
@sont: rakjátok már ki ezt a spammert
#1, tegnap, 18:13
martonx:
AMD ígéretekben sosem volt hiány. Mondjuk a mostani A10-7800-am szépen muzsikál az A10-5700 helyén.
#2, tegnap, 21:35
'Geri':

Idézés

Még alacsonyabb fogyasztást ígér az AMD Carrizo

höhö, mintha eddig alacsony lett volna az a bizonyos fogyasztás :D

Idézés

Teljes HSA-kompatibilitás

ez úgy kellett már, mint egy falat kenyér \o/
(nem)

Idézés

A tény, hogy csak az Intelnek van magas teljesítményre optimalizált 22 nanométeres gyártástechnológiája, alaposan felborítja a processzorgyártók terveit

a tény, hogy az intel 22nm-en bír fele annyi tranyót belezsúfolni a processzorba kb azonos területen, mint az amd 28nm-en, inkább reflektál az amd egyre inkább elhatalmasodó dilettantizmusára, semmint keni az intelre a nagy gonosz végtelenpénzű internacionális rivális formáját.

lehet mutogatni, hogy az intel micsoda brutális gyártástechnológiai előnyben van, csakhogy ez nem igaz a valóságban.
az intel processzorok azért ilyen hatékonyak, mert egyszerűen ennyivel jobb a tervezés - mivel fele-harmad annyi tranyóból csinálnak azonos órajelen 2-4x gyorsabb processzort, miközben az amd már lassan 5 éve KÉPTELEN bármiféle előrelépést hozni teljesítményben, fogyasztásban, vagy bármiben, aminek következtében a részesedése folyamatosan olvad...

Idézés

Várjuk a további részleteket
hadd találgassak: max 4 mag, a szokásos 2% teljesítménynövekedés, 2 és fél milliárd tranzisztor, kétszer akkora gpu-val, mint az összes többi rész, azonos fogyasztású intel termékekhez képest 60-90%-al lasabb működés, konkurrens termékekhez viszonyítva 2x-es felár a nagy semmiért...
#3, ma, 02:10
Nem várt fordulattal ismét saját készülékkel állt elő a Nokia: a finn vállalat egy androidos tablettel tért vissza a hardverpiacra, amelyet saját fejlesztésű Z Launcher alkalmazásindítójával és az elsők között C-típusú microUSB-porttal szerelt fel.
már 39 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
orsy08:
@NGA: az almást merre gyártják,amerikában?
#37, tegnap, 21:10
csozsi:

Idézés: NGA - Dátum: 2014. 11. 20. 14:24

@czandor: És vehetsz egy Foxconn telefont, amire rányalták a Nokia logót :-) És mivel eladta a szervizhálózatát is, meg mindent, így be sem viheted majd a szervizbe. Még a szoftverfrissítést is a Foxconn fogja adni hozzá, annyira Nokia
Most akkor hová vigye Dell gépeimet, amire belül szintén a Foxconn feliratai kerültek?
#38, tegnap, 21:18
Jahno:

Idézés: csozsi - Dátum: 2014. 11. 21. 21:18

Most akkor hová vigye Dell gépeimet, amire belül szintén a Foxconn feliratai kerültek?

A többi meg kiderül, de nyilván nem minden a gyártás. Főleg mert Foxconn azért az Intelnek is bedolgozott. Azok pld. fasza cuccok voltak, míg Foxcon lapjai kevésbé bírtá.
#39, ma, 00:54
Összeolvasztja a PC-kbe és a mobil eszközökbe szánt processzorokat gyártó részlegeit az Intel, derül ki egy körlevélből, amelyet Brian Krzanich elnök-vezérigazgató küldött a vállalat dolgozóinak a héten.
eddig 3 komment - szólj hozzá!
egymajom:
Amellett hogy gondolom a jobb év végi mutatókra hajtanak, azért nem is állnak annyira távol az igazságtól.

http://www.asrock.com/mb/Intel/Q1900M/
http://www.asrock.com/mb/Intel/Q2900M/
http://www.asrock.com/mb/Intel/D1800M/

Mobil processzorok amik leszivárogtak az asztali szegmensbe, és egy SSD mellett nagyon jól megállják a helyüket általános felhasználásban.
#1, 2014. november 20. 16:34
xclusiv:
Nyilván az a cél, hogy ne látszon a mobilrészleg csillagászati vesztesége. Minden más csak bullshit...
#2, 2014. november 20. 18:39
philcsy:
Mit jelent az, hogy "hozzáférést ad a gyártók számára az x86 magjaihoz"? Licenszeli?
#3, ma, 00:51
A szerverprocesszorok piacára is belép a Qualcomm, mondta el egy New Yorkban tartott elemzői konferencián Steve Mollenkopf, a vállalat közelmúltban kinevezett elnök-vezérigazgatója. További részletekkel azonban nem szolgált.
már 10 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Ytse:
@Bizó Dániel: mondjuk a SPECpower asszem pont Java szerverfeladatok alatt méri a fogyasztást, ami nem éppen a wimpy core játéktere
#8, tegnap, 10:31
special:
@Bodnár Ádám: az nem baj, de a tendencia indikatív, szerintem. Biztosan vannak kódok, ahol nem ekkora az előrelépés, de pl. HPC-ben nagyobb is, márpedig az az egyik wimpy-célpont. Az meg, hogy a wimpynek vannak nem-játékterei, az meg önmagában egy hatalmas ellenérv: a koncepció limitáltsága miatt előbb meg kell találni, mire is jó, és céleszközként bevetni, vagyis az infrastruktúrád töredezett lesz, ami menedzsment komplexitás, szoftver komplexitás.
#9, tegnap, 10:52
philcsy:
@Gálffy Csaba: "Szerveres környezetben jól profilozható, hogy bizonyos feladatokra milyen hardveres gyorsító kell, cache-szerepre X, adabázishoz Y, képkonvertáláshoz vagy VPN gateway-hez pedig Z és T - ezek pedig célzottan gyorsíthatóak, az általános célú végrehajtáshoz képest sokszorosan."
Vannak akik pont ezekről mozdulnak általános szerverprocesszor irányába, mert ezek hosszútávú támogatottsága sokkal biztosabb, ami kompenzálja a hátrányukat. Ha fontos a hatékonyság, akkor Xeon alapú rendszerek mellé is lehet tenni gyorsítókat bővítőkártyák esetleg dedikált foglalatok formájában, és mivel az Intel megkerülhetetlen szereplő, ezért ezek támogatottságával se szokott probléma lenni. (Legalábbis kevesebb probléma várható mint egyedi megoldások esetén.) Én elég szkeptikus lettem az utóbbi időben az ARM szerveres előretöréssel kapcsolatban.
#10, ma, 00:19