Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Friss kommentek

Legfrissebb | vállalati it | digitális otthon | high-tech | eco@tech | web | média & telekom

Az RTL Klub online video-on-demand szolgáltatása néhány nappal ezelőtt Flash-ről Silverlight technológiára váltott, ami nagy lökést adhat a Microsoft-féle webes multimédiás alkalmazásplatform elterjedésének.
már 165 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Samuraj:
Végre normálisan mp4be lehet videózni, nem fostalicska silverlightal!

Vajon mit mond a KICCSAJ ?
#163, 2015. május 25. 06:44
des:
hehe? nekem most silverlight jön be wtf?

Ja jól van. Csak néha cserélgetem a browser user stringjét és ha defaulton van, akkor silverlight jön be. Ez is érdekes mondjuk.
#164, 2015. május 25. 10:49
Raynes:

Idézés: des - Dátum: 2015. 05. 23. 18:49

A linux-szal csak az a bajom, hogy már nem akarok újat tanulni. (régen gondolkoztam róla, de nem mentem bele) És azért nem keveset kellene, hogy jól menjen minden. Amúgy csak 2gb ramom van, de ebből is 500-at lefoglal a vga. Nem érzem magam visszakényszerítve.
A 2GB RAM tényleg kevés, de nekem is annyi van, igaz nekem csak 128MB-tot vesz le az integrált kártya, de arra érdemes dedikált kártyát venni, ha nem noteszgépről van szó. Ha bővíthető, vegyél bele RAM-ot, nem egy nagy tétel manapság.

Az új tanulása mindig is állandó elem az IT-ben. Pont erre játszottak rá Billy és Ballmer Stivy báék, hogy rászoktatják a csöcseikre az átlag felhasználót, meg az iskolában is azt tanítják majd, és mivel az alternatívákhoz tanulni kellene, már csak azért sem fog váltani. Tanulni mindig kell. Gondolj bele, annak idején a DOS/Win3.x vs. Win9x is éles váltás volt, aztán a Win9x-Win2k/XP váltás sem volt kicsi. Most az XP-Win8/Win10 váltás sem kicsi.

Igazából nem kéne sokat tanulnod a Linuxot. A partíció, a swap, stb. ugyanaz, mint Windows alatt, igazából csak a linuxos fájlstruktúrát (mit hol kell keresni, /usr-ben, /etc-ben vagy /home-ban, stb.) és csomagkezelést kéne megszoknod, plusz ha nagyon mélyen hekkeled, akkor az általad választott ablakkezelőt. Meg ha valami eszközzel először szopni kell, akkor annak a beüzemelésével kell eleinte megküzdeni, de megéri.
#165, tegnap, 13:32
Frissítéssel érkeztek plusz pályák a Captain Toad: Treasure Tracker című játékhoz, a hozzáféréshez azonban meg kell vásárolni a Nintendo Amiibo Toad figuráját, csak ezután elérhető a plusz tartalom. Ezzel a lépéssel a Nintendo gyakorlatilag DLC-ként, utólag letölthető tartalom feloldásához használja az interaktív játékfigurát, ami egyedülálló vonás ezen a piacon, és valószínűleg még nagyobbat dobhat az Amiibo-figurák népszerűségén.
már 25 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Gabibácsi:
[quote name=''Geri'' date='2015. 04. 01. 15:04' timestamp='1427893463' post='7578305']
arról én nem tehetek, hogy ti nem éltek szexuális életet. nőljetek fel.
A faszbukos csajokra kiverés az nem teljesen az, jelzem
#23, 2015. április 02. 07:45
YleGreg:
Én a feleségemet egy levelező listán (nem társkereső, hanem sima "csevej", az egyetlen szabály az volt hogy nuku politika) ismertem meg.
Háromnegyed év levelezés után, - részben a közösben, részben privátban, - találkoztunk először IRL.
Mit mondjak, úgy is meggyőző volt! :-)

Így aztán feleség lett belőle, és mostanra a kisfiam anyukája.

Szóval, nekem bejött a neten ismerkedés, - bár tény, hogy nem annak indult.
#24, 2015. április 02. 18:45
Sparow2:

Idézés: Gabibácsi - Dátum: 2015. 03. 31. 21:10

Ha már igazi nő nem áll veled szóba.
:up:
#25, 2015. május 21. 14:40
A hét közepén újabb szolgáltatással bővítette tévés platformját a UPC Magyarország: elindult a Horizon Go, amivel a cég tévés előfizetői mobileszközökön és PC-n keresztül is tévézhetnek.
már 38 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Mykee:
Ide írom be, hátha valaki találkozik ugyanezzel a hibával, amivel én. Akinek csak karikázik a mobilján a Horizon Go és nem jön be a video, annak ajánlom, hogy keressen rá a 2.1.5 verzióra! Az apkexplorer.com oldalon még elérhető alább, érdemes eltenni és nem frissíteni, amíg meg nem oldják a hibát. Ezzel tuti megy a stream!
http://www.apkexplore.com/apk/com.lgi.orionandroid.html

Hatalmas köszönet a segítségért a UPC ügyfélszolgálatának!
#36, 2015. május 15. 19:53
Keem1:
"a tartalmak egy része jogi okokból ezeken az eszközökön nem érhetők el"
Ez mekkora baromság. Ha UPC tévé előfizető vagyok és a tévémen hozzáférek X műsorhoz, a tartalomszolgáltatót miért zavarja, ha nem csak otthon férhetek hozzá? Ha nem vagyok otthon, akkor tévén nem nézem, hanem pl. a balatoni nyaralómban, tableten. De persze Magyarország, itt semmi nem úgy működik, hogy egyszerű legyen, hanem túlbonyolítva, megnehezítve még a legalapvetőbb dolgokat is.


Idézés: KoLaMan - Dátum: 2015. 03. 03. 09:25

"Már mobilon és tableten is tévézhetnek a UPC ügyfelei"

Pontatlan. Ha nem android, vagy IOS, akkor nem használható.
Hiába na, csinálhat akár világbajnok telefonokat az Ms, ha a "kis részesedés->alkamazáshiány->kis részesedés" ördögi köréből nehéz lesz kitörnie.
Azért nem csak a MS a ludas ebben, hanem a júzer is, aki eleve döglött rendszerre épít...
#37, 2015. május 15. 20:41
xclusiv:

Idézés: Keem1 - Dátum: 2015. 05. 15. 19:41

"a tartalmak egy része jogi okokból ezeken az eszközökön nem érhetők el"
Ez mekkora baromság. Ha UPC tévé előfizető vagyok és a tévémen hozzáférek X műsorhoz, a tartalomszolgáltatót miért zavarja, ha nem csak otthon férhetek hozzá? Ha nem vagyok otthon, akkor tévén nem nézem, hanem pl. a balatoni nyaralómban, tableten. De persze Magyarország, itt semmi nem úgy működik, hogy egyszerű legyen, hanem túlbonyolítva, megnehezítve még a legalapvetőbb dolgokat is.
Baromság, de nem országspecifikus.
A tartalomszolgáltatók sok olyan szart is előír(hat)nak a kábelszolgáltatónak, aminek nincs sok értelme, de benne van a szerződésben, ha azt a kanálist akarják sugározni akkor alá kell írni.
Mittomén, engedi kábelen sugározni, de IP-n nem. Vagy épp engedi IP-n, de csak saját hálózatról. Vagy engedi bármilyen hálóról, de csak adott országbeli IP-re (mert más országba másnak adta el).

És ezek még azok a pontok, amiket különösebb gondolkodás nélkül aláírnak a kábelcégek, mert kb. az előfizetőik 1%-át érinti ez a téma maximum. Ami persze nem azt jelenti, hogy nem járna nekik is a faszkorbács (lásd digisport, vagy a legutóbbi externet/deninet vs. lgi @bix téma), de ezért pont nem ők a hibásak.
#38, 2015. május 17. 20:51
Megelégelték a CrySyS és az MRG Effitas szakemberei, hogy nincsenek hatékony módszerek az új generációs, APT támadások ellen kifejlesztett eszközök tesztelésére és az ilyen berendezések által nyújtott védelem összehasonlítására. Ezért saját metodológiát dolgoztak ki és támadási forgatókönyveket írtak - az eredmények pedig aggasztóak.
már 6 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
IMO69:
@macibaci: Szerintem inkább egy fertőzött átjáró. Bad bridge
Vagy magyarul nevezve közbeékelődéses támadás.
#4, 2014. november 27. 07:58
SFIJ:
ahogy latom ez a BAB0 egy UUID 3. octetje
#5, 2014. november 27. 11:51
joghurt:
Én is kifejlesztettem egy biztonsági tesztet, amivel még a kormányzati rendszerek is ellenőrizhetőek. Az általam vizsgált tíz rendszernek csak harmada állt ellen a legegyszerűbb behatolási kísérletnek, és a két komolyabb tesztet egyik vizsgált rendszer sem jelezte. A helyzet tehát nagyon aggasztó. Az érintett szervek, programok névsorát, valamint a tesztek eredményeit nem árulom el, de együttműködök mindenkivel.
Kb. ennyi információtartalommal jelent meg ez a mostani írás.
#6, 2015. május 10. 15:18
Hosszú idő után elvesztette első helyét a böngészésre használt PC-k körében a Windows XP operációs rendszer, átvette a vezetést a Windows 7. Magyarországon még várat magára a helycsere.
már 133 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
LCoder:
@PetruZ: A tux tényleg működik és jó is. Nekem régebben valami miatt nem jött össze (talán mert 64 bites ubuntu volt a gépen ?). A Double Commander archívum kezelője szép és jó, viszont nem lát bele rendesen a tar.gz illetve tar.bz2 archívumokba. Illetve belelát, csak nem minden könyvtárat lát benne.
#131, 2012. szeptember 10. 06:49
LCoder:
@LCoder: Ps. Másik linuxos gépemen (32 bit) viszont valamiért segfaultol a tux commander.
#132, 2012. szeptember 10. 17:15
sir ny5:
"És külön üdvözletünket küldjük annak a látogatónak, aki augusztusban Windows 95 operációs rendszerről nézte meg a HWSW-t!"

Ja, ennek örömére bevezettétek a disqust, nehogy visszatérjen megint, mi? Gratulálok HWSW, így kell elveszteni a tagokat! (na jó, csak tagot)
#133, 2015. április 26. 12:42
Kegyetlenül megvágott processzorokkal célozza a mobilos-tabletes piac legalját az Intel. A SoFIA-kezdeményezés beérett, a kínai gyártók által rajzolt, x86-os, TSMC-nél gyártott lapkákkal öntené el a vállalat a 100 dollár alatti tabletek szegmensét.
már 44 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
kenand:
"A lapkát az Intel a tabletek mellett telefonokhoz is kínálja, a megcélzott árszegmens teteje 200-250 dollár, vagyis nagyjából a Snapdragon 400-as processzorokkal állítható szembe."
Snapdaron van a NOkia 530-ban is, az meg inkább 50 USD....
#42, 2015. március 06. 09:46
galffy:
@kenand: Csak nem 400-as, hanem a szuperlowend 200-as. Nagyon nem mindegy.
#43, 2015. március 06. 10:00
Telcontar:
"Három családra bomlik az Intel Atom"...Intelék feltalálták a fissziós bombát? :)
#44, 2015. április 14. 19:24
Még el sem kezdődött az I/O, de a Google már figyelemreméltó bejelentést tett: három fő szolgáltatásának tárhelyét összevonja, így egy helyre kerülnek a fájlok, a fényképek és a levelezés. Az üzleti felhasználók 5 gigabájttal gyarapodnak, mostantól 30 GB-ból gazdálkodhatnak.
már 34 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
attila9988:
@daylienn: Kérdezd meg a google -t. :D
#32, 2013. május 20. 16:39
Raynes:
Végre egy jó hír, épp valamelyik nap bosszankodtam, hogy milyen kevés az 5 GB. Így már más. Nem webes Drive van linux alá? Eddig csak Win alá láttam.

Idézés: bogdan - Dátum: 2013. 05. 15. 11:02

de ettol meg az altalam felvetett problema tovabbra is fennall, es ugyanugy a vendor lock in.
Az nálad mindig fennáll :bolond:
#33, 2013. május 20. 18:18
carr:
Most látom, hogy a szuper upgrade csomag, már nem is olyan jó, mint régen volt.
Eddig volt 15GB a gmail-em (...és növekszik. ugye...), meg 15GB a drive on, most (jóvan 2 éve) összevonták a drive-ot, meg a gmailt, meg a plust, azt szumma 15...
:reklamacio:
:sandor:
#34, 2015. április 11. 23:18
Egy a kereskedelmi gyakorlatát érintő meglepő fordulattal szolgált a világ egyik legnagyobb e-kereskedelmi lánca, az Amazon. A cég október 19-től száznál több országba szállítja sikeres e-könyvolvasóját, a Kindle-t. A könyvolvasót Magyarországról is lehet majd rendelni, a letölthető könyvek száma pedig több százezer már a kezdetekkor.
már 61 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Sipi:
Ez az érintőképernyős e-book olvasó szerintem sem jó találmány, pont itt van értelme a dedikált lapozógombnak. Nekem még 3-as, billentyűzetes Kindle van, évek óta tökéletesen működik. Mivel én szoktam kisebb megjegyzéseket fűzni azokhoz, amit olvasok, a billentyűzet is hasznos. Amazonon viszont jóformán semmit nem vettem még rá... Bár van egy-két könyv, amin gondolkodom.
Szótár viszont szerintem azért használható, csak a kurzorral kell a kérdéses szó elé állni és egy kis buborékban már mutatja is a magyar jelentést.
#59, 2014. szeptember 24. 12:14
scaurus:
Asszem' a Kindle DX volna nekem való, mérete is jó nagy, billentyűezete is van. :)
#60, 2014. szeptember 24. 12:19
scaurus:
Ez sem hiszem, hogy sokakat érdekelne, de csak beírom, hogy végül a Kindle verziók közül (is) a pirosat rendeltem.

Sört ehhez sem adtak, és pina sem járt hozzá. :p

Ellenben ha megjön, vírusirtóval és kockáspléddel együtt felteszem a Dlágaszááágaink témába... :laugh:
#61, 2015. április 11. 19:13
Mindenki számára elérhető a Chrome új képessége, az androidos alkalmazások futtatása, de a funkció egyelőre csak fejlesztőknek ajánlott. Az ARC Welder nagy ígéret, de még kezdetleges és elképesztően nyers, a fejlesztés elég lassan halad.
már 59 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Gabibácsi:
[quote name=''Geri'' date='2015. 04. 09. 20:51' timestamp='1428605464' post='7580509']
ez nincs így.ez viszont így van.

és ez az, amit mindketten tudunk.

[attachment=32346:1412714434075.jpg]
Szép vagy

(Hazudtam)
#57, 2015. április 09. 21:51
Sparow2:

Idézés: Gabibácsi - Dátum: 2015. 04. 09. 20:48

Meg macbookot, meg ipadot.

Te kis buta tehetségtelen anyukájával lakó, soha nőt nem látott impotens pöcs.
Jááháháháhhááááá :D
:up:
#58, 2015. április 10. 18:38
auth.gabor:
[quote name=''Geri'' date='2015. 04. 09. 16:57' timestamp='1428591443' post='7580422']
hamar fordítottam egy APK-t, ami kiír egy szöveget, forgat egy kockát, meg egy textúrázott spriteot, meg egy fps értéket, és azt próbáltuk ki.

...külön-külön is akkora egótok van, hogy az már torzítja a valóságot körülöttetek, hát még ha együtt is dolgoztok... gondolom fel se merült, hogy valamit rosszul csináltatok...#59, 2015. április 10. 20:35