Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Friss kommentek

Legfrissebb | vállalati it | digitális otthon | high-tech | eco@tech | web | média & telekom

Jövőre tovább bővülhet azoknak távközlési a vállakozásoknak, illetve szolgáltatásoknak a köre, melyekre a kormány valamilyen formában adót vet ki. Az internetes adatforgalom után fizetendő adó mértéke egy ma benyújtott törvényjavaslat szerint megkezdett gigabájtonként 150 forint lehet.
már 241 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
avmanster:
@szabo attila oli:
öreg, te értelmi fogyatékos vagy?
- luftot rúgtál egyszer, nem boldogultál egy többcikkes bekezdéssel, amiben oda volt linkelve a törvénytervezet, majd a szöveg is ide lett vágva.
- luftot rúgtál a cikkel, pedig kb. 2 bekezdés volt.
- luftot rúgsz ezzel, előtted leírták, mire vonatkozik a tv. szerint a 700 ft.
értem én, hogy a pisa mérésről a húgy jut eszedbe, csak muszáj az értelmi nyomorodat megosztanod? maradj lécci lécci inkább az amd dicsőíítésnél, intel fikánál, az való neked, az értelmes dolgokat meg hagyd a nagyokra.
#239, ma, 09:45
avmanster:
@avmanster:
jav: - luftot rúgtál a cikkel, pedig kb. 2 bekezdés volt. - > az index cikkel.
#240, ma, 09:46
nhw:
@avmanster for president!!
#241, ma, 09:53
Hétfő este közzétette a harmadik naptári negyedévre eső negyedik pénzügyi negyedévének eredményeit az Apple. A bevétel és a nyereség is szépen nőtt, elsősorban az iPhone 6 sikerének köszönhetően. Az iPad eladásai nagyot estek.
már 30 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
macibaci:
Chrome os tablet nincs? Bah. Hát mi ez már?
#28, tegnap, 19:11
azopi:
@macibaci:

Van egy pár convertible. Pl:

http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/thinkpad/11e-series/11e-yoga-chrome/

De úgyis összeér hamarosan az Andoid és a Chrome OS fejlesztése, és akkor okafogyottá válik a kérdésed...
#29, tegnap, 20:23
Gabibácsi:

Idézés: vers - Dátum: 2014. 10. 21. 10:51

vettem iphone-t , annyira nem jo telefon , fel nap alatt lemerul, a kijelzo hol erintkezik hol nem , es kicsi (4S)

az ipad mint gep jo, de igazabol nem valo semmire, a jatekok szarok , ugyhogy marad az internetezes, de az is kinos , orommamor visszaulni az asztali pc-hez

maccbook air, - eletem legrosszabb szamitogepe, alulmulja a 16 mhz-es ibm gepeket is
Marhaság
#30, ma, 09:39
Nagyon nem úgy megy a Sony mobiltelefonos részlegének mint kellene, a vállalat képtelen sikert elérni a fejlődő piacokon, ahonnan akár ki is vonulhat.
eddig 1 komment - szólj hozzá!
Th448:
Nem kellett volna sok elrontott/ késői/ meg sem jelent frissítéssel a felhasználók nagy táborát elidegeníteni...
#1, ma, 09:32

Dráma Armonkban

eco@tech rovat, 2014. október 20. 17:20, Gálffy Csaba
Igen aggasztó irányt vett az IBM pénzügyi teljesítménye, a most nyilvánosságra hozott negyedéves eredmények szerint. Mind a profit, mind a bevétel folyamatosan zsugorodik, az elemzői várakozásoktól messze elmaradtak a számok.
már 19 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Makula:
Lassan úgy működik az IBM mint a Kirk kapitány Scotty párbeszédek a hőskorban.
A baj csak az, hogy most néhány év alatt felélik azt a tudás ami összegyült a berkeikben azért mert most éppen nem termel elég hasznot szarházi részvényeseknek akiket az IBM kurvára nem érdekel és az sem, hogy ha kifacsarták 5 év múlva odébb állnak.
Kár, hogy már az egész világ ilyen részvénytársasági alapon működik, de ettől függetlenül az emberiség megérdemli saját magát...
#17, tegnap, 15:44
zala:
@Makula: Majdnem az egész világ. A német, japán, koreai és kínai vállalati modell nem tőzsdei alapú. A befektetők (köztük az állam) hosszú távra terveznek és a szükséges friss tőke nagyobbik részét olyan bankoktól gyűjtik be, akikkel a vállalat 50-100 éve meghitt üzleti kapcsolatban áll. Gyakran nemzedékekre visszamenő személyes kapcsolat, bizalom és magatartási normák hatják át az üzleteket. Mára ez sokat hígult, de azért még megvan.
Az amerikai vállalati modell egyszerűen arról szól - Vlagyimir Iljiccsel szólva - hogy a finánctőke leigázta az ipari tőkét. A mérnököket legyőzték a tőzsdei spekulánsok, kettőjük között meg ott izzad a menedzsment.
Nekünk magyaroknak most az az érdekünk, hogy az IBM középtávú végkiárusításából Kína húzza a legtöbb hasznot (lsd. Lenovo szervezüzlet). Ez garantálja azt, hogy az IBM óriási tudástőkéje elfogadható áron jut el hozzánk, a flélperifériára.
#18, tegnap, 18:43
Makula:
@zala: Ennél szerintem még az én egyszerű eszemmel is bonyolultabb a kérdésnek látom ezt.
Egyébként a világgazdaság konkrétan tőzsdei alapú, amivel nincs is baj, a baj az, hogy már nem arról szól a tőzsde amire kitalálták, hanem kizárólag a manipulációk és spekulációk harctere, long és short és kasza meg bukta.
Eredetileg nem erre találtak ki a tőzsdét az olcsó tőke bevonás és a banki hozamokat meghaladó megtérülés igérete lenne a cél nem az, hogy pár gyökér a wall streeten vagy a citiben bedönt egy országot, hogy ezzel pénzt keressen vagy manipulálja úgy a piacokat, hogy több 10milliárdos nyugdíj alapokat takarítsanak ki tervezett módon.
Ami az olcsó ibm cuccokat illeti...
Arra is rábaszott mindenki kivétel nélkül ebben az országban, hogy nem volt jó a tszker gumi, a tisza cipő, győri keksz és "május1 ruhagyár" termékei igaz most sokkal olcsóbban vehetünk meg, sokkal szarabb minőségű termékeket, de sokkal kevesebben és(t), mint korábban.
A rengeteg megszűnt munkahely miatt.
Továbbá ott van az ami ukrajnával történik egy ex-kommunista diktátor kénye-kedve szerint, mert eljutott oda, hogy a függésébe került egy kontinens és a félvilág gazdasági és energetikai értelemben is.
Senki nem gondolhatja komolyan, hogy ha így fejlődnek a dolgok kínában akkor rövid időn belül nem lépnek hasonlóakat mint most a kis kopasz csak ők nem az energia szektorban diktálnak hanem a technológiaiban.
Kínában kommunista piacgazdaság van és még sosem mondták, hogy letettek volna a eszme terjesztéséről.
A múltkor itt le lettem dorongolva a taiwan kérdés miatt ehhez képest most hongkong kapcsán újra kimondták a kínaiak, hogy túlzottan demokratikus taiwan és ezen IS változtatni fognak.
A baj alapvetően az, hogy lényegében amivel rövidtávon pénzt lehet csinálni azt megveszik a giga dotcom cégek ami pedig hosszútávon megélhetést nyújthat és rövid távon csak kis profitot azt meg a kínaiak ez még a mi életünkben nagyon nagy bajt fog okozni és ne felejetsük el, hogy kínában már most több mérnök dolgozik, mint ahány magyar él a földön (14-15milió) évente 150-200ezerrel nő a számuk 130ezer saját és a felvásárlásokon keresztül is kerülnek oda szép számmal.
#19, ma, 09:13
Egy hétfő esti kaliforniai eseményen mutatta be a Microsoft az Azure felhőszolgáltatás új képességeit. A vállalat egy helyben futtatható cloudplatformot is bejelentett, amelyhez a Dell adja a hardveres hátteret.
már 13 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Modeller:
Visszavonom a kérdés értelmességét, hová is gondoltam...
#11, tegnap, 22:53
Euro Glass:
@Modeller: ez a mesterséges intelligencia kutatás egy új megközelítése, ha neked van jobb ötleted kíváncsi volnék rá. A jelenlegi MI-k nevetségesek, ha egyáltalán vannak(???) , nekem egy egész konkrét és senki által még meg nem valósított ötletem van a robotika egyik, ha nem a legfontosabb részére... nem kéne csípőből lefitymálni
#12, tegnap, 23:50
Euro Glass:
az agy ma már, ismert adatátviteli sebességgel és kapacitással dolgozik, sőt ma már vannak megközelítőleg hasonló teljesítményű gépek is, mégsincs gondolkodó robot.. ennek oka, hogy rossz programozas-elmeleti szemlélettel közelítik meg a kérdést. Erre vezettem be a rekurzív makrókat.
#13, ma, 00:02
A legfontosabb gyengeségeket javítja a Galaxy Note negyedik kiadásában a Samsung, a gondozott külső és az összeszedett szoftver révén igazán szerethető telefon lett a Note 4. A nagy kijelzővel könnyű együtt élni, bár kétségtelenül megszokást igényel. Az Android szerencsére elviszi hátán a terméket, a Samsung innovációi továbbra is zsákutcák.
már 17 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
tahyk:
@medium84: Jaja a lényeg lemaradt. A Cat6 LTE, az intel inside XMM7260-nak köszönhetően.
http://www.androidbeat.com/2014/06/samsung-galaxy-note-4-lte-modem-intel/
#15, tegnap, 19:40
galffy:
@tahyk: Ebben a cikkben csak annyi a tévedés, hogy Európába nem az Exynos, hanem a Snapdragon került, ahogy Amerikába is.
#16, tegnap, 21:34
tahyk:
@Gálffy Csaba: komolyan? eddig nem igy volt...- Hát mit mondjak - ejnye!
#17, tegnap, 22:37
500 millió dollárnál is több tőkét vont be a Magic Leap, amely közvetlenül az emberi szemre vetítő 3D vizualizációs technológiát fejleszt.
eddig 2 komment - szólj hozzá!
vers:
jo lesz majd irunk ra jatekot
#1, tegnap, 19:06
slawo:
@vers: Ámen.
#2, tegnap, 21:47
Eltávolította az Anonabox nevű projektet az oldaláról a Kickstarter, miután annak gyanúja merült fel, hogy a készítő megvezette a közvéleményt. Az internet népe ízekre szedte a projektet.
már 20 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Euro Glass:
ja hogy ez már nem "kóser"?

NEKIK?!

Akkor basszák szájba azt a faszrázogató jó büdös kurva anyjukat ! AZT !
#18, tegnap, 16:37
YleGreg:
@UnA: "ez izgalmas, hogyan tudtak ezt kitalalni egy olyan eszkoznel, amit csak szeretett *volna* piacra dobni?"

Így:

Redditors and others discovered that there was a hashed root password installed on all Anonaboxesthat password was cracked, and found to be developer! an obviously weak password. When asked about the password, Germar responded, "There was no way to log in from the outside anyway, you"d need physical access to the device anyway."
#19, tegnap, 17:06
YleGreg:
Hé, ápolók! Euró már megint nem vette be a déli gyógyszereit! Én igazán nem akarok árulkodni, de már habzik a szája....

#20, tegnap, 17:10
Apró projektorról rántotta le a leplet az LG. A HD MiniBeam PH300 névre keresztelt eszköz HD felbontást és 300 lumenes fényerőt tudhat magáénak, ráadásul egy kisebb táskában is elfér.
már 7 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
YleGreg:
@Jahno: "Mátr most sem olyan drága, bár hangja van."
Jó, jó, de most még jó a tévé, 42 coll elég jó nekem. Most még luxus lenne lecserélni. Majd ha megdöglik. :-)


@dkekesi: "A könyvespolc elé húzott vetítővászon lengedezése szép élményt fog adni, ..."

Yessz! 3D és ha véletlen magamra fröcskölöm a limonádét a kalózos film közben, akkor IMAX! 8-D
De értem mire gondolsz. Lehet, hogy ki kell valamit találni, hogy feszes legyen, de azt csak rugalmas anyaggal lehet elérni szerintem. Fene tudja, ezen még nem gondolkodtam! :-)
#5, tegnap, 16:12
Jahno:

Idézés: YleGreg - Dátum: 2014. 10. 21. 16:12

De értem mire gondolsz. Lehet, hogy ki kell valamit találni, hogy feszes legyen, de azt csak rugalmas anyaggal lehet elérni szerintem. Fene tudja, ezen még nem gondolkodtam! :-)

Őőőőő, a leengedős vászon az feszes, ott van alján a súly és teljesen rendben van. Amúgy ha nincs nagyon gyűrve, akkor a kis méretű hordozhatós, keretre pattintósak sem gyűrődnek.
#6, tegnap, 16:16
Jahno:
Ja, hogy lengedezés. Igen, az olyan, de két végén akár be is lehet akasztani a padlóba, amúgy elég egy kis fuvallat, azvitorlaként befogja és leng összevissza, az igaz.
#7, tegnap, 16:17