Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs
Keres

Friss kommentek

Legfrissebb | vállalati it | digitális otthon | high-tech | eco@tech | web | média & telekom

A Microsoft a múlt héten közölte, megjelenése óta 5 millió Xbox One-t szállított ki a kereskedőknek világszerte. A Sony eközben már 7 millió PlayStation 4-nél tart, ráadásul ez nem a boltokba szállított, hanem a vevőknek eladott mennyiség.
már 61 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
meemee8:
@Nameless: a szerencsétlen csórók
#59, tegnap, 14:26
tocsa:
@strogg: Bizalom es a Sony:

http://www.hwsw.hu/hirek/44241/sony-playstation-3-linux-warez.html

Anno a Sony sok evvel a PS3 kiadas utan kigyakta a boot other OS feature-t a PS3-bol. Ekkora paraszt huzast meg nem biztos, hogy hallottam eletemben. Es most itt nem a kalozokat siratom (nincs PS3-am), hanem kutato laboratoriumok epitettek ki PS3-bol HPC cluster-eket.
#60, tegnap, 19:20
hack69:
@tocsa: Az volt a hülye, aki ezért nem vett külön cell-t. A kutatók pénzszórását persze nem kutatja senki (a sony-nál sem, pedig ott se ártana).
#61, ma, 09:38
Megérkezett a OnePlus One, a régóta várt, gyárilag CyanogenModot futtató okostelefon. A készülékkel a módosított Android rendszert fejlesztő csapat saját kategóriát próbál teremteni és úgy tűnik igen jó úton halad: a csúcshardverrel érkező eszköz rendkívül kedvező áron lesz megvásárolható.
már 23 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
dikki:
@BallsOfSteel: minden [5-7]* lumia nevetseges fos, aztan forumokon egymast szopkodjak az emberek. en sem ertem.
#21, ma, 08:31
Kozi21:
OFF
@BallsOfSteel: WP-n csak a játékokhoz kell az erősebb vas... Minden máshoz elég az 512.
És hát a tény az tény. A droidos appokon tényleg volna még mit optimalizálni. Ott volt rá évekig példa a facebook app. Legújabb zászlóshajókon nem futott szépen. (Most nem tudom mi van, egy ideje nem volt hozászerencsém)
/OFF

valamint természetesen a Google-szolgáltatások is elérhetők lesznek a telefonról.
Az hittem az forkolt androidon nem legális. Vagy ez nem a play stort akarja jelenteni?
#22, ma, 08:46
erdeklodo:
Mini változat érdekes lenne.
#23, ma, 09:38
Bemutatta hazánkban is megújult belépőszintű és csúcskategóriás szervereit a Dell, valamint leleplezte az innovatív VRTX család ráncfelvarrott generációját is.
már 5 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
kekegsm:
@dikki: nem értelek, mi a problémád vele.
#3, tegnap, 19:33
galffy:
@dikki: Viszont töredékébe kerül, mint egy laptop :D
#4, tegnap, 20:25
Altair_best65:
@dikki: azért megnézném hogy milyen laptopodban van Xeon proci meg ECC-s memoria :-)
#5, ma, 09:24
Hosszú nyílt levélben válaszolt az Axel Springer elnök-vezérigazgatója a Google önfényezésére. A levél érdekes olvasmány, jó leltárát nyújtja annak, hogy hogyan látják saját és a Google szerepét az európai kiadók a kontinens digitális piacterén.
már 44 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
map:
@Deller:kicsit off, de azért ugye képben vagy, hogy az önjáró autóval az autógyárak fényévekkel a gugli elött járnak, csak a médiában valamiért nem kap akkora teret, mert nem. Ne essünk át a ló túloldalára, hogy a gogol szarja a spanyol viaszt, megállás nélkül.
Ebben számomra az a legelszomorítóbb, hogy itthon, de a környéken is több olyan cég van aki ezzel, illetve ennek résztelrületeivel foglakozik(nem garázscégek, a világ legnagyobb autóipari-elektornikai beszállítói), és csak annyit jön elő mindig, hogy de majd a gogol kaliforniából, mikor a saját hátsó kertünkről sincs fingunk sem!
#42, tegnap, 15:38
wferry:
egy példa: amíg régen 2 utcával odébb laktam , és csak egy drága internetszolgáltatót lehetett választani akkor nekem le kellett nyelnem a békát mert hát a piac gazdasági érdeke.... nem akkora az igény vagy drága a kiépítés vagy bla bla
hát majd most is eldönti a fizetőképes kereslet , hogy van e arra igény amit csinálnak....
#43, tegnap, 17:02
Deller:
@map: OFF on! Szerintem ha az autógyárak fényévekkel a Google előtt járnának, akkor már mutattak volna valamit, még akkor is, ha a sorozatgyártás csak pár év múlva indulna be - gondolom, a piaci indulással megvárják, amíg a szükséges jogszabályokat megalkotják és életbe léptetik.
De eddig - emlékezetem szerint - senki nem mutatott semmit, a Google-n kívül.
Továbbá - talán 2012 óta - California államban már a közúti közlekedésben is részt vehetnek a robotautóikkal. Egy ilyen rendelkezés az EU-ban mikorra is várható?? OFF off.
#44, ma, 08:48
Még ősszel újabb frissítést adhat ki Windows 8.x operációs rendszereihez a Microsoft, állítja egy magát WZornak nevező ismeretlen forrás, de a mindig jól értesült Mary Jo Foleynak is erről csiripeltek céghez közeli informátorok.
már 57 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
LCoder:
@siriq: Nem ugyanaz. Egy rakás beállítás kell hogy hasonló legyen - start menü telepítése, metrós szarok kiiktatása. És még akkor is elég fosul néz ki az aero-hoz képest. A másik oldalon pedig nem sok mindent nyújt a win7-hez képest. A 8.0 még tényleg gyorsan bootolt, a 8.1 ugyanazon a gépen már semmivel nem gyorsabb mint a win7. SSD-vel kb. olyan a bootolás mint az előzőleg a gépen lévő Ubuntu volt SSD nélkül. Ami érdekes, hogy a virtualbox-ban az emulált linux sokkal lassabb win8 alatt mint linux alatt volt.
#55, ma, 06:41
LCoder:
@Euro Glass: Sajna a csodás linux disztrib gyártóknak 20 év alatt nem sikerült odáig eljutnia, hogy a linux legalább olyan zökkenőmentesen települjön az átlag gépre mint a windows. Ezért van nekem is win8-am, egyszerűen meguntam a szívást. A csodás Ubuntu az én gépemen a következő hibákat produkálta:

1. Az oprendszer által telepített NVidia driver minden induláskor segfaultot dobott. Majd elindult, de az üzenet ott várt az asztalon.
2. Az oprendszer által telepített HP laserjet drivert kb. minden negyedik újraindítás után újra akarta telepíteni.
3. Az alaplapi hangkártya (elvben SB kompatibilis) és a PulseAudio sehogy sem szerették egymást. Néhány progival nem volt gond, de néhánnyal meg igen. Sajna, a néhány között ott volt Pl. a Skype is. Ha lelőttem a PulseAudio-t az megoldotta a kérdés, csak onnantól kezdve egy rakás programban nem volt Pl. hangerő szabályozás.
4. A wine alatt futó kedvenc játékomban NVidia kártyán csak kb. minden ötödik újraindítás után nem volt átlátszó az irányított karakter. Aztán, ha egyszer ment, akkor már gond nélkül lehetett játszani vele - szerintem ez is az NVidia driver hibája volt - amit a linux telepítője rakott fel egyébként.

Amúgy az eee 901-en nekem sem volt bajom vele, azt a vasat speciel gond nélkül kezeli - persze tény, hogy amikor az eee 901 kijött, a korabeli linux disztróknak alaposan meggyűlt vele a baja, kellett legalább egy év mire normálisan tudták az elterjedtebb linux distribek kezelni a hardvert.
#56, ma, 06:54
LCoder:
@Euro Glass: Ami meg a trójait illeti, az Android ami linux kernel alapú, és kb. egy nagyságrenddel lett biztonságosabbra tervezve mint egy mezei linux distró szintén bőven el van látva vírusokkal. Nyilván, a gonosz Microsoft oda is betette a lábát. :-D. A másik megfejtés az, hogy egy 2% alatti elterjedtségű rendszerre jóval kevésbé éri meg vírust fejleszteni, mint egy 90% körülire.
#57, ma, 06:56
Az üzleti élet és a munkaerőpiac várható változásaira készülve indít közös mesterképzést a CEU és az IBM. A "big data szakra" közgazdászokat, szociológusokat várnak és olyan diplomásokat, akik az adathasznosítás legújabb módszereivel szeretnének mélyebben megismerkedni.
már 63 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
montyx:

Idézés: Leni - Dátum: 2014. 04. 23. 21:28

@montyx: Ez igaz. De ez nem változtat az ELTE célján. ELTÉseket sem kell félteni, fél pillanat alatt elhelyezkednek. Ha jól rémlik Ericsson náluk (nálatok) a befutó.
igen, az Ericsson. de nekik kell mondjuk pár tíz ember. viszont ITs szakemberből igény van több ezer főre évente. Az ELTE célja pedig szerintem túlhaladott, ahogy az MITn is van szakemberképzés a kutatások mellett. ott se csak zseniképző van. Én szívesebben tanulnék ott, mint az ELTEn. A magyar oktatás szervezőinek idejét múlt ötletei, céljai vannak, amin ideje túllépni főleg az IT, de inkább minden természettudományi területen. a világ rohan, és mi egyre jobban lemaradunk mögötte az ilyen elvek miatt. a nemesség is eltűnt, mert ragaszkodtak az elveikhez. összezártak és elfwlejtették őket. amúgy legjobb tudomásom szerint az ELTE progterv az utóbbi években elég csúnyán lecsúszott az egyetemi ranglistákon is. szerintem pont ezért.
#61, tegnap, 23:25
NancsiBacsi:
@Leni: "Inkább az a helyes (szerintem), hogy akarjuk-e HOSSZÚTÁVON azt, hogy SAP-nál, EPAM-nál itt ott csak bérprogramozást csináljunk, Audikat, Merciket csak összeszereljük?"
Igen, akarjuk. Miért? Mert az adott szektor átlagkeresetének dupláját, tripláját fizetik a dolgozóiknak, és már arra is rászoktak, hogy teljesen bejelentik őket, vagyis van belőle adó, amiből lehet 4-es metró, meg kampánypénz.
"Az SAP rakjon ide igazi kutatás-fejlesztést, az Audi, Merci ne csak összeszereljen, hanem rakja ide a motorfejlesztést, gyártástechnológia fejlesztést és a többit."
Álmodozás. Ráadásul tökmind1, hogy akarjuk-e vagy sem, mert nem vagyunk olyan kibaszott okosak, hogy mindenkiből kutató legyen. És ezen mit sem befolyásol az, hogy aki legfeljebb 2 hibával le tudja írni a "Reggelre kiflit ettem szalámival." mondatot, az már BSc-t kap, aki meg ugyanezt angolul, az MSc-t vagy Phd-t. Egyszerűen kicsi az ország, kevés az okos ember, mivel itt nagy lóvékról beszélünk, ők vannak annyira mobilisek, hogy még az is kihívás, hogy az EU megtartsa őket, nem hogy Magyarország.
#62, ma, 05:40
NancsiBacsi:
@Leni: "ELTÉseket sem kell félteni, fél pillanat alatt elhelyezkednek."
Na azért nem mind... Jópár ELTE-s, BME-s arcot felvételiztettem már, és ami a tapasztalat:
- próba feladat kódok szemmel láthatólag netről összelopkodva (pl. egyik felében magyar, másik felében angol változónevek, nem ugyanúgy használja a kis-nagybetűt, stb)
- nem tud megnevezni egy tanárt se, aki tanította!
- és hát nyilván nem tud válaszolni egy szakmai kérdésre se a felvételin
Értem én, hogy van másmilyen, de én például ilyen esetben megvizsgálnám az adott egyetemet, hogy ez mégis hogy kaphatott diplomát? És nem Szomáliában, hanem Európában, akkreditált, elismert képzésben.

Most arról a BME-n Phd-t szerzett kollégámról ne is beszéljünk, aki a tulaj haverja, de ezen, meg a papírján kívül semmit se tudott felmutatni az elmúlt 3 évben, mióta én látom. Értsd: nem láttam tőle működő programot ez idő alatt. Mindent kiválóan megszakért (utánaolvas a neten, és okoskodik, nyal a főnöknek, és ötleteket ad neki), de mikor megkap 1-1 feladatot 1 hónapos, ő általa megjelölt határidővel, 3 hónap múlva nincs kész, majd átveszi más (mondjuk én), és 2 hét alatt megírja rendesen nulláról, mert a kódja egy nagy gombolyag, amivel 2 vicces kiscica játszott 3 hónapon keresztül. Nem hinném hogy ő is pl. a Phd-jével, meg a 6-7 éves szakmai gyakorlatával bárhol is átmenne az fejlesztői interjú 2. körén. Szóval ez a Phd pl. hogy született meg?

A válasz persze egyszerű: úgy, hogy nem fejlesztőket képeznek az egyetemen, hanem valami elméleti szakembereket, akikből lehet hogy soha nem lesz jó fejlesztő, mert egyszerűen tehetségük sincs hozzá. Csak ők miért fejlesztőként akarnak elhelyezkedni? Én se veszem a bátorságot, hogy pék legyek, attól hogy néha sütök otthon kiflit. Egyszer egy 1 egyetemre járó ismerősömet megkérdeztem, hogy mi lesz ha nagy lesz, és azt mondta, hogy válságmenedzser. Mondom: az fasza, jövőre végzel, utána indulhatsz is miniszterelnök jelöltként - pont szükség van rád. Vagy mondjuk odamész a Pick Szegedhez, mert éppen nagy szarban volt, hogy csókolom, most végeztem, jönnék válságot menedzselni, beülnék a vezér FÖLÉ. Szóval képeznek valamilyen embereket, csak éppen a piacnak nem igazán rájuk van szükségük.
#63, ma, 05:57
Rendkívül masszív, extrém körülmények közötti felhasználásra szánt tableteket mutatott be az Xplore Technologies. A Windowst futtató táblagépek a gyártó szerint a frontvonalon is megállják a helyüket, ütésálók és vízbe ejtve sem esik bajuk.
már 44 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Jahno:

Idézés: VIC20 - Dátum: 2014. 04. 23. 23:44

@-NoVa-: ,,NATO-s fogászcsaj közvetett ismerős is 5 kilós notebookot használ terepen kommunikálni, mert azt nem fél homokviharban felnyitni"

Nem értem: terepen mit csinál egy fogorvos? Pláne laptoppal? Homokviharban fogat húz?

Nem is a fogorvos megy a homokviharhoz, hanem az jön be a házba :-D Izé, táborba vagy [s]itt[/s] izééééé, ott hogyishíjják. Ahogy tanult kolléga mondta, "olyan, mint a Múmiában, csak itt nem lehet elfutni előle (c)". És vacsorára meg tekerünk egy Mérit. Ebédre Méri van. Az élet változatos.
#42, tegnap, 23:46
VIC20:
@map:
map
ma, 15:29 - permalink
válasz erre
#27
@szpaszki,tefolibo: akkor most képzeljük el együtt, hogy egy hadseregben nem félnótás hülyegyerekek szolgálnak...

Én itt elakadtam, nem megy, ez meghaladja a képzelőerőmet. :)
#43, tegnap, 23:47
Jahno:

Idézés: VIC20 - Dátum: 2014. 04. 23. 23:47

@szpaszki,tefolibo: akkor most képzeljük el együtt, hogy egy hadseregben nem félnótás hülyegyerekek szolgálnak...

Én itt elakadtam, nem megy, ez meghaladja a képzelőerőmet. :)

Ne abból indulj ki, hogy Budaörsön a borvirágos orrú őrmester összevissza üvöltözik.
#44, ma, 00:06
Összefog a Samsung és a Globalfoundries, a két vállalat megosztozik a 14 nanométeres csíkszélességű chipgyártási technológián.
eddig 1 komment - szólj hozzá!
tahyk:
"A Samsung a tervek szerint 2014 végén vezeti be tömegtermelésbe 14 nanométeres eljárását "

Ki fogad velem, hogy nem? A Samsung (és a cikk) azt sugallja, hogy a jelenlegi 28 nm-es technológia után már jön is a 14. De NEM. Előbb el kéne inditani a 20 nm-est, utána jön a 16FF, ami 20 nm backend Finfet-tel, és aztán jön a 14 nm. Mindegyik közt van vagy egy év, szóval 2016 közepe előtt nem nagyon fog elindulni, azaz előszőr a 2017-es Samsung Galaxy S8-ban foghatod a kezedbe, esetleg a 2016 őszi iPhone 6S (vagy7?) -ben. Nem kell ám minden PR szemétnek bedőlni, lehet gondolkodni is...
#1, tegnap, 21:06
Megjelent az Ubuntu legújabb, 14.04-es hosszú távú támogatást élvező verziója. A Trusty Tahr becenevű disztribúcióból végre eltűntek a nagy felbontású kijelzőket sújtó skálázódási problémák és a Canonical szerint a rendszer már a táblagépekre is készen áll.
már 80 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
VKP:
Mer' belepusztulnál, ha nem elsőznél :D
#78, 2014. április 22. 18:23
Raynes:

Idézés: VKP - Dátum: 2014. 04. 22. 18:23

Mer' belepusztulnál, ha nem elsőznél :D
Jogos :-D Hozzászólhatnékom volt, és nem akartam megvárni, mire valaki szíveskedik hozzáröffenteni.
#79, 2014. április 22. 18:27
tefolibo:
# [off:] szeretnék látni több cikket linux és open souorce ügyben
# esetleg a nyílt forráskodú digitálisfizetőeszközökkel kapcsolatos hírekről
#80, tegnap, 17:52