Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs
Keres

Friss kommentek

Legfrissebb | vállalati it | digitális otthon | high-tech | eco@tech | web | média & telekom

Új akkumulátortechnológiát fejlesztettek ki a Stanford egyetem kutatói. A szakértők szerint a fém lítiumra épülő akkukkal a jövőben akár triplájára nőhet a hordozható eszközök üzemideje, illetve az olcsóbb elektromos autók elterjedésében is komoly szerepet játszhat.
már 13 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
'Geri':

Idézés: patikaatika - Dátum: 2014. 07. 28. 18:31

@"Geri":
Mutass már ilyet a technikai feljőlédtörténelemben amikor egy a mostaninál sokszor jobb technológiát pikk-pakk bevezettek, nem az 1-2 nap a jellemző hanem az 5-10 év vagy mégtöbb, lásd FRAM és társai.

windows, integrált áramkörök, ddr3...
#11, tegnap, 22:33
patikaatika:
@"Geri":
?????
#12, tegnap, 23:20
maxy182:
Új akkutechnika-tervekkel már tele a padlás... Eddig nem történt semmi érdemi előrelépés. Majd hiszem, ha látom!
#13, ma, 06:30
Szeptembertől megszűnik a digitális kábeltévé-szolgáltatás értékesítése a Magyar Telekomnál, a cég ezt követően már csak IPTV-rendszerű, illetve interaktív műholdas végpontokat telepít az új ügyfeleknél.
már 37 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Kecske666:
@Maxim_: Készen van eléggé hihih
#35, ma, 00:38
zoli62:
Hogy jön a linux a digitális kábeltévéhez? :)
#36, ma, 02:06
defiant9:
A jövő valóban az IP alapú stream, de valahogy azt nem veszik észre hogy most nem a flancolásba kellene a pénzt tolni hanem építeni a 21. századi alaphálózatot. Persze ehhez nem kellene annyi öltönyös termék marketing mókus, hanem árokásóoszlopmászó meg dobozrakó(na jó, app fejlesztő is). Mire nagyjából kész lennének már csak az app-ot kellene feltolni a kütyükre, butaTV-seknek meg valami low-cost android-os kütyüt adni. Az IPTV multicastját viszont nem biztos hogy el kellene felejteni ameddig a tartalomszolgáltatók ennyire ragaszkodnak a lineáris TV adáshoz, de ez kérdéses, ki kellene számolni mennyit hoz gerinchálózat költségen, mert a multicast sem egy hosszútávú jövőkép, viszont egy jó érv arra hogy a hatóságnak megmutassák hogy a saját stream-ük miért nem forgalomkorlátos a netflix-e meg miért az.
#37, ma, 06:14
Aggodalommal figyelik az Atlanti-óceán mindkét partján az amerikai vállalatok adótervezési gyakorlatát. A Google most nyilvánosságra került adatai szerint csupán a bevétel 0,16 százaléka a társasági adó, a forgalom nagy része cégen belüli jogdíjként hagyja el Európát.
már 42 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
egymajom:
@NancsiBacsi: Cirka 170 ezer forinttal több maradna évente zsebükben az áfaemeléssel is számolva, ez még hagyján is, viszont azt a párezer milliárdot hogy teremted elő, ami hiányozna a költségvetésből? Mellesleg amiről te beszélsz az már nem áfa. Ha nem tudják görgetni végig, és a termelés minden szakaszában meg kellene fizetni az áfát, akkor valami irreális árak lennének a végső termékben.
#40, tegnap, 22:03
azopi:

Idézés: vers - Dátum: 2014. 07. 28. 15:59

vissza kell hozni a szocializmust, amin pont Orban dolgozik, az egy part rendszer mar megvalosult

Nem csak az egypártrendszer, hanem a Rákosi féle személyi kultusz is, meg az ész nélküli államosítás is. Éljen Orbán, Éljen a párt!
#41, tegnap, 23:40
emelhu:
@moderátor: Csak egy dologban tévedsz.
Pl. a banki "deregulációt" nem a "liberalizált" gazdaság végezte el, hanem politikusok!
[Sőt, leginkább konzervatív, erősen jobboldali politikusok, akik még több hasznot akartak biztosítani a bankrendszerbe befektetett haverjaiknak - pl. bizonyos bush família, bár ahogy hallom a jelenlegi adminisztráció is ugyanabba(!) a szabályozatlan szabályozottságba csúszik vissza.]

#42, ma, 02:20
Nagyot nőtt a PC-piac itthon a második negyedévben, a tabletek eladásai viszont meredeken visszaestek, derül ki az IDC adataiból.
már 137 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Sipi:

Idézés: NancsiBacsi - Dátum: 2014. 07. 28. 13:33

A hibernálás szép és jó, de nem arra való, hogy havonta 1x indítsuk újra a gépet, közben meg csak altatgassuk.
Hát akkor mire való? (Különben a Win8 kernelének a hibernált állapot az alapeset a normál kikapcsoláskor is.)
#135, tegnap, 14:53
xclusiv:

Idézés: NancsiBacsi - Dátum: 2014. 07. 28. 13:33

A memória meg nem "teleszivárrog" hanem fragmentálódik, és ezért tűnik úgy, hogy elfogyott. Ez nem az átlag fejlesztők bűne, hanem az oprendszer gyártóké, mivel hagyják hogy a memória fragmentált legyen. Nyilván beledughatod a fejed a homokba, hogy te csak havonta 1x vagy hajlandó újraindítani - nekem ez nem fáj. Aki meg ért a számítógéphez az pontosan tudja hogy egy 5 napja csak lecsukogatott noti meg egy frissen újraindított között komoly különbség van.
Hát nemtom, nekem munkahelyi gépeim szoktak mennyi több hétig-hónapig, a notit is van hogy hetekig csak sleep-be teszem, és túl nagy különbséget nem érzek. Persze biztos én nem értek a számítógéphez, nyilván. Meg amikor hónapokig mennek szerverek újraindítás nélkül azt is csak én nem látom hibának...
#136, tegnap, 15:42
'Geri':
én csak altatom a gépet, csak a mocsadék radeon driver 10-ből egyszer belefagy a felébredésbe.
#137, ma, 01:50
Szabadalomsértés miatt indít pert az Apple által nemrég felvásárolt Beats Electronics ellen a Bose. A hangtechnikai vállalat szerint levédetett zajszűrési technológiáit a gyártó Beats Studio szériás fejhallgatóiban használta fel jogtalanul.
már 4 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
FTeR:
@Raam989: A hozzáértők szerint a legjobb hang cuccok gyártói között van, ha nem A legjobb.
Szemben beats-el, ami a mély hangokat leszámítva nem számít jónak.
#2, tegnap, 23:31
Emvy:
@FTeR: kozepesen szar hangminosegu cuccokat csinalnak, de a zajszuresuk kivalo.
#3, tegnap, 23:45
Jahno:

Idézés: Emvy - Dátum: 2014. 07. 28. 23:45

@FTeR: kozepesen szar hangminosegu cuccokat csinalnak, de a zajszuresuk kivalo.

Mármint a Bose? Ízlés kérdése, azért a 802esnek világon nincs párja. Bírja is, oszt odabasz szól. Ferenci György mondjuk egy jó arc zenész, kis Bose cuccal nyomulnak, az is teljesen rendben vala, pedig van pár érdekes hangszer is, amivel nehéz hülyéskedni.
#4, ma, 00:28
Kifejezetten a iPhone-okhoz és iPadekhez szánt pendrive-val állt elő a PQI. A Gmobi iStick névre keresztelt eszköz a gyártó szerint az első Lightning csatlakozóval is felszerelt adathordozó, amely megfelelt az Apple tesztkövetelményeinek.
már 19 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Capri:
@Gabibácsi:

Hatizsakos nem egyenlo csoro. Tablet es vagy okostelo az alap.
#17, tegnap, 00:48
Yv@n:

Idézés: Capri - Dátum: 2014. 07. 27. 08:27

Hatizsakos turistakent eletszerutlen a laptop.
Jó de baszod, a hátizsákos túrista az nem trendi.

De amúgy is megtanulhattad volna már, pendrive az minek. Applé dimenzióba ha valami nincs, az nem is kell, mert csak. Megmondták központilag okosba.
#18, tegnap, 10:46
Jahno:

Idézés: Capri - Dátum: 2014. 07. 28. 00:48

Hatizsakos nem egyenlo csoro. Tablet es vagy okostelo az alap.

Vagy nem akar hülyeséget cipelni, inkább fotóscuccal baszakodik, mint táblával.
#19, tegnap, 23:06
Augusztustól jelentősen bővíti streaming tévészolgáltatásának, a TV GO-nak a kínálatát a Magyar Telekom. A teljes csatornakínálatot azonban ettől az időponttól csak a drágább tévés díjcsomagra előfizetők érhetik majd el.
eddig 1 komment - szólj hozzá!
bris:
ez nagyon pozitív irány. a többi szolgáltatónak is nyitnia kéne efelé. pl. az Antenna Hungáriánál még értenek is ilyenhez - látva a MinDigTV applikációból jövő stream minőségét..
#1, tegnap, 21:52
Új otthoni router firmware fejlesztésébe kezdett a digitális szabadságjogokért küzdő Electronic Frontier Foundation. Az Open Wireless Router projekt keretében készülő szoftver már tesztelhető.
már 44 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Jahno:

Idézés: YleGreg - Dátum: 2014. 07. 28. 11:01

Emellett nem kell feltétlenül aktívan gyengíteniük, elég ha csak rájönnek, hogy hol gagyi a kód magától.
Pölö linux Xorg.

Ha rájönnek. Vagy nem. Egy nyomozati megfejtésnél éppen beszerezhető bizonyíték, tartható határidővel :-D
#42, tegnap, 17:00
Jahno:

Idézés: xclusiv - Dátum: 2014. 07. 28. 15:48

Édes drága jóistenem... Ezek a májkrémszoftnál teljesen idióták.
Kösz, bookmarked, ha esetleg valamelyik nagyember a cégnél vándrájvozni akarna akkor jó lesz ez.

Ha még így van.
#43, tegnap, 17:01
lolwut:
a tor nem biztonságos. egyrészt az amerikai haditengerészet fejlesztette ki, másrészt a google is bele szokott látni az ott folyó történésekbe, rendszeresen becacheelik a toros oldalakat, de kompromitálódott már toron működő mail szolgáltatás is.
a hírhez: az alapoktól van elcseszve az egész, ezen egy új fw nem változtat, csak hamis biztonságérzetet adhat. talán a szkriptkölykök ellen ér valamit, a többiek úgyis megtalálják a módját, már ha akarják
#44, tegnap, 17:39
"Egy konvergens operációs rendszer szolgál ki minden kijelzőméretet" - mondta Satya Nadella, a Microsoft elnök-vezérigazgatója a negyedéves eredmények múlt heti bejelentésekor. Nadella azt is közölte, az operációsrendszer-fejlesztéseket egységesíti a cég és a jövőben. Mit jelent - és mit nem jelent - ez a jövőben?
már 46 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
stringZ:
@Euro Glass: Mert a nyilt forráskódra "nem" igaz, hogy az újabb lassabb. De igen, nézz meg egy szarrácsicsázott KDE-t vagy egy bloatware keretrendszerre (GTK) épülő Gnome-t.
#44, tegnap, 12:33
csozsi:

Idézés: stringZ - Dátum: 2014. 07. 28. 12:16

Nyilván azt jelenti, hogy még kevesebb energiát fognak forditani a hardver-specifikus optimalizációkra és az egész Windows alkalmazási réteg egy óriási nagy, erőforráspazarló keretrendszerbe lesz implementálva, ami már a Windows 7-8-nál el is kezdődött (.NET) és hihetetlenül degradálja a performance-t a Windows beépitett alkalmazásainak szintjént. Elég egy jobbklikk a desktop-ra, végighúzni a menün az egeret és egy nem mai gépen már 100% CPU. Szánalmas, hogy ide jutott az informatika az elmúlt 10-15 év alatt. Én a magam részéről biztos, hogy maradok a Windows XP-nél, akárhogy is ijesztget a Microsoft kampánygépezete, hogy majd meghekkelnek. A Windows 7-8 felhasználókat is ugyanekkora eséllyel hekkelik. Sőt, nagy részüknek még a frissités sincs engedélyezve. Majd upgrade-elek akkor, ha lesz olyan szoftver, amihez nem kell új gépet vennem és a régit kidobnom.
Neked mennyi idős a "nem mai gép"?
6-8 éves gépeken nálam nincs ilyen gond.
#45, tegnap, 15:45
csozsi:

Idézés: kockulat - Dátum: 2014. 07. 24. 19:42

Én arra leszek kíváncsi, hogy a jövőben milyen windows phonnal számolnak Redmondban. Tekintve, hogy a Nokia megvásárlása utáni leépítés arra enged következtetni, hogy nem nagyon akarnak telefont gyártani, viszont más meg szinte egyáltalán nem gyárt WP-s telót.
Több olyan gyártó van, akinek a csúcskészülékei között is van wp8.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Windows_Phone_8_devices

A Nokia gyárak ugyanabban a Kínában vannak, ahol ezentúl Microsoft nevű telefonokat fognak gyártani.
#46, tegnap, 15:49