Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs
Keres

Friss kommentek

Legfrissebb | vállalati it | digitális otthon | high-tech | eco@tech | web | média & telekom

Megjelent az Ubuntu legújabb, 14.04-es hosszú távú támogatást élvező verziója. A Trusty Tahr becenevű disztribúcióból végre eltűntek a nagy felbontású kijelzőket sújtó skálázódási problémák és a Canonical szerint a rendszer már a táblagépekre is készen áll.
már 50 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Euro Glass:
@dekoninck: "Szerintem ez az igazi it just works és letisztult rendszer"

+1

Egyetértek, nálam se volt a 12.04-en az elmúlt két évben egy darab nem sok, de annyi hiba se, pedig elég hardcore módon nyúztam, kézi kernelfrissítéstől kezdve az fstab is kézzel van megbirizgálva
meg egy saját wifi hotspotot is felkonfigoltam vele
egyelőre a hibernálás nem megy valamiért de annyira nem is izgatott mostanában, ha jól tudom a 3.8 környékétől felfelé már a kernel szinten támogatott a hibernálás így lehet hogy majd kipróbálom a trusty tahrt a valós gépen is
#48, ma, 01:27
colosdr:
Én más disztribúción ragaszkodom a KDE grafikus felülethez, de a két lányom és a három fiam szerint is
őskövület vagyok, nem haladok a korral!:D

Tisztelettel, dr. Hortobágyi Zsolt
#49, ma, 02:22
sony88:
@rharta: Megpróbálom röviden,letöltöd vagy az Ubit vagy a Mintet
Felraksz egy akármilyen demondoll,alcohol,nerot amit tudod virtuális Cd kezelni,elinditod a Wubi ( Ubuntu ) mind4install (mint ),a középső - install inside windows - windows alá telepítést választod,megmondod hova rakja a rendszert és mekkora helyet adsz neki ( egy virtuális lemezt csinál ezt nemváltoztathatod meg ha rossz a méret mindent előről ) név és jelszó ennyi...mikor kész újraindulsz és 1x a linux indl hogy befejezze a telepítést 2x már bootmenuben birzs választani
Ha nemtetszik ráuntál a vezérlőpultból simán törlöd és nemtörténik semmi :)
Megjegyzés1: a telpítő elvileg nemláthatja azt a lemezkötetet - particiót amire rakod szóval ha a C:re rakod akkor a D: látód linux alól és fordítva D:reakod akkor meg a C: de ha ügyes vagy a másikat is feltudod csatolni.
nemlesz hűde gyors de gyorsabb mint virtuálisan + mindent ugyanúgy kezel mintha fellenne rakva csak itten egy filba írogat
Megjegyzés2:mivel nem tényleges a telepítés eltudod altatni a gépet de vissza már nemtud jönni értelemszerüen hiszen nemfogja tudni magát visszatölteni csak bootkor
Ha elvesztél majd írsz,szívesen mindenkinek :)
#50, ma, 02:36
Az elemzői várakozásokat meghaladó bevételről számolt be csütörtök este az AMD. A vállalat PC-s processzorainak forgalma meredeken zuhant a piac gyenge visszaesése ellenére is, de ezt bőven ellensúlyozni tudta a grafikus chipek és a konzolokba szánt lapkák terén felmutatott erősödés.
már 104 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
'Geri':
128 bit? minek?
#102, tegnap, 23:09
vers:
@wferry: a jelenlegi intel processzorok 512 bitesek , de mar keszul az intel az 1024 bit bevezetesere
#103, tegnap, 23:24
'Geri':

Idézés: vers - Dátum: 2014. 04. 19. 23:24

@wferry: a jelenlegi intel processzorok 512 bitesek , de mar keszul az intel az 1024 bit bevezetesere
#104, tegnap, 23:52
Május helyett elég augusztus közepéig telepíteni a nagy szervezeteknek a Windows 8.1 Update-et, hogy ne maradjanak ki a további frissítésekből. A Microsoft eközben állítólag jelentősen mérsékelte a Windows XP-hez nyújtott egyedi támogatás árát.
már 45 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Gabibácsi:

Idézés: Euro Glass - Dátum: 2014. 04. 19. 14:10

@dareal: amint írtam, nem írom le a teljes deaktíválást, és ezek a szolgáltatások a trójai rendszer csak egyik részét képezik (bár kétség nélkül ezek a részek lassítanak a legnagyobbat )

A teljes deaktíválási folyamat szigorúan titkos , tekintve hogy kb. 2 éves munkám fekszik benne.
Téged is deaktiválni kéne, vagy legalábbis keresned valami nőt aki szóbaáll veled, oszt a sok feszültséget kingedi belőled :)
#43, tegnap, 14:29
dareal:

Idézés: Euro Glass - Dátum: 2014. 04. 19. 14:10

@dareal: amint írtam, nem írom le a teljes deaktíválást, és ezek a szolgáltatások a trójai rendszer csak egyik részét képezik (bár kétség nélkül ezek a részek lassítanak a legnagyobbat )

A teljes deaktíválási folyamat szigorúan titkos , tekintve hogy kb. 2 éves munkám fekszik benne.

nemhogy publikálnád a "munkád", végre elismerne a világ és talán még némi pénzed is lenne, hogy ne csak 1 cipővel éld az életed :D
#44, tegnap, 21:17
Leni:
@Euro Glass: "A teljes deaktíválási folyamat szigorúan titkos , tekintve hogy kb. 2 éves munkám fekszik benne."

Szörnyű látni, hogy elfecséreltél 2 évet az életedből.

#45, tegnap, 21:50
Négy új notebookkal és egy alumíniumházas all-in-one asztali PC-vel állt elő a Lenovo, amelyek közül néhány már jövő hónapban a boltokba kerül. A számítógépek többféle konstrukcióban is megvásárolhatók lesznek, két laptop pedig kifejezetten az olcsóbb területeket veszi célba.
már 23 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Raynes:

Idézés: YleGreg - Dátum: 2014. 04. 17. 15:15

Cirka 30-50 ezer forint van/lesz rá összesen.

Ubuntut ismertettem meg vele annó pár éve, így azzal nincs gond.
Flash-t nem használ, kivétel a youtube és társai, de azokat a google-chrome beépítettje jól viszi.
Ennyiért használt laptop a legjobb, újat nem nagyon kap ezen a pénzen. Esetleg netbook újonnan, ha még lehet valahol kapni, de 50+ éves embernek lehet apró lesz a kijelzője. Táblagép is szóba jönne, de mivel ragaszkodik a VLC-hez, így kiesik.
#21, tegnap, 15:32
Raynes:

Idézés: Capri - Dátum: 2014. 04. 19. 07:22

Egyébként az érintőképernyősnek mi értelme van? Valaki ül a kényelmes székében otthon, pötyög valamit és matat az egérrel.. aztán egyszer csak úgy gondolja hogy nyújtózkodik egyet (esetleg fel is áll kicsit a székből) hogy megérintsen egy ikont? (amit már elért volna egérrel simán és ugyanazt az akciót váltja ki...)
Aztán ha feltartott kézzel nyomkodja a kijelzőt, akkor jól lerohadnak a kezei a nap végére, de legalább a bevitel is jó pontatlan és körülményes. Míg egérrel, billentyűvel az alkart támasztja az asztal. Meg az érintőképernyő maszatolódik, még ha tiszta kézzel nyomkodják is, getvásodik. Egyetértek geri.com-mal nagy faszság, valami öltönyösnyakkendős találta ki, hogy milyen trendi ez most.
#22, tegnap, 15:43
Capri:
@Jahno:

Ott sok, de ez nem bolti felhasznalasra van.
#23, tegnap, 20:49
A Telekom egyszer már melléfogott a mobilos tévézéssel a 3G-korszakban, most egy generációval később a Telenor vág neki Magyarországon az online műsorszórásba. Vajon a nagyobb kijelzők és gyorsabb mobilnet indokolja-e az új próbálkozást?
már 29 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
egymajom:
@tom007: Kb 200-300 Ft. De nem tudom hogy jönnek ide az egyéni preferenciák a cigi iránt, mikor a cigi nem helyettesítője a MyTV-nek???
#27, tegnap, 17:37
blalo:
Jól értem? A Telenor olyan műsorokért akar pénzt szedni amik amúgy is ingyenesen foghatók az egész ország területén? Amiket ráadásul egy hónapban maximum pár óráig lehet nézni? Ügyes.
#28, tegnap, 18:14
NancsiBacsi:
@tom007: "1 doboz cigi mennyi is?"
Nem cigizek. De azt vágod, hogy az egész MyTV-n nincs 1 db olyan tartalom se, amit meg szeretnék nézni? Van rajta 1 sorozat, amit akkor se néznék meg, ha fizetnének érte. Akkor meg miről beszélünk? Akkor számomra 1 db fogpiszkáló is többet ér az egész MyTV-nél, szerverestől adatparkostól, átjátszó tornyostól együtt.
#29, tegnap, 19:47
A cloudszolgáltatások egyik igáslova az Ubuntu Server, ebbe az irányba fejleszti tovább a rendszert a Canonical is. A cég ígérete szerint minden korábbinál jobban illeszkedik felhős környezetbe az Ubuntu.
már 10 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
Raynes:

Idézés: Capri - Dátum: 2014. 04. 18. 21:20

@UnA:

Orchestration inkább (meg)komponálást jelent.
Igen, szerintem is ez a legjobb fordítása. A deployment pedig talán hadrendbe állítás, ha kicsit finomítjuk, akkor használatba vétel, beüzemelés.
#8, tegnap, 11:07
Finrod:
Orchestration-re beneveznék az összehangolással :)
#9, tegnap, 14:45
UnA:
@Capri: "Orchestration inkább (meg)komponálást jelent. És ez nem átvitt értelem, hanem konkrétan idevaló kifejezés."

Értem én, nekem is jó a képzelőerőm :)

De attól függetlenül mindegyik megoldás elég zenekari jellegű volt...
#10, tegnap, 19:36
Közeleg a Google I/O, hamarosan kiderül, min dolgoztak a Google boszorkánykonyháiban az elmúlt évben. Úgy tudni, idén a hangsúly a dizájn, fejlesztés és terítés hármasán lesz majd, legalábbis ezt írja Billy Rutledge, a Google fejlesztői kapcsolatokért felelős igazgatója blogbejegyzésében.
eddig 3 komment - szólj hozzá!
tefolibo:
A Google és a design az két különböző dolog.
#1, 2014. április 18. 23:12
D2L:
Mondjuk 3éve koncentrál a designre.
#2, 2014. április 18. 23:25
leslie:

Idézés: D2L - Dátum: 2014. 04. 18. 23:25

Mondjuk 3éve koncentrál a designre.

Biztonság helyett...
#3, tegnap, 14:04
Hosszú hónapok egyezkedését követően a mobilszolgáltatók számára kedvezően módosította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a vezeték nélküli széles sávú szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciapályázat feltételeit. A most nyilvánosságra hozott tervezetben százmilliárd forintos teljes pályázati összeg szerepel, közel 400 MHz-nyi frekvenciablokkra.
már 8 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
makonybela:
@Samott: Ez igaz, de mobilnál ki kell építeni az infrastruktúrát, vagy szerződni kell a meglévőkkel a hálózat használatára, ami óriási nagy pénz.

A digi kábelen itthon úgy indult, hogy relatíve kis beruházás keretében, bagóért felvásárolta a vergődő kis területi kábelszolgáltatóktól a meglévő koax hálózatot, és ezen kezdett el piszkosul olcsón adni. Konkrétan nem kellett semmit kiépíteni. Ezután tudták elkezdeni a saját "LAN" netszolgáltatás kiépítését, amivel viszont láthatóan lassan haladnak, évek óta nem volt jelentősebb előrelépés.
#6, tegnap, 10:02
makonybela:
@UnA: Na jó, de nálunk a lakosság kétharmada számára még az is új, hogy nem kell megvárni a vezetékes vonalon a telefonálással azt, amíg a szomszéd leteszi (a.k.a. ikervonal, amit a kétezres évek elején felszámoltak mindenhol). A "modernebbek" közül pedig jelentős hányad azt hiszi, hogy az OTP az egyetlen bank, a királyi tévé olyan hiteles, mint a BBC és a web az egyenlő a Facebookkal.

Ilyen piacon mindegy, hogy ki mikor lép be, az elsődleges szempont az lesz a szolgáltató választásánál, hogy anyu, apu és a nagyi melyiknél van. Még akkor is, ha már csak kizárólag flat-rate csomagok vannak.
#7, tegnap, 11:16
map:
@makonybela: Nem is igaz, mert itt a Sberbank is, annyira rossz ma banknak lenni, hogy már az oroszok is a spájzban vannak, és ott a kedvelt R betüs srága bank is, aki kéthavonta megszellőzteti, hogy kivonul :D
És különben is, a web a kuglival egyenlő, még a pontos webcímeket is abba kell beírni :D
#8, tegnap, 12:56
Az eddigi legnagyobb, 128 gigabájtos DDR4-es memóriamodullal állt elő a Hynix. Az előző generációnál alacsonyabb fogyasztású, szerverekbe szánt memóriával leghamarabb idén év végén találkozhatunk, ha érkezik hozzá processzor.
már 19 komment - olvasd el mindet, vagy szólj hozzá!
azopi:
@Euro Glass: gratulálok, ennyi baromságot hogy sikerült besűrítened egyetlen hsz-be? :)
#17, 2014. április 09. 19:57
'Geri':
flash: ram -> procit, több szálon. nem csalnak semmit. a mérőprogramommal ellenőrizheted, hogy a gépeden a gyakorlatban ez mennyi.
#18, tegnap, 04:35
qnadam:

Idézés: Gabibácsi - Dátum: 2014. 04. 09. 15:06

tester?
http://www.youtube.com/watch?v=Flsr_oPIyZo
#19, tegnap, 12:15