Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ethical Hacking konferenca: az IT biztonság éves csúcstalálkozója eddig sosem látott méretben! (x)

Adatvédelem

Az adatkezelő:
HWSW Bt. (Postacím: 1052 Budapest, Régiposta utca 5.)
Adatvédelmi azonosító:
NAIH-83366/2015
Megbízott:
Bőle György

A kezelt adatok:

  • A portál látogatása során a szerveren biztonsági okokból rögzítjük az Ön kapcsolatának jellemzőit: számítógépének IP-címét és az Ön által használt szoftverkörnyezetet, valamint látogatásának időpontját, és a megtekintett oldalak címét. Ezeket az adatokat elektronikus formátumban tároljuk szerverünkön, 30 nap elteltével már csak aggregált, egyéni azonosításra alkalmatlan formában, a lehető legnagyobb műszaki biztonság mellett. Az adatokat csak jogerős bírósági megkeresés esetén adjuk ki.

  • Látogatása során ellenőrző fájlt (cookie) kaphat weboldalunktól, az oldalunk látogatottságát mérő külső, független auditáló szolgáltatásoktól (Medián Webaudit, Google Analytics), valamint a hirdetéseket kiszolgáló szerver üzemeltetőjétől (Adverticum). A cookiek elfogadása nem kötelező (böngészőprogramjában letilthatja), ám egyes szolgáltatásaink (például hozzászólás a fórumban) csak ezek elfogadásával vehetők igénybe.

  • A forgalom mérését szolgáló adatok kezeléséről az adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani. Elérhetőségük: Medián, Google Analytics, Adverticum

  • Fórumunkon a regisztráció során csak egy becenevet és egy e-mail címet kell megadni. Az e-mail címek más számára nem láthatók, de Önnek üzenetet küldhetnek a HWSW felületéről - a privát üzeneteket csak a levél küldője és fogadója láthatják. A címeket adatbázisunkban tároljuk, a jogerős bírósági megkeresést és a Disquson keresztül történő kommentelést (lásd lejjebb) kivéve nem adjuk ki harmadik félnek. A fórum regisztrációja során Ön szabadon dönthet, hogy megadja-e további adatait, illetve, hogy ezeket publikussá teszi-e. Az adatok - ha Ön így állította be - mások számára hozzáférhetővé válhatnak, ugyanakkor mi kérésre sem adjuk át harmadik félnek.

  • Valamennyi fórumhozzászólásához rögzítjük az Ön számítógépének aktuális IP címét.

  • A HWSW magazin hírlevelére történő feliratkozáskor e-mail címét adhatja meg, amelyet harmadik félnek - a jogerős bírósági megkeresést kivéve - nem adunk ki.

  • A szolgáltatásaink (fórum, hírlevél) igénybevételekor megadott személyes adatokat nem ellenőrizzük. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Ön az e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag Ön vesz igénybe szolgáltatást.

  • Adatai eljuthatnak hozzánk úgy is, ha felveszi velünk a kapcsolatot, esetleg elektronikus formátumban iratokat küld meg nekünk, melyeken a személyes adatai is szerepelnek. Munkatársaink a tudomásukra jutott információkat a legteljesebb diszkrécióval kezelik, nyilvánosságra hozataluk, továbbításuk harmadik félnek az Ön hozzájárulása nélkül nem történhet meg. A személyes kapcsolatfelvétel során nem csak az adatvédelmi törvényt, de a Magyar Újságírók Szövetségének etikai kódexét (különösen a 8. paragrafus 2. bekezdését) is szem előtt tartjuk.

Az adatkezelés célja:

  • A szerver által automatikusan rögzített adatokat a szerver biztonságos üzemeltetése érdekében átmenetileg tároljuk.

  • Valamennyi más adatot (fórumregisztráció, hírlevél-megrendelés) a szolgáltatások működtetése (hírlevél kézbesítése, fórum használatának biztosítása), illetve a felhasználók azonosítása érdekében rögzítjük, azok felett ellenőrzési lehetőséget biztosítunk.

  • A HWSW fenntartja magának a jogot, hogy az Ön által megadott e-mail címre tájékoztató leveleket küldjön a saját szolgáltatásairól.

  • A fórumregisztrációkor nem kötelező jelleggel megadott adatok kezelésének a célja a közösségépítés: az egyes hozzászólások szerzői bemutatkozásának biztosítása.

  • A fórumhozzászólások során hozzánk került aktuális IP címet a kulturált, felelős hozzászólások biztosítása, valamint a fórum biztonsága érdekében rögzítjük.

  • A személyes kapcsolatfelvétel során a tudomásunkra jutott adatokat kapcsolattartása, valamint újságírói munkánk során használjuk fel.

Az adatkezelés időtartama:

  • Az Ön által önként megadott adatokat addig őrizzük, amíg nem kéri azok törlését: hírlevelünk esetében leiratkozáskor törlődik az Ön címe, ha pedig fórum regisztrációját törli, a nickneve megmarad, hiszen az egyes hozzászólásokat csak így lehet megkülönböztetni. Minden más adat - e-mail címe és az önként megadott információk - törlődnek.

  • A szerver által automatikusan rögzített adatok csak 30 napig állnak rendelkezésünkre, ezt követően csak aggregált formában, látogatottsági statisztikaként őrizzük meg őket.

  • Munkatársunkkal való személyes kapcsolatfelvétel során birtokunkba került adatait a kiadóvállalat, illetve jogutódjának fennállásáig őrizzük meg. Ön bármikor kérheti adatainak törlését ebben az esetben is, ez azonban csak a sajtótörvényben lefektetett, sajtó-helyreigazításra vonatkozó mindenkori határidő eltelte után történik meg.

Az adatokhoz hozzáférők köre:

  • A szerver által rögzített és egy hónapig tárolt adatokhoz a szerverüzemeltetést végző vállalkozás (RackForest Kft., 1116 Budapest, Sáfrány u. 6.) rendszergazdája fér hozzá.

  • A hírlevélküldéshez megadott e-mail címekhez a kiadó fér hozzá.

  • A fórum regisztrációkor megadott nem nyilvános adataihoz (e-mail cím, jelszó) csak a kiadó adatkezelője, az egyes hozzászólások kapcsán rögzített IP címekhez a mindenkori fórum adminisztrátor és a globális moderátorok férnek hozzá.

  • A HWSW egy külső szolgáltató, a Disqus, Inc. kommentrendszerét használja. Ezt a szolgáltatást két különböző módon veheti igénybe. Megteheti, hogy a Disqusnál vagy más külső szolgáltatónál használt regisztrációval jelentkezik be, ez esetben az adatvédelmi irányelvekhez az egy bekezdéssel lejjebb taglaltak szolgálnak alapul. A második mód, hogy a HWSW-s fórumhozzáférését használja, és bár ezeket az adatokat a HWSW kezeli, bizonyos személyes adatokat (nicknév és e-mail cím) át kell adnia a Disqusnak. Az átadott adatokért a Disqus felel.

  • A HWSW egyes szolgáltatásainak igénybevétele során regisztrációt és belépést könnyítő külső szolgáltatókkal is együttműködhet (pl. Facebook, Inc.). A külső szolgáltatók rendszereiben az ott megadott adatok tekintetében a külső szolgáltatók saját adatvédelmi irányelvei az irányadók, a HWSW-t semmilyen felelősség nem terheli, ezeket az adatokat a HWSW nem kezeli, nem éri el. Az egyes szolgáltatások keretében elérhetővé tett és a különböző közösségi oldalakon megosztott tartalmak vonatkozásában szintén a tartalom megosztását lehetővé tevő külső szolgáltató minősül a személyes adatok kezelőjének.

  • A személyes kapcsolatfelvétel során hozzánk került adatait értelemszerűen az kezeli, akivel Ön felvette a kapcsolatot.

A HWSW rendezvényeit érintő speciális információk:

  • Amennyiben Ön a HWSW rendezvényeire regisztrál (a rendezveny.hwsw.hu weboldalon), a személyes adatait a fentieknek megfelelően kezeljük, és azokat az aktuális rendezvénnyel kapcsolatos számlázási teendők mellett ahhoz használjuk fel, hogy az adott rendezvényünkkel, illetve a jövőbeli eseményeinkkel kapcsolatban tájékoztatást nyújtsunk. Ebben a Rocket Science Group LLC MailChimp és a Sumo Group Inc. List Builder nevű szolgáltatása nyújt segítséget nekünk, ezek használatához át kell adnunk az Ön adatait. Az érintett cégek adatvédelmi irányelveiről a weboldalaikon talál tájékoztatást, az elérhetőségeket lejjebb soroljuk fel.

További fontos információk:

  • Valamennyi, az adatvédelmi nyilatkozatunkban közzétett eljárás az Ön személyes adatainak kezelésével kapcsolatos eljárásra vonatkozik. A nem személyes adatok kezelésével kapcsolatban külön nyilatkozatot nem teszünk.

  • A HWSW adatvédelmi azonosítója: NAIH-83366/2015

Az adatvédelmi szabályzat frissítése:

  • A HWSW fenntartja magának a jogot, hogy a jelen adatvédelmi szabályzatot egyoldalú döntésével bármikor módosítsa. A változtatásokról a felhasználókat értesíti.

  • Utoljára frissítve: 2015. április 7-én.

Kapcsolódó weboldalak: